Arvokilpailukriteerit 2020

 


 

 


Liiton hallitus nimeää arvokilpailujen (EM / MM) joukkueet HU-ryhmän valintaesitystä hyödyntäen.


MIEKKAILU

Olympialaiset Tokio, Japani (heinä-elokuu 2020)
Suomen edustajaksi Tokion 2020 Olympialaisten Euroopan viimeiseen karsintakilpailuun (max. 1 per aselaji mikäli Suomi ei ole saanut Olympiapaikkaa muun karsinnan kautta) valitaan käytettävissä olevista miekkailijoista se, joka on Tokion olympiakarsintavuoden kiertävän FIE-rankingin sulkeutuessa 4.4.2020 korkeimmalla sijalla.

Lue lisää Olympialaisten karsintajärjestelmästä >

Seniorit ja U23 Nuoret

EM (paikka auki, kesäkuu 2020) 
U23 EM Liberec, Tsekki (toukokuu 2020)

EM-valinnat (max 4) tehdään 3 + 1 periaatteella siten, että 3 miekkailijaa valitaan suoraan senioreiden rankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Wild card -valitun ei tarvitse täyttää kriteerejä. Wild card-valinnan perustelut julkaistaan liiton sivuilla.

Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle (kalpa) on sijoitus 1.-3. senioreiden arvokisarankingissa. Sopimusaseilla (floretti + säilä) valinnat tehdään senioreiden kansallisen rankingin perusteella. U23 EM-kilpailuihin poimitaan em. rankingeista ikänsä puolesta soveltuvat ja katsotaan ketkä heistä ovat sijoituksilla 1.-3.

Arvokilpailuun lähetettävää joukkuetta, sekä henkilökohtaisen- että joukkuekilpailun osalta, voidaan täydentää henkilöllä, joka ei täytä kriteerejä. Riippumatta kuuluuko valmennusryhmiin tai ei, voi tulla valituksi.

EM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa lokakuun 2019 loppuun mennessä valmennuspäällikölle.

EM-joukkue nimetään SM -kilpailun jälkeen 05/2020.
U23 EM-joukkue nimetään Budapestin GP:n  jälkeen 03/2020.

Senioreiden ja U23 EM-karsintakilpailut ja pisteet (Kalpa):
Karsintakilpailut ja pisteet >

U20 Juniorit

U20 EM Kroatia, Porec (helmi-maaliskuu 2020; alustava aikataulu 24.2.-4.3.2020)
U20 MM Salt Lake City, USA (3.-11.4.2020)

Valinnat (max 4) tehdään 3 + 1 periaatteella siten, että 3 miekkailijaa valitaan suoraan rankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Wild card -valitun ei tarvitse täyttää kriteerejä. Wild card-valinnan perustelut julkaistaan liiton sivuilla.

Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle (kalpa) on sijoitus 1.-3. U20 arvokisarankingissa. Sopimusaseilla (floretti + säilä) valinnat tehdään senioreiden kansallisen rankingin perusteella.

Lisäksi MM-kilpailun henkilökohtaiseen kilpailuun rankingin mukaan valituksi tuleminen edellyttää valmennusryhmä B:n tuloskriteerien täyttymistä.

Arvokilpailuun lähetettävää joukkuetta, sekä henkilökohtaisen- että joukkuekilpailun osalta, voidaan täydentää henkilöllä, joka ei täytä kriteerejä. Riippumatta kuuluuko valmennusryhmiin tai ei, voi tulla valituksi.

EM- ja MM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa lokakuun 2019 loppuun mennessä.

U20 EM-joukkue nimetään Udinen kalvan MC-osakilpailun jälkeen 01/2020.
U20 MM-joukkue nimetään Belgradin/Bratislavan kalvan MC-osakilpailun jälkeen 02/2020.

U20 EM ja MM karsintakilpailut ja pisteet (Kalpa):
Karsintakilpailut ja pisteet >
Valmennusjärjestelmän liite 1. > (sis. valmennusryhmä B:n tuloskriteerit)

U17 Kadetit

U17 EM Kroatia, Porec (helmi-maaliskuu 2020; alustava aikataulu 24.2.-4.3.2020)
EM-valinnat (max 4) tehdään 3 + 1 periaatteella siten, että 3 miekkailijaa valitaan suoraan rankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Wild card -valitun ei tarvitse täyttää kriteerejä. Wild card-valinnan perustelut julkaistaan liiton sivuilla.

Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle (kalpa) on sijoitus 1.-3. U17 arvokisarankingissa. Sopimusaseilla (floretti + säilä) valinnat tehdään senioreiden kansallisen rankingin perusteella.

