Miekkailun arvokisakriteerit

Arvokisakriteerit 2022 

10.2. 2022 vahvistetut muutetut kriteerit > 

Liiton hallitus nimeää arvokilpailujen (EM / MM) joukkueet HU-ryhmän valintaesitystä hyödyntäen.

Seniorit ja U23 Nuoret
EM ja U23 EM 
MM
EM-valinnat (max 4) tehdään 3 + 1 periaatteella siten, että 3 miekkailijaa valitaan suoraan senioreiden rankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Wild card -valitun ei tarvitse täyttää kriteerejä. Wild card-valinnan perustelut julkaistaan liiton sivuilla. Riippumatta kuuluuko valmennusryhmiin tai ei, voi tulla valituksi.

Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle (kalpa) on sijoitus 1-3 senioreiden arvokisarankingissa. Sopimusaseilla (floretti + säilä) valinnat tehdään senioreiden kansallisen rankingin perusteella ja valinnan edellytyksenä on osallistuminen vähintään kahteen oman sarjan kv. kilpailuun (MC/sat MC) kauden aikana. U23 EM-kilpailuihin poimitaan em. rankingeista ikänsä puolesta soveltuvat ja katsotaan ketkä heistä ovat sijoituksilla 1.-3.

Lisäksi MM-kilpailuun valituksi tuleminen edellyttää valmennusryhmä B:n tuloskriteerien täyttymistä sillä erotuksella, että yksi tulos edeltäviltä kahdelta kaudelta riittää.  

Joukkuekilpailun joukkuetta voidaan täydentää miekkailijalla, joka ei täytä em. kriteerejä. Kyseinen miekkailija saa osallistumisoikeuden myös henkilökohtaiseen kilpailuun.

EM ja MM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa 31.1.2022 mennessä valmennuspäällikölle osoitteeseen minna.lehtola@fencing-pentathlon.fi. Valmennusryhmien urheilijoiden O-A-B osallistumishalukkuus ilmenee kausisuunnitelmasta, joka on kauden alussa toimitettu valmennuspäällikölle. 

U23 EM-joukkue nimetään 03/2022.
EM-joukkue nimetään 04/2022.
MM-joukkue nimetään 05/2022.

Senioreiden EM ja MM sekä U23 EM valintakilpailut ja pisteet (Kalpa):
Valintakilpailut >  ja pisteet >

SM5L huippu-urheilun valmennusjärjestelmä 2021-2022/2022  > (sis. valmennusryhmä B:n tuloskriteerit)

U20 Juniorit
U20 EM
U20 MM

Valinnat (max 4) tehdään 3 + 1 periaatteella siten, että 3 miekkailijaa valitaan suoraan rankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Wild card -valitun ei tarvitse täyttää kriteerejä. Wild card-valinnan perustelut julkaistaan liiton sivuilla. Riippumatta kuuluuko valmennusryhmiin tai ei, voi tulla valituksi.

Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle (kalpa) on sijoitus 1-3 U20 arvokisarankingissa. Sopimusaseilla (floretti + säilä) valinnat tehdään senioreiden kansallisen rankingin perusteella ja valinnan edellytyksenä on osallistuminen vähintään kahteen kv. kilpailuun (U20 MC) kauden aikana. 

Lisäksi MM-kilpailuun valituksi tuleminen edellyttää valmennusryhmä B:n tuloskriteerien täyttymistä sillä erotuksella, että yksi tulos edeltäviltä kahdelta kaudelta riittää.  

Joukkuekilpailun joukkuetta voidaan täydentää miekkailijalla, joka ei täytä em. kriteerejä. Kyseinen miekkailija saa osallistumisoikeuden myös henkilökohtaiseen kilpailuun.

EM- ja MM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa 31.10.2021 mennessä valmennuspäällikölle osoitteeseen minna.lehtola@fencing-pentathlon.fi. Valmennusryhmien urheilijoiden O-A-B osallistumishalukkuus ilmenee kausisuunnitelmasta, joka on kauden alussa toimitettu valmennuspäällikölle. 

U20 EM-joukkue nimetään 01/2022.
U20 MM-joukkue nimetään 02/2022.

U20 valintakilpailut ja pisteet EM ja MM (Kalpa):
Valintakilpailut > ja pisteet > 

SM5L huippu-urheilun valmennusjärjestelmä 2021-2022/2022  > (sis. valmennusryhmä B:n tuloskriteerit)

U17 Kadetit
U17 EM

EM-valinnat (max 4) tehdään 3 + 1 periaatteella siten, että 3 miekkailijaa valitaan suoraan rankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Wild card -valitun ei tarvitse täyttää kriteerejä. Wild card-valinnan perustelut julkaistaan liiton sivuilla. Riippumatta kuuluuko valmennusryhmiin tai ei, voi tulla valituksi.

Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle (kalpa) on sijoitus 1-3 U17 arvokisarankingissa. Sopimusaseilla (floretti + säilä) valinnat tehdään senioreiden kansallisen rankingin perusteella ja valinnan edellytyksenä on osallistuminen vähintään kahteen oman sarjan kv. kilpailuun (U17 CC) kauden aikana.

Joukkuekilpailun joukkuetta voidaan täydentää miekkailijalla, joka ei täytä em. kriteerejä. Kyseinen miekkailija saa osallistumisoikeuden myös henkilökohtaiseen kilpailuun.

EM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa 31.10.2021 mennessä valmennuspäällikölle osoitteeseen  minna.lehtola@fencing-pentathlon.fi. Valmennusryhmien urheilijoiden O-A-B osallistumishalukkuus ilmenee kausisuunnitelmasta, joka on kauden alussa toimitettu valmennuspäällikölle. 

U17 EM-joukkue nimetään 01/2022.

U17 MM 
MM-valinnat (max 3) tehdään 2 + 1 periaatteella siten, että kaksi (2) miekkailijaa valitaan suoraan rankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Wild card -valitun ei tarvitse täyttää kriteerejä. Wild card-valinnan perustelut julkaistaan liiton sivuilla. Riippumatta kuuluuko valmennusryhmiin tai ei, voi tulla valituksi.

Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle (kalpa) on sijoitus 1-2 U17 arvokisarankingissa. Sopimusaseilla (floretti + säilä) valinnat tehdään senioreiden kansallisen rankingin perusteella ja valinnan edellytyksenä on osallistuminen vähintään kahteen kv. kilpailuun (U17 CC) kauden aikana. 

Lisäksi MM-kilpailuun valituksi tuleminen edellyttää valmennusryhmä B:n tuloskriteerien täyttymistä sillä erotuksella, että yksi tulos edeltäviltä kahdelta kaudelta riittää.  

MM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa 31.10.2021 mennessä valmennuspäällikölle osoitteeseen minna.lehtola@fencing-pentathlon.fi. Valmennusryhmien urheilijoiden O-A-B osallistumishalukkuus ilmenee kausisuunnitelmasta, joka on kauden alussa toimitettu valmennuspäällikölle. 

U17 MM-joukkue nimetään 02/2022.

U17 EM ja MM karsintakilpailut ja pisteet (Kalpa):
Valintakilpailut > ja pisteet >  

SM5L huippu-urheilun valmennusjärjestelmän 2021-2022/2022 > (sis. valmennusryhmä B:n tuloskriteerit)

Veteraanit
Arvokilpailujoukkueeseen nimetyksi tulemisen edellytyksenä on osallistuminen SM-kilpailuun jossain ikäsarjassa arvokilpailua edeltävän kahden vuoden aikana. Tästä voidaan poiketa hyväksyttävästä syystä (esimerkiksi sairastuminen tai muu painava henkilökohtainen este). 

EM
2022 EM-kilpailuissa on vain joukkuekilpailut ikäryhmille 40 - 50 v ja 60 - 70 v. Joukkueessa on aina 5 miekkailija. Kolmesta miekkailevasta vähintään yhden on oltava vanhemmasta ikäryhmästä. 

EM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa 31.1.2022 mennessä liiton verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta.

