Tietoa avustushakemuksista

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) opiskeluapuraha 


Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahaa lukuvuodelle 2023–24 voi hakea 15.9. saakka! 

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden opintoihin ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Apurahaa lukuvuodelle 2023–24 voi hakea 15. syyskuuta saakka. 

Opiskeluapurahalla halutaan edesauttaa tutkinnon suorittamista tukemalla urasiirtymävaiheessa olevien urheilijoiden kouluttautumista uuteen ammattiin sekä helpottamalla nuorten urheilijoiden siirtymistä jatko-opintoihin toisen asteen koulutuksen jälkeen. Opiskeluapurahan avulla voidaan myös rytmittää opintoja lukuvuoden aikana tai lukuvuosien välillä siten, että opiskelu tukee urheilutuloksen tekemistä.

Täyden URA-apurahan määrä on 3000 euroa ja se maksetaan kahdessa osassa, marras-joulukuussa 2023 ja maaliskuussa 2024. Apuraha voidaan myöntää myös puolikkaana koko lukuvuodeksi tai vain syys- tai kevätlukukaudeksi. 

Tarkempaa tietoa apurahan hakuun liittyen sekä linkki sähköiseen hakulomakkeeseen löytyy URA-säätiön nettisivulta:

https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kaksoisura/urasaatio/

Lisätietoa apurahan myöntämiskriteereistä: 

Opiskeluapurahat lukuvuodelle 2024-25 tulevat hakuun elo-syyskuussa 2024.

https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kaksoisura/urasaatio/

Säätiön hallitus tekee asiantuntijalausuntojen pohjalta päätöksen apurahan saajista marraskuun puoliväliin mennessä. Kaikki apurahan saajat julkaistaan joulukuussa pidettävässä URA-säätiön opiskeluapurahojen jakotilaisuudessa.

Yhteystiedot:                                                                                                                                  
URA-säätiön asiamies: Jukka Tirri, puh. 0447800213, ura@olympiakomitea.fi

-----------------------------------------------------------------------------------------

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) apuraha 2024

Valtion Urheilijoiden valmennus- ja harjoitteluapuraha 

Hakuaika: 12.10.-16.11.2023 kello 16.15 kesälajien urheilijoille (mukaan lukien miekkailu ja Nykyaikainen 5-ottelu). 

Hakuohjeet ja -kriteerit julkaistaan OKM:n sivuilla lähiaikoina. Linkki hakemussivustolle, josta löytyy ohjeistukset, on tässä >

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) apurahan tavoitteena on luoda urheilijan ammattimaiselle/päätoimiselle valmentautumiselle taloudelliset edellytykset. Työssäolo, opiskelu tai raskaus eivät ole apurahan saamisen esteenä. Apuraha on veroton, eikä vaikuta opintotukeen. Lisätiedot Kelan sivuilta. 

OKM myöntää valmennus- ja harjoitteluapurahoja vuosittain valtion talousarvion rajoissa. Valtion valmennus- ja harjoitteluapuraha on suuruudeltaan 6 000, 10 000 tai 20 000 euroa vuodessa.

OKM:n apurahat ovat harkinnanvaraisia. Sitä myönnettäessä huomioidaan urheilijan kansainväliset näytöt sekä tulos/menestyskehitys suhteessa lajin kansainväliseen tasoon ja kehitykseen. Tarkemmat ohjeet ja kriteerit löydät yllä olevasta linkistä.

Apurahaa haetaan ministeriön sähköisen asiointipalvelun kautta, jonne kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Ministeriön sivuilta voi tarvittaessa myös tulostaa paperihakemuksen ja toimittaa sen ministeriöön. Olettehan ajoissa hakemusten kanssa - myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä! 

Lisätiedot: 
Ylitarkastaja Kari Niemi-Nikkola
puh. 0295 330 103
kari.niemi-nikkola@gov.fi

Hallinnollinen avustaja Tiia Liuskanto
puh. 0295 330 320
sähköposti: tiia.liuskanto@gov.fi

Katso myös opetus- ja kulttuuriministeriön opas valtionavustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta.

----------------------------------------------------------------------------------------