Arvokilpailuun lähetettävää joukkuetta, sekä henkilökohtaisen- että joukkuekilpailun osalta, voidaan täydentää henkilöllä, joka ei täytä kriteerejä. Riippumatta kuuluuko valmennusryhmiin tai ei, voi tulla valituksi.

EM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa lokakuun 2019 loppuun mennessä.

U17 EM-joukkue nimetään Kööpenhamina kalvan CC-osakilpailun jälkeen 12/2019.

U17 MM Salt Lake City, USA (3.-11.4.2020)
MM-valinnat (max 3) tehdään 2 + 1 periaatteella siten, että kaksi (2) miekkailijaa valitaan suoraan rankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Wild card -valitun ei tarvitse täyttää kriteerejä. Wild card-valinnan perustelut julkaistaan liiton sivuilla.

Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle (kalpa) on sijoitus 1.-2. U17 arvokisarankingissa. Sopimusaseilla (floretti + säilä) valinnat tehdään senioreiden kansallisen rankingin perusteella.

Lisäksi MM-kilpailun henkilökohtaiseen kilpailuun rankingin mukaan valituksi tuleminen edellyttää valmennusryhmä B:n tuloskriteerien täyttymistä.

Arvokilpailuun lähetettävää joukkuetta, sekä henkilökohtaisen- että joukkuekilpailun osalta, voidaan täydentää henkilöllä, joka ei täytä kriteerejä. Riippumatta kuuluuko valmennusryhmiin tai ei, voi tulla valituksi.

MM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa lokakuun 2019 loppuun mennessä.

U17 MM-joukkue nimetään Espoon kalvan CC-kilpailun jälkeen 01/2020.

U17 EM ja MM karsintakilpailut ja pisteet (Kalpa):
Karsintakilpailut ja pisteet >
Valmennusjärjestelmän liite 1. > (sis. valmennusryhmä B:n tuloskriteerit)


Veteraanit

EM Bryssel, Belgia (toukokuu)
Brysselin 2020 EM-kilpailuissa on vain joukkuekilpailut ikäryhmille 40-50v ja 60-70v. Joukkueessa on aina 5 miekkailija. Kolmesta miekkailevasta vähintään yhden on oltava vanhemmasta ikäryhmästä.

EM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa 10.1.2020 mennessä liiton verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta.

Mikäli halukkaita miekkailijoita on enemmän kuin joukkuepaikkoja, käytetään valintarankingina kyseisen ikäsarjan kansallista veteraanirankingia. Valinta (yht. 5, joista min. 1 on 60-70v) tehdään siten, että yksi (1) miekkailija valitaan ikäsarjan rankingin 1. sijalta suoraan rankingin perusteella ja 2-3 miekkailija per ikäsarja wild card valintana.

MM Zagreb, Kroatia (syksy)
MM-kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa 15.5.2020 mennessä liiton verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta.

Mikäli halukkaita miekkailijoita per ikäsarja on enemmän kuin maapaikkoja (maks. 4 per sarja) käytetään valintarankingina liiton kansallista veteraanirankingia kyseisen ikäsarjan miekkailijoiden osalta. Valinta tehdään siten, että kaksi (2) miekkailijaa valitaan ikäsarjan rankingin 1.-2. sijalta suoraan rankingin perusteella ja kaksi (2) wild card valintana.

Joukkuekilpailuun nimetään käytettävissä olevista miekkailijoista yhteensä kuusi (6) miekkailijaa, kaksi per ikäsarja (50/60/70). Jokaiseen ikäsarjaan nimetään yksi (1) miekkailija kansallisen veteraanirankingin mukaan (rankingin 1. sija) ja yksi (1) wild card -valintana.

Mikäli MM-joukkue jää vajaaksi täydennetään sitä ns. first serve -periaatteella.

 

 

 

 5-OTTELU

Olympialaiset Tokio, Japani (heinä-elokuu 2020)
Lue lisää tästä >

Seniorit

EM / MM
Lue lisää tästä >

Nuoret

EM / MM
Lue lisää tästä >

------------------------------------------------------------------------------------------------

Arvokilpailukriteerit 2019

 
Seniorit

Universiadit Napoli > (heinäkuu 2019)

EM-kilpailut Düsseldorf Saksa (kesäkuu 2019) ja MM-kilpailut Budapest Unkari (heinäkuu 2019)

EM- ja MM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-3 arvokisarankingissa ja että miekkailijalla on seniorisarjan FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä.

Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) FIE MC/GP kilpailuun kauden 2018-2019 aikana tai hänellä on valintahetkellä senioreiden FIE-pisteitä. Juniori-ikäiselle (U20) edellytys on että on osallistunut vähintään kahteen (2) FIE juniori MC-osakilpailuun kauden 2018-2019 aikana sekä on edustanut Suomea oman ikäsarjansa arvokilpailussa 2019.

