Suomi seitsemän miekkailijan voimin nuorten MM-kilpailuihin Kairoon

5.4.2021 Suomi osallistuu seitsemän miekkailijan suuruisella joukkueella Kairossa kisattaviin junioreiden ja kadettien MM-kilpailuihin. Kisat käynnistyivät jo lauantaina, mutta suomalaisittain jännitettävää on ensi viikonloppuna 9-11.4. Viime vuonna ei koronaviruksen takia MM-kilpailuja miekkailtu. 2019 Torunissa Akseli Heinämaa miekkaili U17-pojissa upeasti pronssia. 2018 Veronassa paras suomalaissijoitus oli Outi Jaakkolan 19:s tila U17-tytöissä.

U20 kalpa miekkaillaan perjantaina 9.4., U17 kalpa lauantaina 10.4. ja U20 joukkuekilpailut sunnuntaina 11.4.

Suomen joukkue

U17 kalpa tytöt: Vilma Vehviläinen, Inka Pallasvesa, Moa Lundell
U17 kalpa pojat: Einar Rantala
U20 kalpa tytöt: Outi Jaakkola
U20 kalpa pojat: Akseli Heinämaa, Julius Jutila
Joukkueenjohtaja: Minna Lehtola
Valmentaja: Andras Tóth

Suomalaiskisaajien ennakkomietteitä

Vilma Vehviläinen (16), Turun Miekkailijat, U17 ja U20 
EM-2019 68.

- Valmistautuminen on sujunut hyvin. Viimeinen kuukausi on kulunut kovaan harjoittelemiseen ja tuntuu siltä, että aika valmis olen koetuksiin. Vaikea laittaa mitään tavoitetta, koska en vuoteen ole kansainvälisellä tasolla kisannut, mutta jokainen matsi on tavoitteena voittaa. En tiedä mihin olisin tyytyväinen, se saa jäädä nähtäväksi. Aiemmat arvokisat eivät ole ehkä menneet niin hyvin, mutta viimeisestä arvokisastakin on nyt yli vuosi aikaa ja kehitystä on tullut. 

Inka Pallasvesa (15), Espoon Miekkailijat, U17 ja U20
Ensimmäiset MM-kisat, viime vuonna Porecissa EM 78.

- Kisoihin valmistautuminen on sujunut hyvin ja ole päässy treenaamaan kovaa. On hankala arvioida omia tavoitetta, koska en ole päässyt kisaamaan pitkään aikaan ulkomaille. Mutta omaa hyvää miekkailua ja kaikkiin matseihin täysillä. Katsotaan sitten päivän jälkeen mihin se riittää.  Lähden hyvillä fiiliksillä kisaan.

Moa Lundell (15), Miekka-Miehet, U17
Ensimmäiset arvokisat

- Valmistautuminen on sujunut pandemiarajoituksista huolimatta hyvin. Olen päässyt harjoittelemaan myös miekkailusaleille säännöllisesti lähes päivittäin useamman viikon ajan. Kairossa ns. lähitavoite on selvitä eräkierroksilta cup-otteluihin ja miekkailla parhaimpani mukaan. Pitempiaikainen tavoite on saada mahdollisimman paljon suurkisakokemusta mahdollisia tulevia kisoja silmällä pitäen. Sitä tyytyväisempi olen mitä korkeammalle etenen cup-taulukossa henkilökohtaisessa kisassa.

Einar Rantala (15), Helsingin Miekkailijat, U17 ja U20
Ensimmäiset arvokisat

Valmistautuminen on sujunut hyvin. Olen päässyt koko vuoden ajan treenaamaan maajoukkuemiekkailijoiden kanssa koronasta huolimatta. Tavoittelen Kairossa tottakai kisan voittamista, mutta haen myös hyviä matseja ja kokemusta. Nämä ovat ensimmäiset arvokisani, joten ei ole vielä kokemusta miekkailusta maailmalla. Olen tyytyväinen, jos opin uutta miekkailutyyleistä.

Outi Jaakkola (19), Espoon Miekkailijat, U20
MM-kisoissa 2019 66. (U17) ja 2018 19. (U17) ja 49. (U20). EM-kisojen kuudes 2017

- Valmistautuminen on sujunut ihan hyvin tästä haastavasta tilanteesta huolimatta ja ollaan onneksi saatu aina hyvä porukka treeneihin. Kairossa tavoitteenani on pystyä kisapäivänä omaan parhaaseeni ja saamaan itsestäni kaikki irti. Aiempaa kokemusta arvokisoista on melko paljon ja sen pohjalta ihan hyvä fiilis lähteä tänäkin vuonna.

Akseli Heinämaa (19), Kalpaveljet, U20
Edellisten kisojen (2019) U17-sarjan MM-pronssimitalisti ja U20-sarjassa 41. 2017 MM-kisoissa 40. (U17). Lisäksi kahdet EM-kisat (EM 8. 2019). Nyt kahdeksannet arvokisat

- Tammikuun alusta olen lopultakin päässyt treenaamaan täysillä pitkän loukkaantumisen jälkeen. Ikävästi tähän loppusuoralle tuli kuitenkin useampi haaste koronarajoituksien takia. Lohduttaudun kuitenkin sillä, että olen tehnyt kaikkeni näissä epäoptimaalisissa puitteissa. Tilanne ei ole muuttanut tavoitettani. Viime kädessä miekkailu on kiinni pääkopasta. Mikään viimeisten viikkojen loppuhiominen ei muuta taitoja eikä kykyjä. Kisapäivänä kaikki on mahdollista, jos vain henkinen kantti kestää. Kisoihin mennään hakemaan voittoa, se on aina itsestäänselvyys.  Olen tyytyväinen, jos kisapäivän jälkeen jää tunne, että olen antanut kaikkeni. Voin vain toivoa, että kaikkeni riittää menestykseen. Enempää en voi itseltäni vaatia.    

Julius Jutila (19), Helsingin Miekkailijat, U20
Viime vuonna Porecissa EM 52. ja 2019 MM-kisoissa 166. MM 2019 80.

- Valmistautuminen kisoihin on sujunut erittäin hyvin varsinkin kun ottaa huomioon nykyisen maailman tilanteen ja uuden valmentajani Andras Tothin kanssa on päästy nopeasti vauhtiin. Kairoon lähden haastamaan maailman kärkeä ja toivon että pystyn heille näyttämään mitä varten olen töitä tehnyt. Olen iloinen, että päästään pitkän tauon jälkeen matsaamaan poikkeusoloista huolimatta. Kuitenkaan kisoihin ei lähetä häviämään, joten tyytyväinen olen ainoastaan jos saavun kotimaahan mitali kaulassa. 

---------
Toni Flink
 

Lue lisää kilpailusta >

« Takaisin