URA-säätiön apurahat lukuvuodelle 2021–2022

1.12.2021 Apurahan saaneiden joukossa kolme SM5L urheilijaa – Outi Jaakkola, Jaakko Paavolainen ja Topias Tauriainen - SM5L onnittelee apurahan saaneita!

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) opiskeluapurahojen jakotilaisuus pidettiin tänään Olympiastadionin auditoriossa. URA-säätiö jakoi apurahoja nyt jo  viidettäkymmenettä kertaa. 

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kaksoisuraa ja edistää heidän kouluttautumistaan ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista. Perustamisvuodestaan 1972 lähtien URA-säätiö on jakanut vuosittain opiskeluapurahoja aktiiviurheilijoille ja jo uransa päättäneille urheilijoille. 

Lukuvuoden 2021–2022 apurahan hakijoita oli yhteensä 524 eli enemmän kuin koskaan aiemmin. Apuraha myönnettiin yhteensä 188 urheilijalle. Apurahan saajien joukossa on maailmanmestareita ja olympiaurheilijoita, nykyisiä ja jo uransa lopettaneita huippu-urheilijoita yhteensä 52 eri lajista ja 17 urheiluakatemiasta. Täysi apuraha on suuruudeltaa 3000 €, mutta apuraha voidaan myöntää myös puolikkaana (1500 €) koko lukuvuodeksi tai vain syys- tai kevätlukukaudeksi. 

Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton urheilijoista 1500 € URA-apurahan saivat kalpamiekkailijat Outi Jaakkola (Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Pk-seudun  Urheiluakatemia URHEA - Habda), Jaakko Paavolainen (Itä-Suomen yliopisto - URHEA - HFM) ja Topias Tauriainen (Aalto-yliopisto - URHEA - EM). 

Tilaisuudessa myönnettiin myös 14. URA-säätiön URAteko-tunnustuspalkintona taiteilija Elvi Rangellin maalaamat taulut. Palkinnon saivat Taitoluisteluliitto ja Jatta Muhonen uransa päättävälle luistelijalle luodusta monipuolisesta materiaalipaketista, jossa tuodaan selkeästi esiin millaisia mahdollisuuksia kilpauransa päättävällä – luistelu-uralta valmistuvalla- urheilijalla on jäädä lajin pariin ja säilyttää rakas laji sopivana osana elämäänsä myös jatkossa.

Lämpimät onnittelut kaikille URA-apurahan ja Vuoden URAteko-tunnustuksen saaneille!

Kaikki URA-apurahan 2021-2022 saajat lajeittain tästä >

Lisätietoa URA-apurahasta myös liiton sivuilla >

« Takaisin