Mikäli halukkaita miekkailijoita on enemmän kuin joukkuepaikkoja, käytetään valintarankingina kyseisen ikäsarjan kansallista veteraanirankingia. Valinta (yht. 5, joista min. 1 on 60-70v) tehdään siten, että yksi (1) miekkailija valitaan ikäsarjan rankingin 1. sijalta suoraan rankingin perusteella ja 2-3 miekkailija per ikäsarja wild card valintana. 

MM
MM-kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa 31.5.2022 mennessä liiton verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta.

Mikäli halukkaita miekkailijoita per ikäsarja on enemmän kuin maapaikkoja (maks. 4 per sarja) käytetään valintarankingina liiton kansallista veteraanirankingia kyseisen ikäsarjan miekkailijoiden osalta. Valinta tehdään siten, että kaksi (2) miekkailijaa valitaan ikäsarjan rankingin 1.-2. sijalta suoraan rankingin perusteella ja kaksi (2) wild card valintana.

Joukkuekilpailuun nimetään käytettävissä olevista miekkailijoista yhteensä kuusi (6) miekkailijaa, kaksi per ikäsarja (50/60/70). Jokaiseen ikäsarjaan nimetään yksi (1) miekkailija kansallisen veteraanirankingin mukaan (rankingin 1. sija) ja yksi (1) wild card -valintana.

Mikäli MM-joukkue jää vajaaksi täydennetään sitä ns. first serve -periaatteella.

----------------------------------------

Arvokisakriteerit 2021

                               

 

 

 

 


Liiton hallitus nimeää arvokilpailujen (EM / MM) joukkueet HU-ryhmän valintaesitystä hyödyntäen.

Olympialaiset Tokio, Japani (23.7.-8.8.2021)

Suomen edustajaksi Tokion 2021 Olympialaisten Euroopan viimeiseen karsintakilpailuun (max. 1 per aselaji mikäli Suomi ei ole saanut Olympiapaikkaa muun karsinnan kautta) valitaan käytettävissä olevista miekkailijoista se, joka on Tokion olympiakarsintavuoden FIE-olympiarankingin sulkeutuessa 5.4.2021 korkeimmalla sijalla.

Lue lisää Olympialaisten karsintajärjestelmästä >

EM ja MM-kilpailut 2021 (kaikki ikäsarjat)

Valintakriteerit/rankingit (sen, jun, kad) kauden 2020-2021 arvokilpailuihin poistetaan toistaiseksi käytöstä, perusteena kansainvälisen kilpailukauden poikkeusolot.

Mahdolliset vuoden 2021 arvokisojen (EM, MM) urheilijavalinnat päättää SM5L hallitus HU-työryhmän esityksestä. Urheilijavalintoja miekkailun osalta tehdessä tarkastellaan urheilijan oman ikäsarjan kauden 2020-2021 kotimaista kilpailumenestystä, kausien 2018-2019 ja 2019-2020 kansainvälistä kilpailumenestystä, sekä urheilijan harjoitteluaktiivisuutta ja -kuntoa liiton järjestämissä harjoituksissa/sparringeissa sekä leireillä. Mikäli kansainvälinen kilpailukausi saadaan käyntiin kevään 2021 aikana, tarkastellaan urheilijavalintoja tehtäessä myös kansainvälistä kilpailumenestystä oman ikäsarjan kilpailuissa kevään 2021 osalta. Mahdollisissa rajatapauksissa valmennuspäällikkö keskustelee ao urheilijan ja hänen valmentajansa kanssa ennen kuin HU-työryhmä antaa esityksensä.

------------------------------------------------------

Arvokisakriteerit 2020

      


Liiton hallitus nimeää arvokilpailujen (EM / MM) joukkueet HU-ryhmän valintaesitystä hyödyntäen.

Olympialaiset Tokio, Japani (SIIRRETTY 23.7.-8.8.2021)
Suomen edustajaksi Tokion 2020 Olympialaisten Euroopan viimeiseen karsintakilpailuun (max. 1 per aselaji mikäli Suomi ei ole saanut Olympiapaikkaa muun karsinnan kautta) valitaan käytettävissä olevista miekkailijoista se, joka on Tokion olympiakarsintavuoden kiertävän FIE-rankingin sulkeutuessa 4.4.2020 korkeimmalla sijalla.

