Kansainvälisiin kilpailuihin ilmoittautuminen

Kaikki Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton alaiset miekkailijat ja 5-ottelijat ja Suomen kansalaiset, jotka haluavat kilpailla ulkomailla, ilmoittavat osallistumisensa Suomen ulkopuolella pidettäviin kilpailuihin liiton kautta (ks. miekkailun kilpailumäräykset k. 64). Kilpailuihin osallistumisen edellytyksenä on, että urheilijalla on voimassa oleva kansallinen lisenssi. Kansainvälisen liiton alaisiin kilpailuihin vaaditaan lisäksi kansainvälinen lisenssi (FIE, EFC tai UIPM).

Ilmoittautumiset miekkailun ulkomaisiin kilpailuihin hoidetaan pääsääntöisesti Ophard-järjestelmän kautta. Seurat ilmoittavat miekkailijansa Ophardt-järjestelmän kautta kotimaan kisojen lisäksi myös mm. Ruotsin, Tanskan, Norjan ja Saksan kilpailuihin sekä ennakkoilmoittavat (liiton pre-entry) miekkailijansa järjestelmän kautta FIE:n ja EFC:n alaisiin kilpailuihin. Muihin kv. kilpailuihin ilmoittautumiset hoidetaan sähköpostitse osoitteeseen ilmot(at)fencing-pentathlon.fi hyvissä ajoin ennen imoittatutumisajan päättymistä. Mikäli kyseinen kv. kilpailu puuttuu liiton toimintakalenterista tai ei näy Ophardtissa, on ilmoittautuminen myös hoidettava sähköpostitse osoitteeseen ilmot(at)fencing-pentathlon.fi viimeistään 4 viikkoa ennen kyseistä kilpailua.

Mikäli muuta ohjetta ei ole annettu, on kv. ilmoittautumiset tehtävä viimeistään 28 päivää ennen kyseistä kilpailua, jotta koko joukkue saadaan ilmoitettua yhdellä kertaa ja mahdolliset tuomariasiat selvitettyä. HUOM. Lue myöhästyneen ilmoittautumisen sanktiomaksusta alla.

Liitto nimeää joukkueet arvokilpailuihin sekä kansalinvälisten liittojen alaisiin joukkuekilpailuihin.

Lue lisää alaikäisten osallistumisesta FIE-kilpailuihin >

Ulkomaiset, suomalaista seuraa edustavat miekkailijat, edustavat omaa maatansa kv. kisoissa, joten ilmoittautuminen kv. kisoihin tapahtuu heidän kotimaansa miekkailuliiton kautta.

Kv. kilpailukutsut 

Liiton toimintakalenteriin lisätään kotimaisten kilpailujen lisäksi suomalaisittain merkittävimmät kv. kilpailut. Linkki kilpailukutsuun löytyy kyseisen kilpailun kohdalta. Mikäli jokin kiinnostava kv. kilpailu puuttuu, lisätään se toimintakalenteriin. Ole yhteydessä liiton toimistoon toimisto@fencing-pentathlon.fi Liiton toimintakalenteri löytyy tästä >  

Määräajasta myöhästyneet kv. ilmoittautumiset ja/tai lisenssipuutteet 

Määräajasta myöhästyneestä kv.kilpailuilmoittautumisesta (pre-entry Ophardt-järjestelmään NFU/EFC/FIE/UIPM-kilpailut) tai puuttuvasta kv. lisenssitilauksesta ja/tai maksusta peritään liiton syyskokouksen määräämä sanktiomaksu (100e). Sanktiomaksu tulee suorittaa oma-aloitteisesti liiton tilille Nordea FI0610233000202650. Maksun viestikentässä ilmoitetaan miekkailijan nimi, kilpailu ja sarja. Maksukuitti tulee lähettää osoitteeseen toimisto@fencing-pentathlon.fijonka jälkeen liiton toimisto ilmoittaa miekkailijan kyseiseen kilpailuun. Mikäli kyseessä on puuttuva kv. lisenssi tulee tilaus ja maksu myös suorittaa SuomiSportissa ennen kuin miekkailija voidaan ilmoittaa kilpailuun. 
Lue liiton tiedote aiheesta > 09/2017

Tuomarikustannukset

Kokonaistuomarivelvoitteen takia seuroja pyydetään ilmoittamaan miekkailijansa mahdollisimman aikaisin, mutta viimeistään määräpäivään mennessä. Lue tuomarikustannuksista tästä >

Poisjäänti FIE-kilpailusta

FIE-kilpailujen poisjääntiin liittyen FIE on määritellyt 1.000 euron sanktiomaksun, mikäli poisjäännille ei ole esittää lääkärintodistusta.
Sairastapauksessa tieto poisjäännistä toimitetaan toiminnanjohtajalle ensi tilassa ja skannattu alkuperäinen lääkärintodistus sähköpostitse ositteeseen toimisto(at)fencing-pentathlon.fi. Mahdollisen miekkailijan poisjäännistä aiheutuneen FIE:n määrämän sanktiomaksun maksaa kilpailusta poisjäänyt miekkailija. 

-------------

SM5L:n miekkailun voimassa olevat kilpailumääräykset löydät tästä >