Laura Salmiselle paikka Budapestin World Cup finaaliin

21.4.2021 Nykyaikaisen 5-ottelun maailmancupin finaalikilpailussa nähdään toukokuun puolivälissä myös suomalaisväriä, kun Laura Salminen sai paikan 36 kilpailijan joukossa rankingpisteidensä myötä. Näin Salmisen Tokion olympiapaikan tavoittelu säilyi myös edelleen mahdollisena.

Maailmancupin finaaliin 13.-16.5. Székesfehérvárissa Unkarissa otetaan mukaan maailmancupin rankingin 36 parasta urheilijaa ja siellä on jaossa paljon pisteitä myös olympiarankingiin. 

Salmisen maailmancupin ranking on 35:s ja käytännössä hän sai viimeisen paikan kilpailuun, kun 36:nnelle tilalle nostettiin mukaan hallitseva maailmanmestari Valko-Venäjän Volha Silkina.

Maailmancupin finaalien jälkeen olympiarankingin pisteitä on jaossa enää Kairossa kesäkuussa kisattavista MM-kilpailuista. Olympiarankingiin otetaan huomioon kolme parasta tulosta olympiakarsinnan kilpailuista. Tällä hetkellä Salmisella on kasassa 94 pistettä (Bishkek 36, Kairo 31, Minsk 27).

Salminen on aiemmin ollut mukana maailmancupin finaalikilpailussa neljästi:
2010 Moskova, Venäjä 14.
2012 Chengdu, Kiina 22.
2016 Sarasota, USA 29.
2017 Vilna, Liettua 25.

Salmisella on juuri takanaan melkoinen myllerrys Sofian kahden viikon kisarupeaman ajalta, jota väritti valmentajaisän loukkaantuminen. Lue lisää >

- Pitää sanoa, että viimeiset päivät Sofiassa olivat yhdet elämäni rankimmat. Oli raastavaa nähdä isän kärsivän kovista kivuista. Eikä ollut helppo asettua kilpailuviivalle, kun oma rakas isä makaa sairaalassa. Ollaan superkiitollisia liitollemme ja Olympiakomitealle valtavasta avusta isän Suomeen saamisessa. Jumala siunasi kovan työn ja sadat puhelut, kun isä pääsi ambulanssi-lennolla Tampereelle Coxaan leikkaukseen. Se oli iso ihme.  Leikkaus meni loistavasti ja isä on jo kävellyt, ja on superiloisella sekä kiitollisella mielellä.

- Iloinen yllätys oli saada kutsu mc-finaaliin. Nyt on hetki aikaa keskittyä harjoitteluun ja sitten käydä rohkein mielin kamppailemaan mahdollisimman hyvästä sijoituksesta.

- Kevät ei ole ollut tähän asti mikään helppo, se on sisältänyt iloisten hetkien lisäksi monia vaikeita hetkiä. Niistä on kuitenkin aina päästy läpi voittajana. Uskon, että kaikella elämässä on tarkoituksensa. Timanttiakaan ei hiota pumpulissa, vaan kovassa paineessa. Uskon, että paras on edessäpäin.

----
Toni Flink

Kuvat: UIPM

Lue UIPM tiedote >

 

« Takaisin