Kilpailuihin ilmoittautuminen

Kilpailuihin ilmoittautuminen tehdään oman seuran kilpailuilmoittautumisista vastaavalle henkilölle. Seurojen vastuuhenkilöiden tekemät ilmoittautumiset näkyvät tämän jälkeen liiton verkkosivuilla Ophardt Online -järjestelmässä, josta voit tarkistaa omat ilmoittautumistietosi.

Huomaa että Ophardt Online -järjestelmään voi ilmoittaa vain miekkailijoita, joilla on voimassa oleva koko kauden kilpailulisenssi. Kilpailulisenssiostot tehdään SuomiSportissa. Kilpailulisenssitiedot siirtyvät automaattisesti SuomiSportista Ophardt Online -järjestelmään. Lisenssikausi alkaa aina kauden alussa syyskuussa. Huolehdi siis siitä että ostat kilpailulisenssin uuden kauden alkaessa!

Jos kilpailet TryOut -lisenssillä (voimassa 7 vrk), niin se täytyy aktivoida Ophardt Online -järjestelmään manuaalisesti. Toimi näin: SuomiSport oston kuittikopio tulee lähettää hyvissä ajoin ennen kilpailun ilmoittautumisajan päättymistä osoitteeseen toimisto@fencing-pentathlon.fi, jonka jälkeen TryOut-lisenssi aktivoidaan liiton toimiston toimesta manuaalisesti Ophardtiin. Tämän jälkeen seuran kilpailuilmoittautumisten vastuuhenkilö voi ilmoittaa sinut kilpailuun.

Kilpailuissa sinulla täytyy olla myös kilpailumääräykset täyttävät kilpailuvarusteet. Tuomarit tarkastavat varusteet kilpailupaikalla. Kilpaileminen ilman ennakkoon tarkastettuja varusteita ei ole mahdollista.

 

Seuratason Ophardt-käyttäjätunnukset

 • Seuran kilpailuilmoittautumisista vastaavalle henkilö luo itselleen käyttäjätunnuksen Ophardtiin tästä (Register oikeassa yläkulmassa)
 • Vastuuhenkilö lähettää käyttäjätunnuksen sekä tunnukseen liitetyn sähköpostiosoitteen toimisto@fencing-pentathlon.fi
 • Liiton toimisto päivittää tunnukselle seuratason käyttöoikeudet, jonka jälkeen yhteyshenkilö voit ilmoittaa seuran miekkailijat kilpailuihin. 

Ophardt Online –järjestelmän kautta hoidetaan

 • Kaikki kansallisten kilpailujen ilmoittautumiset (sekä miekkailijat että tuomarit)
 • Kansainvälisten kilpailujen (FIE- ja EFC-kilpailut) ennakkoilmoittautumiset (liiton toimisto vahvistaa ilmoittautumiset) 
 • Muiden Ophardtissa olevien kansainvälisten kilpailujen ennakkoilmoittautumiset. Ophardt-ilmoittamisen lisäksi seuran tulee lähettää sähköpostiviesti osoitteeseen ilmot (at) fencing-pentathlon.fi, jossa vahvistetaan kyseisen kilpailun vastuu- ja yhteyshenkilö sekä mahdollinen velvoitetuomari.

Muut kv. kisailmoittautumiset (kilpailu ei Ophardtissa) hoidetaan sähköpostitse osoitteeseen ilmot (at) fencing-pentathlon.fi

Ohje seuratason Ophardt kisailmoittautumisiin

 1. Avaa Ophardt tästä (http://online.ophardt-team.org/)
 2. Kirjaudu sisään järjestelmään (käyttäjätunnus ja salasana ks. yllä.)
 3. Valitse valikosta ”online registrations" (ilmoittautumiset).
 4. Esiin tulevassa listassa on kahden seuraavan kuukauden kilpailut. Muuttamalla yläreunan päivämääräasetuksia saat näkyviin lisää kilpailuja.
 5. Kun olet löytänyt oikean kilpailutapahtuman valitse ”show competitions” (näytä kilpailusarjat), jolloin esiin tulee kaikki kyseisen kilpailun sarjat. Ilmoita miekkailijoita valitsemalla ”register”.
 6. Paina ”add” ja näet listan seurasi miekkailijoista (joilla on voimassa oleva kilpailulisenssi ja jotka ovat oikeutettuja osallistumaan kyseiseen sarjaan). Huomaa myös ”search” (etsi) ja "age check" (ikätarkistus) –toiminnot (poista "age check ruksi" mikäli haluat ilmoittaa juniorimiekkailijan omaa ikäsarjaa vanhempaan sarjaan). Mikäli etismääsi miekkailijaa ei löyty järjestelmästä on lisenssipuute todennäköisin syy.
 7. Valitse ”register” (ilmoita) ilmoittaaksesi miekkailija kyseiseen sarjaan.
 8. Kun olet ilmoittanut kaikki miekkailijat valitse ”close” (sulje). Esiin tulee yhteenveto ilmoitetuista miekkailijoista.
 9. Valitse "confirm” (vahvista) ja Ophart lähettää ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostiisi.
 10. Valitse ”close” (sulje). Mikäli et halua jatkaa miekkailijoiden ilmoittamista kilpailuihin voit sulkea kaikki ikkunat.
 11. Kaikki ilmoittautuneet miekkailijat näkee päävalikon kohdasta ”registration overview” valitsemalla kyseisen kilpailun

HUOM: Muutoksia ja lisäyksiä voi tehdä viimeiseen ilmoittautumispäivään sakkaa, jonka jälkeen järjestelmä sulkeutuu.

 

Kilpailijoiden Ophardt-käyttäjätunnukset

Seuran miekkailijat, jota ovat rekisteröityneet järjestelmään, voivat tehdä ennakkoilmoittautumisensa kilpailuihin suoraan järjestelmässä, jonka jälkeen kyseisen seuran pääkäyttäjän tulee vahvistaa ilmot eteenpäin. Seuratason ennakkoilmoittautumismahdollisuuden käyttö on maksullista, mutta kustannus on vain reilut 70 euroa vuositasolla (seura tekee sopimuksen Saksalaisen Ophardtin kanssa). Varsinkin suuremmissa seuroissa järjestelmän käyttö poistaa mahdollisen rinnakkaisen ilmoittautumisjärjestelmän käytön (esim. nimenhuuto) ja helpottaa tästä kautta seuran kisailmoittautumishallintoa. Lisätietoja antaa liiton toimisto.

Rekisteröinnin voi tehdä Ophardtiin tästä (Register oikeassa yläkulmassa).

Rekisteröitynyt käyttäjä pääsee näkemään lukuoikeuksilla järjestelmään ladattuja

 • kilpailukutsuja
 • ilmoittautumistilanteet
 • kilpailutulokset.