Joukkueeseen valittavilta (kalpa) edellytetään vähintään 50% osallistumista (pääkaupunkiseudun ulkopuolisilta miekkailijoilta erikseen etukäteen sovittu määrä) liiton keskiviikkosparringeihin.

Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä. Joukkuekilpailuun voidaan tarvittaessa nimetä eri wild card -miekkailija kuin henkilökohtaiseen kilpailuun.

EM-joukkue nimetään Kerttula Memorial -kilpailun jälkeen 04/2019.
MM-joukkue nimetään kalvan SM-kilpailun jälkeen 05/2019.

Karsintakilpailut ja pisteet, ks. alla.

U23 Nuoret

U23 EM Plovdiv Bulgaria (toukokuu 2019)

EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-3 arvokisarankingissa ja että miekkailijalla on seniorisarjan FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä.

Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään yhteen (1) FIE MC/GP kilpailuun kauden 2018-2019.
Juniori-ikäiselle (U20) edellytys on että on osallistunut vähintään yhteen (1) FIE juniori MC-osakilpailuun kauden 2018-2019 aikana sekä on edustanut Suomea oman ikäsarjansa arvokilpailussa 2019.  

Joukkueeseen valittavilta (kalpa) edellytetään vähintään 50% osallistumista (pääkaupunkiseudun ulkopuolisilta miekkailijoilta erikseen etukäteen sovittu määrä) liiton keskiviikkosparringeihin.

Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä. Joukkuekilpailuun voidaan tarvittaessa nimetä eri wild card -miekkailija kuin henkilökohtaiseen kilpailuun.

U23 EM-joukkue nimetään Budapestin GP:n  jälkeen 03/2019.

Senioreiden ja U23 karsintakilpailut ja pisteet:
Kalpa:
Karsintakilpailut ja pisteet >
Floretti + säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

U20 Juniorit

U20 EM Foggia Italia (helmi-maaliskuu 2019) ja U20 MM Torun Puola (huhtikuu 2019)

EM- ja MM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-3 arvokisarankingissa ja että miekkailijalla on junioreiden FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä. Joukkueeseen valittavilta junioreilta (kalpa) edellytetään vähintään 50% osallistumista (pääkaupunkiseudun ulkopuolisilta miekkailijoilta erikseen etukäteen sovittu määrä) liiton keskiviikkosparringeihin.

Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään:
- EM-valinta: Yhteen (1) junioreiden FIE MC-kilpailuun kauden 2018-2019 aikana
- MM-valinta: Kahteen (2) junioreiden FIE MC-kilpailuun kauden 2018-2019 aikana.

Kadetti-ikäiselle (U17) edellytys on että on osallistunut vähintään kahteen (EM-valinta) tai kolmeen (MM-valinta) EFC:n CC-osakilpailuun kauden 2018-2019 aikana sekä edustaa Suomea oman ikäsarjansa arvokilpailussa 2019.

Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä. Joukkuekilpailuun voidaan tarvittaessa nimetä eri wild card -miekkailija kuin henkilökohtaiseen kilpailuun.

U20 EM-joukkue nimetään Heraklionin/Burgosin kalvan MC-osakilpailun jälkeen 12/2018.
U20 MM-joukkue nimetään Belgradin/Bratislavan kalvan MC-osakilpailun jälkeen 02/2019.

U20 karsintakilpailut ja pisteet EM ja MM:
Kalpa:  
Karsintakilpailut ja pisteet >
Floretti + säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti U20 FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta.

U17 Kadetit

U17 EM Foggia Italia (helmi-maaliskuu 2019)

EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan valintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-3 arvokisarankingissa ja että miekkailijalla on EFC:n CC-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole EFC-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä.

Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) EFC CC-kilpailuun kauden 2018-2019 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.  

U17 EM-joukkue nimetään Kööpenhamina kalvan CC-osakilpailun jälkeen 12/2018.

Karsintakilpailut ja pisteet, ks. alla.

U17 MM Torun Puola (huhtikuu 2019)

MM-valinnat (max 3) tehdään siten, että 2 miekkailijaa valitaan valintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-2 arvokisarankingissa ja on että miekkailijalla on EFC:n CC-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole EFC-pisteitä valitaan 1 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä.

Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kolmeen (3) EFC CC-kilpailuun kauden 2018-2019 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.

U17 MM-joukkue nimetään Espoon kalvan CC-kilpailun jälkeen 02/2019.

U17 karsintakilpailut ja pisteet EM ja MM:
Kalpa: Karsintakilpailut ja pisteet >
Floretti + säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti EFC:n CC-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen EM-valinnassa 3+1 valintaperiaatetta ja MM-valinnassa 2+1 valintaperiaatetta.

Veteraanit

MM-kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa liiton ohjeistuksen mukaisesti.

Mikäli halukkaita miekkailijoita per ikäsarja on enemmän kuin maapaikkoja (maks. 4 per sarja) käytetään valintarankingina liiton kansallista veteraanirankingia kyseisen ikäsarjan miekkailijoiden osalta. Valinta tehdään periaatteella kaksi (2) rankingin perusteella ja kaksi (2) wild card valintana).

Joukkuekilpailuun nimetään käytettävissä olevista miekkailijoista yhteensä kuusi (6) miekkailijaa, kaksi per ikäsarja (50/60/70). Jokaiseen ikäsarjaan nimetään yksi (1) miekkailija kansallisen veteraanirankingin mukaan ja yksi (1) wild card -valintana.

Mikäli MM-joukkue jää vajaaksi täydennetään sitä ns. first serve -periaatteella.

Liiton hallitus nimeää MM-joukkueen kesäkuun kokouksessaan Cognacin EM-kilpailun jälkeen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Arvokilpailukriteerit 2018

   

Seniorit

EM-kilpailut Novisad Serbia (kesäkuu 2018) ja MM-kilpailut Wuxi Kiina (heinä-elokuu 2018) 
EM- ja MM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-3 arvokisarankingissa ja että miekkailijalla on seniorisarjan FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä. 

Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) FIE MC/GP kilpailuun kauden 2017-2018 aikana tai hänellä on valintahetkellä senioreiden FIE-pisteitä. Juniori-ikäiselle (U20) edellytys on että on osallistunut vähintään kahteen (2) FIE juniori MC-osakilpailuun kauden 2017-2018 aikana sekä on edustanut Suomea oman ikäsarjansa arvokilpailussa 2018. 

Joukkueeseen valittavilta (kalpa) edellytetään vähintään 50% osallistumista (pääkaupunkiseudun ulkopuolisilta miekkailijoilta erikseen etukäteen sovittu määrä) liiton keskiviikkosparringeihin.
Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä. Joukkuekilpailuun voidaan tarvittaessa nimetä eri wild card -miekkailija kuin henkilökohtaiseen kilpailuun.

EM-joukkue nimetään Kerttula Memorial -kilpailun jälkeen 04/2018. 
MM-joukkue nimetään kalvan SM-kilpailun jälkeen 05/2018.
Karsintakilpailut ja pisteet, ks. alla.

U23 Nuoret

U23 EM Yerevan Armenia (huhtikuu 2018) 
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-3 arvokisarankingissa ja että miekkailijalla on seniorisarjan FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään yhteen (1) FIE MC/GP kilpailuun kauden 2017-2018.

Juniori-ikäiselle (U20) edellytys on että on osallistunut vähintään yhteen (1) FIE juniori MC-osakilpailuun kauden 2017-2018 aikana sekä on edustanut Suomea oman ikäsarjansa arvokilpailussa 2018.  

Joukkueeseen valittavilta (kalpa) edellytetään vähintään 50% osallistumista (pääkaupunkiseudun ulkopuolisilta miekkailijoilta erikseen etukäteen sovittu määrä) liiton keskiviikkosparringeihin.
 Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä. Joukkuekilpailuun voidaan tarvittaessa nimetä eri wild card -miekkailija kuin henkilökohtaiseen kilpailuun.
U23 EM-joukkue nimetään Kupittaa Tournamentin jälkeen 03/2018.

Senioreiden ja U23 karsintakilpailut ja pisteet:
Kalpa: Karsintakilpailut ja pisteet > 
Floretti + säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

U20 Juniorit

U20 EM Sotshi (maaliskuu 2018) ja U20 MM Verona Italia (huhtikuu 2018) 
EM- ja MM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-3 arvokisarankingissa ja että miekkailijalla on junioreiden FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä. Joukkueeseen valittavilta junioreilta (kalpa) edellytetään vähintään 50% osallistumista (pääkaupunkiseudun ulkopuolisilta miekkailijoilta erikseen etukäteen sovittu määrä) liiton keskiviikkosparringeihin.
Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään
- EM-valinta: Yhteen (1) junioreiden FIE MC-kilpailuun kauden 2017-2018 aikana
- MM-valinta: Kahteen (2) junioreiden FIE MC-kilpailuun kauden 2017-2018 aikana.
Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä. Joukkuekilpailuun voidaan tarvittaessa nimetä eri wild card -miekkailija kuin henkilökohtaiseen kilpailuun.

