19 miekkailijaa Torunin U17- ja U20 MM-kilpailuihin

5.4.2019 U17 ja U20 miekkailun maailmanmestaruusklpailut käydään 6.-14.4. Puolan Torunissa. Suomen edustaa kalvaa, floretin ja säilän MM-taistoissa komea 19 miekkailijan joukkue. Kalvassa mukana on 12 miekkailijaa, floretissa kuusi ja säilässä yksi.

Kisat käynnistyvät keski-Puolassa tulevana sunnuntaina U17 poikien säilällä ja ensimmäisenä suomalaisena pääsee kisa-areenalle näin Elmeri Sipola. Viikkoa myöhemmin kisat päättyvät U20 kalvan joukkuekilpailuilla.

Suomen joukkueenjohtajana toimii Minna Lehtola, joka odottaa näkevänsä muun muassa suomalaista sisua:

- Meiltä lähtee kisoihin monipuolinen ja monilajinen (kalpa, floretti, säilä) porukka. Tavoitte on joukkueena saada positiivisella asenteella ja periksi antamattomalla suomalaisella sisulla onnistuneita otteluita kaikille kotiin tuomisiksi. Tässä onnistuessamme hyvät tulokset seuraavat perässä, kuten Foggian EM-kisat osoittivat. Valmistautuminen on sujunut hyvin, lukuun ottamatta muutaman urheilijan pieniä harmittavia kremppoja. Onneksi heidänkin osalta kuntoutuminen on sujunut ennakoitua paremmin.

Helmi-maaliskuun vaihteessa käydyissä samojen ikäluokkien EM-kisoissa Foggiassa Topias Tauriainen otteli U20-kalvassa pronssia ja Akseli Heinämaa oli kahdeksas. 

Tässä suomalaisten ennakkotunnelmia ennen Torunin MM-kisoja:

Akseli Heinämaa, kalpa U17  ja kalpa U20      
”Mieliala on hyvä. Olen saanut treenata Venäjän maajoukkueen kanssa kohta viikon verran. Treenit ovat menneet todella hyvin ja miekkailu on hyvällä mallilla. Kisoihin lähden avoimin mielin tavoittelemaan omaa parasta suoritusta. Toivottavasti kova työ palkitsee Puolassa.”

Outi Jaakkola, kalpa U20
”Kisoista ei ole erityisemmin ennakko-odotuksia, toivon vain että voin olla tyytyväinen omaan suoritukseeni ja ylittäisin itseni. Arvokisakokemusta minulla on U20 sarjasta kolmet EM-kisat ja yhdet MM-kisat ennen Torunia. U17-sarjassa olen ollu kolmissa EM-kisoissa ja kolmissa MM-kisoissa. Lähden ihan hyvällä ja rennolla fiiliksellä, mutta tietenkin vähän jännittää. Toivottavasti tämä fiilis säilyisi läpi kisan!”

Topias Tauriainen, kalpa U20
”Viikko sitten loppui armeija ja lähdin heti sen jälkeen valmistavalle leirille Ruotsiin. Leiri sujui melko hyvin suunnitelmien mukaisesti. Leirin jälkeen on vielä reilu viikko aikaa viimeistellä valmistautumista. Tämä on minulle neljäs ja viimeinen junnujen MM-kisa. Tavoitteena on mitali, top 16 sijoituksista ylöspäin olen tyytyväinen.” 

Elmeri Sipola, säilä U17           
”EM-kisat menivät odotettua paremmin, joten odotukset näille kisoille on korkeammalla. EM-kisoissa huomattiin miekkailussani pieniä virheitä, joita olemme valmentajan kanssa korjailleet. Nämä ovat minun toiset arvokisat, joten ei ihan vielä mitaleille pyritä, mutta arvokasta kisakokemusta tullaan hakemaan sekä tietenkin pyritään pitämään hauskaa.”                                                                         

Santeri Ylitervo, floretti U17 ja U20
”Nämä ovat minun toiset MM-kisat. Lähden tavoittelemaan pääasiassa kokemusta, mutta tavoitteena myös 64-kierros kadeteista.”

Laura Pöysti, kalpa U17 ja U20                                                  
”MM-kisoista minulla on kokemusta vain kadettisarjasta Veronan kisoista, joten on kiva päästä ottelemaan sekä junnuissa että kadeteissa, vaikka kisoja onkin kolme päivää putkeen. Fiilis Haapsalun valmisteluleirillä ja tällä viikolla on ollut tosi hyvä, näin tavoitteena on jatkaa samalla hyvällä miekkailulla myös MM kisoissa.”

Vilhelmiina Heiskari, floretti U17                                                                              
”Lähden hyvillä mielin kisaan ja arvokisakokemusta on EM-kisoista Foggiassa. Tavoitteeni olisi päästä ainakin omassa sarjassaan pooleista pudotusmatseihin.”

Ilmari Heiskari, floretti U20                                                                                                                   
”Olen aiemmin käynyt viime vuonna kadettienja junioreiden MM-kisoissa sekä tänä vuonna junioreiden MM-kisoissa. Torunin kisoista tavoittelen hyvää kisakokemusta.”

Suomalaisten kisa-aikataulu

Kisapäivät ja kaikki kilpailuun ilmoitetut miekkailijat ja joukkueet (osanottajamäärä): 
7.4.   Säilä U17 henk.koht. pojat (109)
9.4.   Floretti U20 henk.koht. tytöt + pojat (144 + 173)
10.4. Floretti U17 henk.koht. tytöt + pojat (112 + 122)
11.4. Floretti U20 JOUKKE tytöt + pojat (28 +32)
12.4. Kalpa U20 henk.koht. tytöt + pojat (158 + 200)
13.4. Kalpa U17 henk.koh. tytöt + pojat (119 + 145)
14.4. Kalpa U20 JOUKKUE tytöt + pojat (31 +42)

----
Toni Flink

​Lue lisää klisasta >

« Takaisin