10.6.2024 järjestettyjen Seurailtamien kooste

12.6.2024 Seurailtamat järjestettiin 10.6.2024 ja mukana oli edustajia yhdeksästä liiton jäsenseurasta.

Tervetulotoivotuksien jälkeen käytiin läpi seurakyselyssä esille nousseita asioita ja kerrottiin, että aihekohtaisesti kysymyksiä ja toiveita on lähetetty edelleen niistä vastaaville työryhmille.
Esim. tuomarikoulutuksista vastaava työryhmä STTR on saanut niihin liittyvät tarpeet tiedokseen ja kauden alussa tullaan seuroihin olemaan yhteydessä.
 

Yhdessä kamppailulajiliittojen kanssa järjestettävistä koulutuksista käytiin läpi seuraavat:
VOK1 
Aloituswebinaari ti 10.9.
Väliwebinaari 15.10.
Lloppuwebinaari 19.11. 
klo 17-19. 
Näiden yhteisten webinaarien lisäksi koulutukseen kuuluu lajiosa.

Hinta 100 €.

ILMOITTAUTUMINEN VIIMEISTÄÄN 27.8 Lisätietoja ja ilmoittautuminen täältä >

VOK2
Alustava aikataulu:
Etäjakso 1 8.-9.11.2024
Kasvu ja kehitys, harjoittelun suunnittelu, itsensä kehittäminen
Lähijakso 2 13.-15.12.2024
Ominaisuuksien kehittäminen, kehittämisen seuranta
Etäjakso 3 24.-25.1.2025
Psyykkisen ja ravintovalmennuksen perusteet, valinnaiset opinnot, biomekaniikka
Lähijakso 4 14.-16.3.2025
Pedagogiikka ja vuorovaikutus, psyyke jatko – ryhmädynamiikan rakentaminen, valmennuksen etiikka, toimintaympäristö
Loppuwebinaari 27.5.2025
Koulutukseen kuuluu lajiosa. Siitä tietoa myöhemmin.

Liiton tukema hinta jäsenilleen 670 € (normaali hinta 820 €)
Ilmoittautuminen alkaa loppukesästä.

Sovelletun kamppailun ohjaajakoulutus
Koulutus alkaa etätapaamisella 4.11.2024 Zoomissa. 
Etätapaamisen jälkeen suoritetaan Paralympiakomitean verkko-oppimisalustalla sovelletun liikunnan verkkokoulutus, jonka laajuus on n 27 h/ 1 op. 
Verkkokoulutuksen tavoitteena on antaa perustietoa ja lisätä ymmärrystä siitä, mitä kaikkea on soveltava liikunta, paraurheilu ja ikääntyneiden liikunta. 
Lähipäivä järjestetään Pajulahdessa 19.1.2025, Pajulahti Games-tapahtuman yhteydessä ja sen tavoitteena on tuoda koulutuksen sisältöjä käytäntöön ja syventää osallistujien osaamista.

Hinta 89,00 € - Hinta sisältää opetuksen ja lounaan lähipäivänä Pajulahdessa.

Ilmoittautuminen viimeistään 28.10.2024 täältä >

Tulossa
VOK1 keväällä 2025
 

Webinaarit

Kauden alkuun suunnitellut webinaarit:
Ophardt webinaari - mm. kuinka ilmoitan kilpailijat kisoihin ja osallistujat liiton pre entryyn, kuinka teen kisakutsun, kuinka tehdä suomenkielinen kutsu ja saada mm. tuomarivelvoite oikein, kilpailun vieminen FencingTimeLiveen ym.
Miekkailun perussäännöt webinaari - mm. harrastajan siirtyessä kilpailijaksi (mitä tulee tietää), säännöistä tukea vanhemmille kilpailun seuraamiseen, kertaus on vaan opintojen äiti
Obstacle Run sääntöwebinaari - järjestettiin keväällä, onko tarvetta uusinnalle?
 