Lue lisää Olympialaisten karsintajärjestelmästä >

Seniorit ja U23 Nuoret

EM Minsk, Valko-Venäjä (PERUTTU 16.-21.6.2020) 
U23 EM Liberec, Tsekki (PERUTTU 27.-31.5.2020)

EM-valinnat (max 4) tehdään 3 + 1 periaatteella siten, että 3 miekkailijaa valitaan suoraan senioreiden rankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Wild card -valitun ei tarvitse täyttää kriteerejä. Wild card-valinnan perustelut julkaistaan liiton sivuilla.

Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle (kalpa) on sijoitus 1.-3. senioreiden arvokisarankingissa. Sopimusaseilla (floretti + säilä) valinnat tehdään senioreiden kansallisen rankingin perusteella. U23 EM-kilpailuihin poimitaan em. rankingeista ikänsä puolesta soveltuvat ja katsotaan ketkä heistä ovat sijoituksilla 1.-3.

Arvokilpailuun lähetettävää joukkuetta, sekä henkilökohtaisen- että joukkuekilpailun osalta, voidaan täydentää henkilöllä, joka ei täytä kriteerejä. Riippumatta kuuluuko valmennusryhmiin tai ei, voi tulla valituksi.

EM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa lokakuun 2019 loppuun mennessä valmennuspäällikölle.

EM-joukkue nimetään SM -kilpailun jälkeen 05/2020.
U23 EM-joukkue nimetään Budapestin GP:n  jälkeen 03/2020.

Senioreiden ja U23 EM-karsintakilpailut ja pisteet (Kalpa):
Karsintakilpailut ja pisteet >

U20 Juniorit

U20 EM Kroatia, Porec (27.2.-2.3.2020)
U20 MM Salt Lake City, USA (PERUTTU 3.-11.4.2020)

Valinnat (max 4) tehdään 3 + 1 periaatteella siten, että 3 miekkailijaa valitaan suoraan rankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Wild card -valitun ei tarvitse täyttää kriteerejä. Wild card-valinnan perustelut julkaistaan liiton sivuilla.

Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle (kalpa) on sijoitus 1.-3. U20 arvokisarankingissa. Sopimusaseilla (floretti + säilä) valinnat tehdään senioreiden kansallisen rankingin perusteella.

Lisäksi MM-kilpailun henkilökohtaiseen kilpailuun rankingin mukaan valituksi tuleminen edellyttää valmennusryhmä B:n tuloskriteerien täyttymistä.

Arvokilpailuun lähetettävää joukkuetta, sekä henkilökohtaisen- että joukkuekilpailun osalta, voidaan täydentää henkilöllä, joka ei täytä kriteerejä. Riippumatta kuuluuko valmennusryhmiin tai ei, voi tulla valituksi.

EM- ja MM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa lokakuun 2019 loppuun mennessä.

U20 EM-joukkue nimetään Udinen kalvan MC-osakilpailun jälkeen 01/2020.
U20 MM-joukkue nimetään Belgradin/Bratislavan kalvan MC-osakilpailun jälkeen 02/2020.

U20 EM ja MM karsintakilpailut ja pisteet (Kalpa):
Karsintakilpailut ja pisteet >
Valmennusjärjestelmän liite 1. > (sis. valmennusryhmä B:n tuloskriteerit)

U17 Kadetit

U17 EM Kroatia, Porec (21.-26.2.2020)
EM-valinnat (max 4) tehdään 3 + 1 periaatteella siten, että 3 miekkailijaa valitaan suoraan rankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Wild card -valitun ei tarvitse täyttää kriteerejä. Wild card-valinnan perustelut julkaistaan liiton sivuilla.

Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle (kalpa) on sijoitus 1.-3. U17 arvokisarankingissa. Sopimusaseilla (floretti + säilä) valinnat tehdään senioreiden kansallisen rankingin perusteella.

