Suomen miekkailu- ja 5-otteluliitto peruuttaa Kupittaa Tournament satelliitti-MC-kilpailun vastalauseena venäläisurheilijoiden paluulle kansainväliseen kilpailutoimintaan

20.3.2023

Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton hallitus päätti 20.3. 2023 peruuttaa vuosittain Turussa pidettävän Kansainvälisen miekkailuliitto FIE:n satelliitti MC-osakilpailun Kupittaa Tournamentin, joka oli tarkoitus järjestää 23. – 24.9. 2023.

FIE:n ylimääräinen yleiskokous päätti 10.3. 2023 sallia venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden ja toimitsijoiden osallistumisen kansainväliseen kilpailutoimintaan huhtikuusta 2023 alkaen. SM5L tuomitsee päätöksen ja katsoo että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voivat palata kansainväliseen kilpailutoimintaan vasta silloin, kun Venäjän federaation laiton ja julma hyökkäyssota Ukrainassa on päättynyt.

Koska vallitsevissa olosuhteissa SM5L ei voinut estää venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistumista yhdessä Turun miekkailijat ry:n kanssa järjestämäänsä kilpailuun, ei liitolle jäänyt muuta mahdollisuutta kuin perua kilpailun satelliitti-MC-status vuodelta 2023.

Liitto selvittää mahdollisuutta järjestää kilpailu ilman satelliitti-mc-statusta ja käy keskusteluja Ruotsin ja Norjan kanssa perinteisen Nordic Challenge-kilpailusarjan järjestämisestä myös tänä vuonna.

Lisätietoja: Joonas Lyytinen, puheenjohtaja, joonas.lyytinen@fencing-pentathlon.fi, 045-63 99 700

 

« Takaisin