Erivapaus (TUE)

Mikäli urheilijan terveyden ylläpitämiseen tai sairauden hoitoon ei ole saatavilla sallittua lääkettä, lääkitykseen voidaan hakea erivapautta (TUE). SUEKin tasomäärittelyn piiriin kuuluvien urheilijoiden tulee iästään riippumatta hakea erivapaudet Kansainvälisen erivapausstandardin ja SUEKin ohjeiden mukaisesti. 

Miekkailun osalta vain FIE-lisenssin haltijat kuuluvat SUEKin tasomäärittelyn piiriin. 

5-ottelussa SUEKin tasomäärittelyn piiriin kuuluvat yleisen sarjan miesten ja naisten SM-kisoihin osallistuvat urheilijat.

SUEKin lajikohtaisen tasomäärittelyn ulkopuolella olevien urheilijoiden ei tarvitse hakea erivapautta etukäteen. Mahdollisen dopingtestin jälkeen heidän tulee kuitenkin hakea erivapautta takautuvasti sen osoittamiseksi, että kiellettyjen aineiden tai menetelmien käytölle on ollut erivapauden myöntämiseksi edellytetyt lääketieteelliset perusteet.

Yhteenvetona

  Erivapaus haettava kv. lajiliitolta etukäteen Erivapaus haettava SUEKilta etukäteen Erivapauden voi hakea SUEKilta takautuvasti 
Miekkailu

FIE:n testipooliin kuuluvat urheilijat

FIE:n rankinglistalla 64:n parhaan joukossa kauden alussa

FIE:n miekkailulisenssin haltijat Muut
5-ottelu UIPM:n kilpailumääräysten kohdan 1.7 mukaisiin kilpailuihin osallistuvat urheilijat Yleisen sarjan miesten ja naisten SM-kisoihin osallistuvat urheilijat Muut

 

SUEKin ohjeistus erivapauden hakemiseen täältä  

Kansainvälisten lajiliittojen julkaisema aineisto

FIE:n julkaisema lista urheilijoista joiden tulee hakea mahdollista erivapautta FIE:ltä löytyy täältä. Samasta paikasta löytyy myös ohjeistus erivapauden hakemiseen FIE:ltä.

UIPM:n ohjeistus erivapauden hakemiseen löytyy täältä.