Tuomaritoiminta

Laadukas tuomaritoiminta on olennainen osa miekkailun ja 5-ottelun kilpailutoimintaa. Tämän turvaamiseksi SM5L järjestää tuomarikoulutusta, rekrytoi tuomareita, nimeää SM-kilpailujen ja Suomessa järjestettävien kansainväisten kilpailujen tuomarit sekä erikseen nimettyjen valintakilpailujen tuomarit.

Tuomarikoulutukset järjestetään yleensä yhteistyössä jonkun seuran kanssa, mutta ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tuomarikoulutukset löydät toimintakalenterista.

Suomalainen miekkailun tuomarijärjestelmä muodostaa polun Euroopan Miekkailuliiton (EFC) ja Kansainvälisen miekkailuliiton (FIE) tuomarijärjestelmiin. Lisää tietoa täältä.

Suomessa tapahtuvaa miekkailun ja 5-ottelun kilpailutoimintaa ohjaavat lajin omien sääntöjen lisäksi erilliset kilpailumääräykset (säännöt ja määräykset).  Sääntömuutoksista tiedotetaan tarvittaessa myös erikseen.

Jokaisella liiton jäsenseuralla tulisi olla nimettynä tuomarivastaava. Tuomarivastaavan tehtävistä enemmän täällä. Tämänhetkiset tuomarivastaavat löydät täältä.

Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton sääntö- ja tuomarityöryhmä

Sääntö- ja tuomarityöryhmä ylläpitää ja kehittää liiton miekkailun ja nykyaikaisen 5-ottelun kilpailumääräyksiä sekä pitää suomenkieliset miekkailusäännöt ajan tasalla. Lisäksi työryhmä järjestää tuomarikoulutusta sekä -kokeita.

Kaikkien työryhmien jäsenet ja työryhmien yhteystiedot löydät täältä

Kuvat Augusto Bizzi Team