Kadetti-ikäiselle (U17) edellytys on että on osallistunut vähintään kahteen (EM-valinta)  tai kolmeen (MM-valinta) EFC:n CC-osakilpailuun kauden 2017-2018 aikana sekä edustaa Suomea oman ikäsarjansa arvokilpailussa 2018.

U20 EM-joukkue nimetään Heraklionin/Burgosin kalvan MC-osakilpailun jälkeen 12/2017.
U20 MM-joukkue nimetään Belgradin/Bratislavan kalvan MC-osakilpailun jälkeen 02/2018.

U20 karsintakilpailut ja pisteet EM ja MM:
Kalpa:  Karsintakilpailut ja pisteet > 
Floretti + säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti U20 FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta. 

U17 Kadetit

U17 EM Sotshi (maaliskuu 2018)
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan valintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-3 arvokisarankingissa ja että miekkailijalla on EFC:n CC-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole EFC-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) ECC-kilpailuun kauden 2017-2018 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.  
U17 EM-joukkue nimetään Heraklionin/Burgosin kalvan MC-osakilpailun 12/2017.
Karsintakilpailut ja pisteet, ks. alla.

U17 MM Verona Italia (huhtikuu 2018) 
MM-valinnat (max 3) tehdään siten, että 2 miekkailijaa valitaan valintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-2 arvokisarankingissa ja on että miekkailijalla on EFC:n CC-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole EFC-pisteitä valitaan 1 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) ECC-kilpailuun kauden 2017-2018 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippu-urheilutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä. 
U17 MM-joukkue nimetään Helsingin Masters -osakilpailun jälkeen 01/2018.

U17 karsintakilpailut ja pisteet EM ja MM:
Kalpa: Karsintakilpailut ja pisteet > 
Floretti + säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti EFC:n CC-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen EM-valinnassa 3+1 valintaperiaatetta ja MM-valinnassa 2+1 valintaperiaatetta.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

PM-joukkuevalinnat 

Kalpa: Kansallisen rankingin mukaan (3+1)
Floretti: Kansallisen rankingin mukaan (3+1)
Säilä:
- 2 parasta miekkailijaa miesten rankingin mukaan
- 1 miekkailija henkilökohtaisen miesten kilpailun mukaan
- 1 HU-työryhmän päätöksen mukaan 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Arvokilpailukriteerit 2017

   

Seniorit

EM-kilpailut Tiblisi Georgia (12.-17.6.2017) ja MM-kilpailut Leipzig Saksa (19.-26.7.2017)
EM- ja MM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-3 arvokisarankingissa ja että miekkailijalla on seniorisarjan FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) FIE MC/GP kilpailuun kauden 2016-2017 aikana tai hänellä on valintahetkellä senioreiden FIE-pisteitä. Juniorille edellytys on että on osallistunut vähintään kahteen (2) FIE juniori MC-osakilpailuun kauden 2016-2017 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä. Joukkuekilpailuun voidaan tarvittaessa nimetä eri wild card -miekkailija kuin henkilökohtaiseen kilpailuun.
EM-joukkue nimetään Kerttula Memorial -kilpailun jälkeen 04/2017. MM-joukkue nimetään kalvan SM-kilpailun jälkeen 05/2017.
Karsintakilpailut ja pisteet, ks. alla.

U23 Nuoret

U23 EM Minsk Valko-Venäjä (21.-25.4.2017)
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-3 arvokisarankingissa ja että miekkailijalla on seniorisarjan FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään yhteen (1) FIE MC/GP kilpailuun kauden 2016-2017. Juniorimiekkailijalle edellytys on että on osallistunut vähintään yhteen (1) FIE juniori MC-osakilpailuun kauden 2016-2017 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä. Joukkuekilpailuun voidaan tarvittaessa nimetä eri wild card -miekkailija kuin henkilökohtaiseen kilpailuun.
U23 EM-joukkue nimetään Kupittaa Tournamentin jälkeen 03/2017.

