Miekkailun MM-kisojen 2022 valintakriteerien muutos

11.2.2022 SM5L hallitus päätti 10.2.2022 kokouksessaan muutoksia 2022 miekkailun MM-valintakriteereihin.

Covid-19 on vaikuttanut miekkailussa jo kolmanteen kauteen peräkkäin. Pitkittyneen koronapandemian vuoksi miekkailijoilla on ollut kahtena viime kautena normaali kausiin verrattuna rajalliset tuloksenteon mahdollisuudet.

Tästä syystä SM5L hallitus päätti, että vuoden 2022 nuorten ja senioreiden MM-kisojen valinnat suoritetaan aiemmin 6/2021 hyväksytyistä arvokisakriteereistä poiketen alla esitettyjen periaatteiden mukaisesti. 

  • Tuloskriteerien täyttyminen huomioidaan kolmelta edelliseltä kaudelta seuraavasti:
    a) Kausilta 2019–20, 2020–21 yhteensä vähintään kaksi B-valmennusryhmän edellyttävää tulosta tai
    b) Kaudelta 2021–22 vähintään yksi B-valmennusryhmän edellyttävä tulos

  • Joukkuekilpailuun voidaan lisäksi, voimassa olevien kriteerien mukaan, nimetä miekkailija, joka ei henkilökohtaisia kriteereitä täytä. Tällöin ko miekkailijalla on oikeus osallistua myös henkilökohtaiseen kilpailuun.

  • Kadettien ja junioreiden kohdalla CC- ja MC kilpailujen lisäksi näytöksi hyväksytään myös nuorten Novi Sadin nuorten EM-kilpailut. Mikäli miekkailija saavuttaa tuolloin B-valmennusryhmään edellyttävän tuloksen voidaan hänet nimetä MM-joukkueeseen.

Lisäksi HU-työryhmä tekee poikkeuksellisesti hallitukselle esityksen miekkailijoista Dohan U17/U20 MM-kilpailuihin sähköpostikokouksella kaksivaiheisesti:
1) Suomen U17/U20 MM-joukkueen nimeäminen (Kad+jun) Krakovan CC kilpailun jälkeen 14.2. ja
2) Suomen joukkueen täydentäminen heti U17/U20 EM-kisojen jälkeen U20 poikien joukkueen neljännellä miekkailijalla. Samoin tällöin nimetään mahdolliset miekkailijat, jotka ovat antaneet lisänäytön juniorien EM-kilpailussa.

« Takaisin