Kv.kisailmoittautuminen

Kv. ilmoittautumiset: 

Kaikki Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton alaiset miekkailijat ja 5-ottelijat ja Suomen kansalaiset, jotka haluavat kilpailla ulkomailla, ilmoittavat osallistumisensa Suomen ulkopuolella pidettäviin kilpailuihin liiton kautta. Kilpailuihin osallistumisen edellytyksenä on, että urheilijalla on voimassa oleva kansallinen lisenssi. Kansainvälisen liiton alaisiin kilpailuihin vaaditaan lisäksi kansainvälinen lisenssi (FIE, EFC tai UIPM).

Ilmoittautumiset miekkailun ulkomaisiin kilpailuihin hoidetaan pääsääntöisesti Ophardin kautta
Seurat ilmoittavat miekkailijansa Ophardtin kautta kotimaan kisojen lisäksi myös mm. Ruotsin, Tanskan, Norjan ja Saksan kilpailuihin sekä myös ennakkoilmoittavat miekkailijansa järjestelmän kautta FIE:n ja EFC:n alaisiin kilpailuihin. Muihin kv. kilpailuihin ilmoittautumiset hoidetaan sähköpostitse osoitteeseen ilmot(at)fencing-pentathlon.fi hyvissä ajoin ennen imoittatutumisajan päättymistä. Mikäli kyseinen kv. kilpailu puuttuu liiton toimintakalenterista on ilmoittautumisesta ilmoitettava myös sähköpostitse osoitteeseen ilmot(at)fencing-pentathlon.fi

Mikäli muuta ohjetta ei ole annettu on kv. ilmoittautumiset tehtävä  viimeistään 28 päivää ennen kyseistä kilpailua, jotta koko joukkue saadaan ilmoitettua yhdellä kertaa ja mahdolliset tuomariasiat selvitettyä. HUOM. Lue myöhästyneen ilmoittautumisen sanktiomaksusta alla.

Liitto nimeää joukkueet arvokilpailuihin sekä kansalinvälisten liittojen alaisiin joukkuekilpailuihin.

Kv. kilpailukutsut: 

Liiton toimintakalenteriin lisätään kotimaisten kilpailujen lisäksi suomalaisittain merkittävimmät kv. kilpailut. Linkki kilpailukutsuun löytyy kyseisen kilpailun kohdalta. Mikäli jokin kiinnostava kv. kilpailu puuttuu lisätään se toimintakalenteriin, ole yhteydessä toiminnanjohtajaan. Toiminnanjohtaja myös tarvittaessa auttaa kilpailukutsun löytämisessä. Liiton toimintakalenteri löytyy tästä >  

Määräajasta myöhästyneet kv. ilmoittautumiset ja/tai lisenssipuutteet: 

Määräajasta myöhästyneestä NFU/EFC/FIE/UIPM -kilpailuilmoittautumisesta tai puuttuvasta kv. lisenssitilauksesta ja/tai maksusta peritään liiton kokouksen määrämä sanktiomaksu (100e 2017 ja 2018). Sanktiomaksu tulee suorittaa oma-aloitteisesti liiton tilille Nordea FI0610233000202650. Maksun viestikentässä ilmoitetaan miekkailijan nimi, kilpailu ja sarja.  Maksukuitti tulee lähettää osoitteeseen office@fencing-pentathlon.fijonka jälkeen liiton toimisto ilmoittaa miekkailijan kyseiseen kilpailuun. Mikäli kyseessä on puuttuva kv. lisenssi tulee tilaus ja maksu myös suorittaa SuomiSportissa ennen kuin miekkailija voidaan ilmoittaa kilpailuun. 
Lue liiton tiedote aiheesta > 09/2017

Tuomarikustannukset: 

Kokonaistuomarivelvoitteen takia seuroja pyydetään ilmoittamaan miekkailijansa mahdollisimman aikaisin, mutta viimeistään määräpäivään mennessä. 

Mikäli miekkailijoiden määrä ylittää tuomarivelvoitteen toimitaan seuraavasti (ks. kilpailumääräysten liite):

  • Kansainvälisen kilpailun mahdollinen velvoitetuomarikustannus tai sanktiomaksu puuttuvasta velvoitetuomarista jaetaan kaikkien kyseiseen kilpailuun osallistuvien miekkailijoiden kesken. Mikäli liitto osallistuu tuomarikustannuksiin, laskutetaan miekkailijoiden osuus seuroilta.
  • Yllä mainittu periaate pätee kaikkiin muihin kv. kilpailuihin paitsi miekkailun FIE:n alaisiin kilpailuihin. Erillinen ohje löytyyy tästä >
  • Miekäli miekkailijat ilmoittavat itsensä myöhässä aiheuttaen tuomarivelvoitteen, he kustantavat tuomarin kilpailupaikalle tai maksavat sakon kilpailun järjestäjälle.

FIE:n alaisissa MC-kilpailuissa tuomarivelvoite syntyy, kun miekkailijoita on enemmän kuin neljä per kilpailulaji. Mikäli miekkailijoita osallistuu 9-12, tarvitaan kaksi velvoitetuomaria. FIE:n määräämä sanktio tuomarin puuttumisesta on 1000 €. EFC:n alaisissa CC-kilpailuissa sanktio tuomarin puuttumisesta on 500 €.

Ulkomaiset, suomalaista seuraa edustavat miekkailijat, edustavat omaa maatansa kv. kisoissa, joten ilmoittautuminen kv. kisoihin tapahtuu heidän kotimaansa miekkailuliiton kautta.

SM5L:n miekkailun voimassa olevat kilpailumääräykset löydät tästä > 

Poisjäänti FIE-kilpailusta

FIE-kilpailujen poisjääntiin liittyen FIE on määritellyt 1.000 euron sanktiomaksun, mikäli poisjäännille ei ole esittää lääkärintodistusta.
Sairastapauksessa tieto poisjäännistä toimitetaan toiminnanjohtajalle ensi tilassa ja skannattu alkuperäinen lääkärintodistus sähköpostitse ositteeseen lena.tallroth-kock(at)fencing-pentathlon.fi. Mahdollisen miekkailijan poisjäännistä aiheutuneen FIE:n määrämän sanktiomaksun maksaa kilpailusta poisjäänyt miekkailija.