Webinaarien päivämäärät lyödään lukkoon elokuussa.

Esitä toiveita webinaariaiheiksi: str@fencing-pentathlon.fi

Lisenssit kausi 2024-2025:

Lisenssikausi alkaa 1.8.2024, lisenssihintoihin ei muutoksia
Lisenssikauppa aukeaa 1.8.2024 klo 8:00
Vähintään harrastelisenssi on pakollinen kaikille miekkailun ja nykyaikaisen 5-ottelun harrastajille. 
Kilpailuihin osallistuvilla on oltava voimassa oleva kilpailulisenssi. 
Suomessa järjestettävissä kilpailuissa valmentajana, tuomarina, kilpailun teknisen johdon (DT/Jury) jäsenenä, tarkkailijana tai SM-kilpailun valvojana toimivalta vaaditaan voimassa oleva toimitsija-, kilpailu- tai harrastelisenssi.

Tässä yhteydessä käytiin keskustelua voisiko myös nuorten ja aikuisten lisenssit yhdistää yhdeksi lisenssiksi, joka kattaa sekä harrastamisen että kilpailemisen kuten lapsilla nyt.
Lisenssiuudistusta valmisteleva työryhmä KKT ottaa kaikki kommentit ja huomiot huolellisesti mukaan valmistelutyöhönsä.

Seurojen markkinointi

Seuratyöryhmän jäsen Inka Mikkilä (TMÅF) piti esityksen seurojen markkinoinnista. Sosiaalisen median markkinointi on seuroille ylivoimaisesti paras ja kustannustehokkain ratkaisu uusjäsen hankintaan.
Inkan esitysmateriaali PDF muodossa alla.

Käytiin yleistä keskustelua mm. Harrastamisen Suomen mallista. Mielipiteitä oli puolesta ja vastaan. Todettiin, että koulujen kanssa tehtävä yhteistyö ei välttämättä tuo heti uusia harrastajia, mutta voi jättää positiivisen muistijäljen, joka kantaa hedelmää myöhemmin. Opas seuroille asiaan liittyen löytyy täältä >

Yleisessä keskustelussa pohdittiin myös talkooväen ja muiden vapaaehtoisten jaksamista esim. kisajärjestelyjen yhteydessä.
Yhtenä keinona todettiin, että vapaaehtoisia voi yrittää värvätä myös seuran ulkopuolelta yksittäisiin tapahtumiin ja miksei vaikka hallitukseenkin istumaan.
Kansalaisareenan Satu Puolitaival piti äskettäin liiton seurawebinaarissa mielenkiintoisen aihetta käsittelevän esityksen. Materiaali nähtävissä alla. Vierailemisen arvoinen sivusto vapaaehtoistyö.fi

Kv.kilpailut Suomessa

Kansallinen kilpailutoiminta (KKT) työryhmän puheenjohtaja Sara Lundén nosti esiin huolen, että seurat eivät enää hae kv.kilpailuja. Tähän varmasti useita syitä, mistä Venäjä/Ukraina sota ei lainkaan vähäisin, sillä kisan satelliitti statusta ei Suomessa pystytä toteuttamaan niin kauan kuin sota jatkuu.

Kilpailujärjestelyt yleensäkin sekä kansalliset että kansainväliset synnyttivät iltamissa mielenkiintoista ja tarpeellista keskustelua. Seurailtamat tullaan jatkossakin järjestämään hybridinä, jotta mahdollisimman moni pääsee osallistumaan ja keskustelemaan.

Seuratyöryhmä kiittää kaikki osallistuneita! Olkaa matalalla kynnyksellä yhteydessä koko työryhmään str@fencing-pentathlon.fi, työryhmän pj. Miliin (mili.viita@iki.fi) tai toimistolle seurakehittäjänä toimivaan Leaan (lea,harju@fencing-pentathlon.fi).

Ladattavat tiedostot:

« Takaisin