Alkeiskurssit

Alkeiskurssilla Sinulla on mahdollisuus tutustua miekkailuun, tähän hyviä tapoja kunnioittavaan taktiseen mutta samalla fyysisestikin haastavaan kamppailulajiin. 

Miekkailussa jokainen löytää oman tavan saada onnistumisen iloja. Miekkailussa voit käyttää juuri sitä sinulle luontaista ominaisuutta saadaksesi vastustajalta pistoja. Se voi olla esim. räjähtävä nopeus, uuvuttava kestävyys, taktinen ennakointi, tekninen täsmällisyys tai näiden sopiva kombinaatio. 

Käy alkeiskurssilla oppimassa miekkailun perusteet, joiden tarkoituksena on antaa valmiudet miekkailla vapaamiekkailua alueella. Alkeiskurssiin kuuluu 5 - 10 harjoituskertaa ja yhdellä kerralla miekkailua opetetaan 1-2 tuntia. Tunneilla opetellaan miekkailun perusasiat miekkaotteesta ja askeltamisesta yksinkertaisimpiin hyökkäys- ja väistöliikkeisiin. Aseina käytetään kalpaa, florettia ja säilää. 

Alkeiskurssilaiset tarvitsevat vain tavalliset sisäliikuntavaatteet ja -kengät. Alkeiskurssilla käytetään kurssin järjestäjän suojavarusteita (miekkailutakit, maskit ja rintapanssarit), miekkoja ja laitteita. 

Alkeiskursseille järjestetään kaiken ikäisille, lapsesta senioriikään saakka. Laji sopii myös erinomaisesti iäkkäimmille harrastettavaksi. 

Miekkailu ei vain ole kilpaurheilua vaan myös erinomainen harrastus jossa kunto varmasti kohoaa. 

Tervetuloa pistämättömän harrastuksen pariin!

Jäsenseurojen yhteystiedot löydät tästä >

Lisätietoja jäsenseurojen alkeiskursseista löydät täältä >