Senioreiden ja U23 karsintakilpailut ja pisteet:
Kalpa:
 Karsintakilpailut ja pisteet 
Floretti + säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

U20 Juniorit

U20 EM Plovdiv Bulgaria (5.-9.3.2017) ja U20 MM Plovdiv Bulgaria (1.-10.4.2017)
EM- ja MM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-3 arvokisarankingissa ja että miekkailijalla on junioreiden FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Joukkueeseen valittavilta junioreilta (kalpa) edellytetään vähintään 50% osallistumista (pääkaupunkiseudun ulkopuolisilta miekkailijoilta erikseen etukäteen sovittu määrä) liiton keskiviikkosparringeihin.
Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään
- EM-valinta: Yhteen (1) junioreiden FIE MC-kilpailuun kauden 2016-2017 aikana
- MM-valinta Kahteen (2) junioreiden FIE MC-kilpailuun kauden 2016-2017 aikana.
Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien / huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä. Joukkuekilpailuun voidaan tarvittaessa nimetä eri wild card -miekkailija kuin henkilökohtaiseen kilpailuun.
U20 EM-joukkue nimetään Burgosin/Baselin kalvan MC-osakilpailun jälkeen 12/2016 (muutettu 27.6.). U20 MM-joukkue nimetään Espoon kalvan MC-osakilpailun jälkeen 02/2017.

U20 karsintakilpailut ja pisteet EM ja MM:
Kalpa:
  Karsintakilpailut ja pisteet
Floretti + säilä:  Valinnat tehdään ensisijaisesti U20 FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta. 

U17 Kadetit

U17 EM Plovdiv Bulgaria (28.2.-4.3.2017)
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan valintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-3 arvokisarankingissa ja että miekkailijalla on EFC:n CC-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole EFC-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) ECC-kilpailuun kauden 2016-2017 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien / huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä. U17 EM-joukkue nimetään Bratislavan kalvan ECC-kilpailun jälkeen 01/2017.
Karsintakilpailut ja pisteet, ks. alla.

U17 MM Plovdiv Bulgaria (1.-10.4.2017)
MM-valinnat (max 3) tehdään siten, että 2 miekkailijaa valitaan valintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on sijoitus 1-2 arvokisarankingissa ja on että miekkailijalla on EFC:n CC-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole EFC-pisteitä valitaan 1 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) ECC-kilpailuun kauden 2016-2017 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien / huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä. U17 MM-joukkue nimetään Espoon kalvan U20 MC-osakilpailun jälkeen 02/2017.

U17 karsintakilpailut ja pisteet EM ja MM:
Kalpa:
 Karsintakilpailut ja pisteet
Floretti + säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti EFC:n CC-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen EM-valinnassa 3+1 valintaperiaatetta ja MM-valinnassa 2+1 valintaperiaatetta. 

---------------------------------

MM- ja EM-valinnat 2016

Seniorit

EM-kilpailut Tourun Puola
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on että miekkailijalla on seniorisarjan FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös tehdään 2016 kalvan SM-kilpailun jälkeen toukokuussa. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) FIE MC/GP kilpailuun kauden 2015-2016 aikana tai hänellä on valintahetkellä senioreiden FIE-pisteitä. Juniorimiekkailijalle edellytys on että on osallistunut vähintään kahteen (2) FIE juniori MC-osakilpailuun kauden 2015-2016 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa:  Karsintakilpailut ja pisteet
Floretti + säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

MM-kilpailut
Henkilökohtaista MM-kilpailua ei järjestetä olympiavuonna.

U23

U23 EM Plovdiv Bulgaria
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on että miekkailijalla on seniorisarjan FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös tehdään Budapestin GP-kilpailun jälkeen.
Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään yhteen (1) FIE MC/GP kilpailuun kauden 2015-2016. Juniorimiekkailijalle edellytys on että on osallistunut vähintään yhteen (1) FIE juniori MC-osakilpailuun kauden 2015-2016 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa:  Karsintakilpailut ja pisteet
Floretti + säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

Juniorit U20

Junioreiden EM Novisad Serbia
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on että miekkailijalla on junioreiden FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Joukkueeseen valittavilta junioreilta edellytetään vähintään 50% osallistumista (pääkaupunkiseudun ulkopuolisilta miekkailijoilta erikseen etukäteen sovittu määrä) liiton keskiviikkosparringeihin. Päätös junioritytöillä Dijonin MC-osakilpailun jälkeen ja junioripojilla Baselin MC-osakilpailun jälkeen.  Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään yhteen (1) junioreiden FIE MC-kilpailuun kauden 2015-2016 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien / huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa:  Karsintakilpailut  ja pisteet 
Floretti + säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

Junioreiden MM Bourges Ranska 
MM-valinnat (max 3) tehdään siten, että 2 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on että miekkailijalla on junioreiden FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 1 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Joukkueeseen valittavilta junioreilta edellytetään vähintään 50% osallistumista (pääkaupunkiseudun ulkopuolisilta miekkailijoilta erikseen etukäteen sovittu määrä) liiton keskiviikkosparringeihin. Päätös junioritytöillä kalvan Burgosin MC-osakilpailun jälkeen ja junioripojilla kalvan Riikan MC-osakilpailun jälkeen. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) junioreiden FIE MC-kilpailuun kauden 2015-2016 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien / huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa:  Karsintakilpailut  ja pisteet 
Floretti + säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

