Miekkailupuvun kansallisuustunnukset

Ohjeet miekkailupuvun kansallisuustunnuksista

Miekkailutakki:

  • Miekkailijan sukunimi TUMMAN SINISILLÄ versaalikirjaimilla miekkailutakin selässä lapaluiden korkeudella 
  • Sukunimen alla keskitetysti kansallisuustunnus (FIN)
  • Kirjainkoko 8-10 cm korkea, leveys 1-1,5 cm riippuen sukunimen pituudesta

Miekkailuhousut:

  • Miekkailuhousujen molemmissa lahkeissa tulee olla Suomen lippu kokoa 15 x 9,5 cm. Sininen väri: Suomen lipun värikoodi Pantone 294C tai vastaavaa.
  • Ommeltavat liput ommelaan niin kuin "tuuli pyörisi vastapäivään"
  • ks. tarkemmin FIE:n ohjeistus tästä >

Maski:

  • Tavarantoimittajilta voi tilata Suomi-maskin. Oulun Miekkailutarvike myös maalaa vanhoja maskeja. Sininen väri: Suomen lipun värikoodi Pantone 294C tai vastaavaa.
  • HUOM: FIE-joukkuekilpailuissa kaikilla osallistujilla tulee olla joko ns. perinteinen maski tai Suomi-maski.

Mistä kansallisuustunnukset?

  • Sukunimen ja kansallisuustunnukset voi tilata miekkailutarvikemyyjiltä uutta pukua tilattaessa tai ne voi painattaa erilliselle kankaalle, joka ommellaan todella huolellisesti kiinni miekkailupukuun (katso alla eri määräys arvokisoissa).

Arvokisajoukkueen yhtenäinen pukupainatus

Tiedoksi kaikille Suomen MM-joukkueeseen pyrkiville: MM-miekkailijoilla (kad, jun, sen) tulee olla miekkailuhousuissa valmistajien painamat liput, sillä esim. ommellut liput ovat "erilaiset" ja liian pienet. FIE päivitti vuonna 2022 määräyksiään siten, että kaikissa FIE:n virallisissa kilpailuissa kansalaisuustunnus (logo) on pakollinen molemmissa jaloissa (vapaaehtoinen käsissä) ja kaikkien kansalaisuustunnusten (kenen tahansa miekkailijan yllä) tulee olla identtisiä.
Koko joukkueella tulee myös olla samanlaiset sukat. Huomioi myös että miekkailutakin hihassa voi olla Suomen lippu, mutta se on vapaaehtoinen (Suomen voimassa olevien ja FIE:n hyväksymien kansallisuustunnusten mukaan). 

Lue lisää tästä >

EFC vaatii tämän FIE-säännön noudattamista vain senioreiden EM-kilpailuissa. Kadettien ja junioreiden EM-kilpailuissa riittää, että miekkailijalla on takin selässä painettuna sukunimi ja kansallisuustunnus FIN (ks. yllä) 

Liiton suositus: Kv. kilpailutasolla miekkailevien ja maajoukkueeseen pyrkivien miekkailijoiden kannattaa harkita erillisen kisapuvun hankintaa, ja tässä kisapuvussa kannattaa olla valmistajien tekemät painatukset.