Arvokilpailuun lähetettävää joukkuetta, sekä henkilökohtaisen- että joukkuekilpailun osalta, voidaan täydentää henkilöllä, joka ei täytä kriteerejä. Riippumatta kuuluuko valmennusryhmiin tai ei, voi tulla valituksi.

EM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa lokakuun 2019 loppuun mennessä.

U17 EM-joukkue nimetään Kööpenhamina kalvan CC-osakilpailun jälkeen 12/2019.

U17 MM Salt Lake City, USA (PERUTTU 3.-11.4.2020)
MM-valinnat (max 3) tehdään 2 + 1 periaatteella siten, että kaksi (2) miekkailijaa valitaan suoraan rankingin perusteella ja 1 miekkailija huippu-urheilutyöryhmän esityksestä (ns. ”wild card” -valinta, ei perustu rankingiin). Wild card -valitun ei tarvitse täyttää kriteerejä. Wild card-valinnan perustelut julkaistaan liiton sivuilla.

Edellytys rankingin mukaiselle valinnalle (kalpa) on sijoitus 1.-2. U17 arvokisarankingissa. Sopimusaseilla (floretti + säilä) valinnat tehdään senioreiden kansallisen rankingin perusteella.

Lisäksi MM-kilpailun henkilökohtaiseen kilpailuun rankingin mukaan valituksi tuleminen edellyttää valmennusryhmä B:n tuloskriteerien täyttymistä.

Arvokilpailuun lähetettävää joukkuetta henkilökohtaisen kilpailun osalta, voidaan täydentää henkilöllä, joka ei täytä kriteerejä. Riippumatta kuuluuko valmennusryhmiin tai ei, voi tulla valituksi.

MM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa lokakuun 2019 loppuun mennessä.

U17 MM-joukkue nimetään Espoon kalvan CC-kilpailun jälkeen 01/2020.

U17 EM ja MM karsintakilpailut ja pisteet (Kalpa):
Karsintakilpailut ja pisteet >
Valmennusjärjestelmän liite 1. > (sis. valmennusryhmä B:n tuloskriteerit)


Veteraanit

EM Bryssel, Belgia (PERUTTU toukokuu)
Brysselin 2020 EM-kilpailuissa on vain joukkuekilpailut ikäryhmille 40-50v ja 60-70v. Joukkueessa on aina 5 miekkailija. Kolmesta miekkailevasta vähintään yhden on oltava vanhemmasta ikäryhmästä.

EM -kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa 10.1.2020 mennessä liiton verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta.

Mikäli halukkaita miekkailijoita on enemmän kuin joukkuepaikkoja, käytetään valintarankingina kyseisen ikäsarjan kansallista veteraanirankingia. Valinta (yht. 5, joista min. 1 on 60-70v) tehdään siten, että yksi (1) miekkailija valitaan ikäsarjan rankingin 1. sijalta suoraan rankingin perusteella ja 2-3 miekkailija per ikäsarja wild card valintana.

MM Zagreb, Porec (PERUTTU lokakuu)
MM-kilpailuista kiinnostuneita miekkailijoita pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuutensa 15.5.2020 mennessä liiton verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta.

Mikäli halukkaita miekkailijoita per ikäsarja on enemmän kuin maapaikkoja (maks. 4 per sarja) käytetään valintarankingina liiton kansallista veteraanirankingia kyseisen ikäsarjan miekkailijoiden osalta. Valinta tehdään siten, että kaksi (2) miekkailijaa valitaan ikäsarjan rankingin 1.-2. sijalta suoraan rankingin perusteella ja kaksi (2) wild card valintana.

Joukkuekilpailuun nimetään käytettävissä olevista miekkailijoista yhteensä kuusi (6) miekkailijaa, kaksi per ikäsarja (50/60/70). Jokaiseen ikäsarjaan nimetään yksi (1) miekkailija kansallisen veteraanirankingin mukaan (rankingin 1. sija) ja yksi (1) wild card -valintana.

Mikäli MM-joukkue jää vajaaksi täydennetään sitä ns. first serve -periaatteella.

 

 

 

 
 

Ladattavat tiedostot: