Kamppailulajiliittojen yhteinen kurinpito

Liiton kurinpitovaltaa käyttää kamppailulajiliittojen yhteinen kurinpitovaliokunta (SM5L yhdistyssäännöt >), joka noudattaa kurinpidossa liiton hyväksymiä kamppailulajiliittojen yhteisiä kurinpitomääräyksiä (ks. alla).

Kamppailuliitojen kurinpitovaliokunta edustaa seuraavia lajiliittoja: Aikidoliitto, Judoliitto, Karateliitto, Miekkailu- ja 5-otteluliitto Nyrkkeilyliitto sekä Taekwondoliitto.

Liiton syyskokous nimeää parillisina vuosina kaksi jäsentä kamppailuliittojen yhteiseen kurinpitovaliokuntaan. Jäsenten toimikausi on kaksi vuotta. Toimikausi alkaa nimeämistä seuraavan tammikuun 1. päivänä. Syyskokouksen nimeämät kaksi jäsentä eivät voi olla saman jäsenseuran jäseniä. Liiton hallituksen jäsen tai liiton toimihenkilö ei voi olla kurinpitovaliokunnan jäsen. 

Liiton edustajat kamppailuliitojen kurinpitovaliokunassa: Jaana Pihkala ja Ari Launne on syyskokouksessa 21.11.2022 valittu liiton edustajiksi kolmannelle toimikaudelle 2023-2024.

Kurinpitoasian vireille saattaminen tehdään ilmoittamalla asiasta liiton toiminnanjohtajalle tai puheenjohtajalle.

Kurinpidon käsittelymaksu: 150 euroa yksityishenkilöltä ja 450 euroa yhteisöltä (Kurinpitosäännöt § 5.2.)

-------------------------------

Epäillyssä dopingrikkomuksessa 1.1.2021 alkaen kurinpitovaltaa käyttää kuitenkin voimassa olevassa Suomen antidopingsäännöstössä määrätty kurinpitoelin.

Vakavien eettisten rikkomusten käsittely: Vuoden 2022 alusta tuli voimaan liikunnan ja urheilun yhteiset vakavaa epäasiallista käyttäytymistä ja vakavia eettisiä rikkomuksia koskevat kurinpitomääräykset. Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry vastaa näiden kurinpitomääräysten alaisen rikkomuksen tutkinnasta ja kurinpitovaatimuksen esittämisestä. Lue lisää >

SM5L käytäntö urheilijan nimen julkaisuun liittyen: Käsiteltäessä urheilijaan kohdistuvia kurinpitotoimia, hänen nimensä julkaistaan vain jos urheilija täyttää AVI:n ammattiurheilijalle asettamat kriteerit. Alaikäisen urheilijan nimeä ei julkaista vaikka hän täyttäisi AVI:n kriteerit. Doping-rikkomusasioissa julkaisemisesta vastaa SUEK. (SM5L hallitus päätös 10.2.2022 )

Ladattavat tiedostot: