Tuomaritoiminta

Nykyaikaisessa 5-ottelussa toimitsijat ovat lajin moniosaajia jotka varmistavat kaikkien osallistujien mahdollisuudet tasapuoliseen kilpailuun.

Suomessa tapahtuvaa miekkailun ja 5-ottelun kilpailutoimintaa ohjaavat lajin omien sääntöjen lisäksi erillisen kilpailumääräykset (säännöt ja määräykset ). Sääntömuutoksista tiedotetaan tarvittaessa myös erikseen (linkki tiedotteisiin)


Kansainvälisen lajiliiton UIPM:n hyväksymää 5-ottelutoimitsijaa kutsutaan selvyyden vuoksi 5-ottelutuomariksi: UIPM:n tuomarijärjestelmä. Tämänhetkiset 5-ottelutuomarit löydät myös UIPM:n sivuilta.

Sääntö- ja tuomarityöryhmä
Sääntö- ja tuomarityöryhmä ylläpitää ja kehittää liiton miekkailun ja nykyaikaisen 5-ottelun kilpailumääräyksiä. STTR järjestää myös vuosittain seminaarin 5-ottelun toimitsijoille.

5-ottelun säännöt ja kilpailumääräykset
Säännöt ja määräykset ->

5-ottelun toimitsijakoulutus
STTR järjestää pyydettäessä 5-ottelun toimitsijakoulutusta. Koulutukset ovat kaikille avoimia ja osallistujilleen maksuttomia. Mikäli seurallasi on tarve 5-ottelun toimitsijakoulutukselle, ole yhteydessä Sääntö- ja tuomarityöryhmään sähköpostilla sttr@fencing-pentathlon.fi

5-ottelun toimitsijaseminaarit
Tähän mennessä pidettyjen 5-ottelun toimitsijaseminaarien materiaalit ovat ladattavissa tästä alta.

 

Ladattavat tiedostot: