Miekkailun aloittaminen

MIEKKAILU sopii kaikille! Tytöille ja pojille, naisille ja miehille, lapsille ja nuorille, aikuisille ja senioreille... kaikille!

Löydä lähin miekkailuseurasi täältä >

Lisätietoja jäsenseurojen alkeiskursseista löydät täältä >

Katso YLE:n toimittajan miekkailukokeilu "Miekkailu on elävää shakkia metallimatolla"

-----------------------------------

Miekkailu on perinteikäs länsimaalainen kamppailulaji. Laji on ollut olympialajina vuodesta 1896 lähtien. Kaksintaisteluperinteestään huolimatta nykymiekkailu ei tähtää vastustajan vahingoittamiseen, päinvastoin, moderni miekkailu on erittäin turvallinen harrastus. Miekkailua on kolme eri lajia: kalpa, floretti ja säilä, joilla kullakin on omat erityispiirteensä. Perusperiaate kaikissa lajeissa on sama: osua vastustajaan tulematta itse osutuksi.

Kenelle miekkailu sopii? Miekkailu sopii kaikille! Miekkailun voi aloittaa kuka hyvänsä 6-80-vuotias. Miekkailu on fyysisesti monipuolinen laji, jossa vaaditaan niin kestävyyttä ja nopeutta kuin räjähtävyyttäkin. Fyysisen puolen lisäksi miekkailu on erittäin psyykkinen laji, jossa taktikointi ja ajattelu ovat suuressa roolissa.

Miekkailuseuroja on Suomessa monilla paikkakunnilla. Miekkailuseuroissa on suurin piirtein yhtä paljon naisia ja miehiä ja harjoitukset pidetään yhdessä. Miekkailu on sosiaalinen laji ja usein siitä tulee koko perheen harrastus. Harrastuksena miekkailu ei ole kallis. Harrastajan välineet ovat pitkäikäisiä ja kilpavarusteita halvempia.

Miten miekkailun voi aloittaa? Helposti! Tältä sivustolta löydät tiedot lähimmistä miekkailuseuroista ja niiden järjestämistä alkeiskursseista. Kursseja järjestetään useita vuoden aikana. Alkeiskurssin lajivarusteet saat lainata seuralta, mukaan tarvitset vain sisäliikuntavarusteet. Alkeiskurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua seurassa, sinulle sopivassa ryhmässä.