Kadetit U17

Kadettien EM Novisad Serbia
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan valintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on että miekkailijalla on EFC:n CC-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole EFC-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös tehdään Krakovan kalvan ECC-kilpailun jälkeen. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään yhteen (1) ECC-kilpailuun kauden 2015-2016 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien / huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa:  Karsintakilpailut  ja pisteet
Floretti + säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

Kadettien MM Bourges Ranska
MM-valinnat (max 3) tehdään siten, että 2 miekkailijaa valitaan valintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on että miekkailijalla on EFC:n CC-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole EFC-pisteitä valitaan 1 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös tehdään Espoon kalvan ECC-kilpailun jälkeen. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) ECC-kilpailuun kauden 2015-2016 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien / huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa:  Karsintakilpailut  ja pisteet
Floretti + säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

____________________


MM- ja EM-valinnat 2015

SENIORIT

EM-kilpailut Montreux 2015
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on että miekkailijalla on FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös tehdään 2015 Kerttula Memorial -kilpailun jälkeen. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) FIE MC/GP kilpailuun kauden 2014-2015 aikana tai hänellä on valintahetkellä FIE-pisteitä. Juniorimiekkailijalle edellytys on että on osallistunut vähintään kahteen (2) FIE juniori MC-osakilpailuun kauden 2014-2015 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa: Karsintakilpailut ja pisteet
Floretti+ säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

MM-kilpailut Moskova 2015
MM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on että miekkailijalla on FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös tehdään 2015 Rion MC-kilpailun jälkeen. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) FIE MC/GP kilpailuun kauden 2014-2015 aikana tai hänellä on valintahetkellä FIE-pisteitä. Juniorimiekkailijalle edellytys on että on osallistunut vähintään kahteen (2) FIE juniori MC-osakilpailuun kauden 2014-2015 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa: Karsintakilpailut ja pisteet
Floretti+ säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

U23

U23 EM 2015 Italia Vicenza
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan senioreiden arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on että miekkailijalla on FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös tehdään Heidenheimin MC-kilpailun jälkeen. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään yhteen (1) FIE MC/GP kilpailuun kauden 2014-2015. Juniorimiekkailijalle edellytys on että on osallistunut vähintään yhteen (1) FIE juniori MC-osakilpailuun kauden 2014-2015 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa: Karsintakilpailut ja pisteet
Floretti+ säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

JUNIORIT U20

Junioreiden EM Maribor Slovenia
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on että miekkailijalla on FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös junioritytöillä Dijonin MC-osakilpailun jälkeen ja junioripojilla Baselin MC-osakilpailun jälkeen. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään yhteen (1) junioreiden FIE MC-kilpailuun kauden 2014-2015 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien / huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa: Karsintakilpailut ja pisteet
Floretti+ säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

Junioreiden MM Tashkent Uzbeksitan
MM-valinnat (max 3) tehdään siten, että 2 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on että miekkailijalla on FIE-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole FIE-pisteitä valitaan 1 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös junioritytöillä kalvan Burgosin MC-osakilpailun jälkeen ja junioripojilla kalvan Riikan MC-osakilpailun jälkeen. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) junioreiden FIE MC-kilpailuun kauden 2014-2015 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien / huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa: Karsintakilpailut ja pisteet
Floretti+ säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 2+1 valintaperiaatetta

KADETIT U17

Kadettien EM Maribor Slovenia
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan valintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on että miekkailijalla on EFC-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole EFC-pisteitä valitaan 2 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös tehdään vuoden 2015 Krakovan kalvan ECC-kilpailun jälkeen. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään yhteen (1) ECC-kilpailuun kauden 2014-2015 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien / huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa: Karsintakilpailut ja pisteet
Floretti+ säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen EFC-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

Kadettien MM Tashkent Uzbeksitan
MM-valinnat (max 3) tehdään siten, että 2 miekkailijaa valitaan valintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle on että miekkailijalla on EFC-pisteitä. Mikäli arvokisavalintarankingin kärkimiekkailijoilla ei ole EFC-pisteitä valitaan 1 miekkailijaa rankingin mukaan ja 2 miekkailijaa päävalmentajien/huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös tehdään vuoden 2015 Espoon kalvan ECC-kilpailun jälkeen. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on osallistunut vähintään kahteen (2) ECC-kilpailuun kauden 2014-2015 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa päävalmentajien / huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa: Karsintakilpailut ja pisteet
Floretti+ säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen EFC-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 2+1 valintaperiaatetta

