Suomen velvoitetuomariksi PM/EFC/FIE

Suomi tarvitsee velvoitetuomareita kisoihin, joissa tuomarivelvoite muodostuu maakohtaisesti. Näitä ovat

  • PM-kisat
  • EFC CC- ja U14-kisat
  • FIE:n U20 MC-osakilpailut
  • FIE:n MC satelliitti-kisat

Viime vuosina Suomelle on muodostunut tuomarivelvoite lähinnä PM-kilpailuissa (kaikki aseet) sekä kalvan valintakilpailuissa (EFC CC, FIE U20 MC ja FIE Sat. MC).

EFC:n kisat

EFC:nn CC-kisojen henkilökohtaisessa kilpailuissa annetaan myös työnäytteet EFC/C-tuomaripätevyyttä varten. EFC:n kisoissa velvoite muodostuu seuraavasti:

1-4 miekkailijaa, ei velvoitetta
5-9 miekkailijaa, 1 tuomari
10-15 miekkailijaa, 2 tuomaria
16+ miekkailijaa, 3 tuomaria

Joukkuekilpailun tuomarivelvoitteet

1-2 joukkuetta / 1 tuomari
3-5 joukkuetta / 2 tuomaria

Mikäli Suomella on velvoite EFC CC-henkilökohtaiseen kisaan, lähetämme sinne mielellämme kansallisen tuomarin, jotta hän saa mahdollisuuden kerätä EFC/C-näyttöjä. Mikäli velvoite on vain joukkuekisaan tai muuhun EFC:n kisaan, valitsemme taloudellisesti edullisimman vaihtoehdon.

 

FIE:n kisat

FIE:n kisoissa (U20 MC ja satelliitti-MC-kisat) velvoite muodostuu seuraavasti:

1-4 miekkailijaa, ei velvoitetta
5-9 miekkailijaa, 1 tuomari
10+ miekkailijaa, 2 tuomaria

1 joukkue, 1 tuomari

Tämän velvoitteen voi täyttää vain FIE-tuomari. Pyrimme siihen, että Suomen velvoitteen täyttävät ensisijaisesti kotimaiset tuomarit. Tässäkin tapauksessa, mikäli kyseessä on vain joukkuevelvoite, valitsemme taloudellisesti edullisimman vaihtoehdon.

 

Käytännön järjestelyt

Sääntö- ja tuomarityöryhmä kysyy kansallisilta, EFC- ja FIE-tuomareilta tuomareilta heidän mahdollisuuksiaan toimia Suomen velvoitetuomarina syys/lokakuun vaihteessa. Kun velvoitteen toteutuminen selviää lähempänä kisaa, liiton toimisto suorittaa käytännön järjestelyt tuomarin/tuomareiden kanssa.