____________________


MM- ja EM-valinnat 2014

(täydennetty 23.11.2013 hallituksen päätöksen mukaisesti)

SENIORIT

EM-kilpailut 7.-14.6.2014 Strasbourg Ranska
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös 2014 Kerttula Memorial -kilpailun jälkeen.
Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on valintahetkellä osallistunut vähintään kahteen (2) FIE MC/GP kilpailuun kauden 2013-2014 aikana tai hänellä on valintahetkellä FIE-pisteitä. Juniorimiekkailijalle edellytys on että on valintahetkellä osallistunut vähintään kahteen (2) FIE juniori MC-osakilpailuun kauden 2013-2014 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa: Karsintakilpailut  ja karsintapisteet
Floretti:  Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta
Säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

MM-kilpailut 5.-13.8.2014, Sofia Bulgaria
MM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös 2013 kalvan sen SM-kilpailun jälkeen.
Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on valintahetkellä osallistunut vähintään kahteen (2) FIE MC/GP kilpailuun kauden 2013-2014 aikana tai hänellä on valintahetkellä FIE-pisteitä. Juniorimiekkailijalle edellytys on että on valintahetkellä osallistunut vähintään kahteen (2) FIE jun MC-kilpailuun kauden 2013-2014 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa: Karsintakilpailut  ja karsintapisteet
Floretti:  Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta
Säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

U23

 U23 EM 24.-28.6.2014 , Tbilisi Georgia
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan senioreiden arvokisavalintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös 2014 Kerttula Memorial -kilpailun jälkeen.
Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on valintahetkellä osallistunut vähintään yhteen (1) FIE MC/GP kilpailuun kauden 2013-2014 aikana tai hänellä on valintahetkellä FIE-pisteitä. Juniorimiekkailijalle edellytys on että on osallistunut vähintään yhteen (1) FIE jun MC-kilpailuun kauden 2013-2014 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa: Karsintakilpailut  ja karsintapisteet
Floretti:  Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta
Säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

JUNIORIT U20

Junioreiden EM 28.2.-4.3.2014, Jerusalem Israel
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan valintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös junioritytöillä Bratislavan 2013 MC-osakilpailun jälkeen ja junioripojilla Espoon 2013 MC-osakilpailun jälkeen. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on valintahetkellä osallistunut vähintään yhteen (1) FIE jun MC kilpailuun kauden 2013-2014 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa:  Karsintakilpailut ja karsintapisteet
Floretti: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta
Säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

Junioreiden MM 3.-12.4.2014 (alustava aika, FIE ei vahvistanut paikkaa)MM-valinnat (max 3) tehdään siten, että 2 miekkailijaa valitaan valintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös 2014 Göteborgin MC-kilpailun jälkeen. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on valintahetkellä osallistunut vähintään kahteen (2) FIE jun MC kilpailuun kauden 2013-2014 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa:  Karsintakilpailut ja karsintapisteet
Floretti: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta
Säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen FIE-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

KADETIT U17

Kadettien EM 23.-27.2.2014, Jerusalem Israel
EM-valinnat (max 4) tehdään siten, että 3 miekkailijaa valitaan valintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös vuoden 2013 Kööpenhaminan ECC kilpailun jälkeen. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on valintahetkellä osallistunut vähintään yhteen (1) ECC-kilpailuun kauden 2013-2014 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa:  Karsintakilpailut ja karsintapisteet
Floretti: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen ECC-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta
Säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen ECC-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

Kadettien MM 3.-12.4.2014 (alustava aika, FIE ei vahvistanut paikkaa)
MM-valinnat (max 3) tehdään siten, että 2 miekkailijaa valitaan valintarankingin perusteella ja 1 miekkailija huippumiekkailutyöryhmän esityksestä. Päätös 2014 Göteborgin kalvan CC-kilpailun jälkeen. Edellytys edustusjoukkueeseen valinnalle on että miekkailija on valintahetkellä osallistunut vähintään kahteen (2) ECC-kilpailuun kauden 2013-2014 aikana. Arvokisajoukkuetta voidaan tarvittaessa huippumiekkailutyöryhmän esityksestä täydentää miekkailijalla, joka ei täytä edellä mainittua kriteeriä.
Kalpa:  Karsintakilpailut ja karsintapisteet
Floretti: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen ECC-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta
Säilä: Valinnat tehdään ensisijaisesti sen ECC-pisteiden ja toissijaisesti kansallisen rankingin perusteella noudattaen 3+1 valintaperiaatetta

 

 

Ladattavat tiedostot: