Kansainvälinen miekkailuliitto FIE hyväksyi Pariisin 2018 kongressissaan muutoksia miekkailun sääntöihin

7.1.2019 Tekniset säännöt tullaan julkaisemaan myöhemmin suomeksi käännettynä. Tässä tiedotteessa  keskitytään niihin muutoksiin joilla on erityistä vaikutusta kotimaassa tai ulkomailla kilpaileviin miekkailijoihin tai tuomareihin, ja joita ei olla joko kääntämässä osana teknisiä sääntöjä tai päivittämässä osaksi SM5L miekkailun kilpailumääräyksiä.

Kansainvälinen miekkailuliitto FIE hyväksyi kongressissaan 8.12.2018 muutoksia miekkailun sääntöihin:

  • Tekniset säännöt (t.)
  • Kilpailutoimintaa koskevat säännöt (o.)
  • Mainostamista koskevat säännöt (Code Publicite)

Varusteita koskeviin sääntöihin (m.) ei tullut muutoksia.

FIE:n virallisia sääntöjä tulee noudattaa muuttumattomina kaikissa FIE:n virallisissa kilpailussa

  • Olympialaisten miekkailukilpailuissa
  • Maailmanmestaruuskisojen kaikissa sarjoissa
  • Grand Prix-kisoissa
  • Junioreiden ja yleisen sarjan Maailman Cupin osakilpailuissa
  • Junioreiden ja yleisen sarjan alueellisissa mestaruuskilpailuissa
  • satelliittikilpailuissa

1.1.2019 voimaan astuneet muutokset

Myös kisajärjestäjälle sanktio jos hyväksyvät osallistujan ilman FIE-lisenssiä (o.31)

Aikaisemmin kisajärjestäjä on joutunut maksamaan 1 000 € sanktion, jos he ovat ottaneet mukaan miekkailijoita ohi virallisen ilmoittautumisjärjestelmän. 1.1.2019 alkaen he joutuvat maksamaan saman sanktion myös jos päästävät kisaan miekkailijan jolla ei ole voimassa olevaa FIE:n lisenssiä.

Videotuomaroinnin käyttöä laajennetaan (o.105)

Aikaisempien Grand Prix-kisojen, henkilökohtaisen ja joukkueiden MC-osakilpailujen, yleisen sarjan MM-kisojen ja olympialaisten miekkailukilpailujen, alueellisten mestaruuskilpailujen ja olympiakarsintojen lisäksi videotuomarointia on käytettävä myös junioreiden ja kadettien MM-kilpailuissa.

  • Henkilökohtaisten MC-osakilpailussa, Grand Prix-kisoissa, alueellisissa mestaruuskilpailuissa ja olympiakarsinnoissa videotuomarointia on käytettävä 64:n taulukossa ja siitä ylöspäin. Aikaisemmasta poiketen videotuomarointia voidaan käyttää neljän sijasta myös kahdeksalla alueella.
  • Joukkueiden MC-osakilpailuissa videotuomarointia on käytettävä heti kun kilpailu voidaan viedä läpi vain neljällä alueella, mukaan lukien pronssiottelu muttei muita sijoitusotteluita.
  • Henkilökohtaisissa ja joukkueiden MM-kisoissa videotuomarointi on pakollista heti kun kilpailu voidaan viedä läpi korkeintaan kahdeksalla alueella, mukaan lukien myös ottelut sijoista 5-8.
  • Olympiakisoissa videotuomarointi on pakollista kaikissa otteluissa
  • Muutoksena aikaisempaan:
    - Junioreiden ja kadettien henkilökohtaisissa MM-kisoissa videotuomarointia on käytettävä 32:n taulukossa ja siitä ylöspäin, tai kun kisa voidaan viedä läpi vähintään kahdeksalla alueella.
    - Junioreiden ja kadettien joukkueiden MM-kisoissa sopimusaseilla videotuomarointia on käytettävä 16:n taulukossa ja siitä lähtien, mukaan lukien ottelut sijoista 5-8.
    - Junioreiden ja kadettien joukkueiden MM-kisoissa kalvalla videotuomarointia on käytettävä 8:n taulukossa ja siitä lähtien, mukaan lukien ottelut sijoista 5-8.

Kauden 2019/2020 alusta voimaan astuvat muutokset

Muutokset mainoksia koskeviin määräyksiin (Code Publicite)

Mikäli liitolla tai miekkailijalla on sponsorisopimus, paikkoja joihin sopimuskumppanin logo voidaan kiinnittää on laajennettu:

  • Aseettomaan käteen saa nyt korkeintaan kolme logoa, kukin maksimissaan 85 cm2
  • Hanskaan kalvosimeen uutena yhden painetun logon korkeintaan 30 cm2 (ei ommeltua tai liimattua)
  • Solisluiden kohdalle korkeintaan kaksi logoa, yksi kummallekin puolelle, kummankin suurin sallittu pinta-ala 50 cm2
  • Miekkailutakin tai sähköliivin/takin kaulukseen korkeintaan yksi logo, suurin sallittu pinta-ala 30 cm2
  • Selkään korkeintaan yksi logo (kansalaisuustunnuksen alapuolelle) suurin sallittu pinta-ala 250 cm2

Samalla myös logojen kokonaismäärä on kasvatettu kymmeneen.

Sukkien ja maskin logoja koskevia osuuksia ei muutettu.

Kokonaisuudessaan Code Publicite:n löydät täältä (muutokset kohdassa p.12.2 a-b). Myös liiton toimisto auttaa mielellään mainoksia koskevissa asioissa.

Nimi ja kansalaisuustunnukset miekkailuvarusteissa (t.74 - t.75)

Myös tähän osuuteen tulee muutoksia kauden 2019/2020 alusta:

Kauden 2018/2019 loppuun:

t.74
Mikäli miekkailijan takin/sähköä johtavan varusteen selästä puuttuu nimi, tai miekkailijalla ei ole kansallisuustunnuksia silloin kun niitä vaaditaan, senioreiden maailman cupin henkilökohtaisissa kilpailuissa tai senioreiden alueellisissa henkilökohtaisissa mestaruuskilpailuissa häntä rangaistaan punaisella kortilla. Hän saa kuitenkin jatkaa ottelemista.
Miekkailija on suljetaan kisoista pois jos miekkailijan selästä puuttuu nimi tai kansallisuus silloin kun niitä vaaditaan, miekkailijalla ei ole kansallisuustunnuksia silloin kun niitä vaaditaan, henkilökohtaisissa tai joukkueiden maailmanmestaruuskilpailuissa, senioreiden Maailman Cupin joukkue- tai alueellisissa joukkueiden mestaruuskilpailuissa

Kauden 2019/2020 alusta:

  • Takin selässä oleva nimi ja kansalaisuus ovat pakolliset kaikissa FIE:n virallisissa kilpailuissa kaikissa vaiheissa.
  • Miekkailuvaatteissa olevat kansalaisuustunnukset ovat pakollisia kaikissa FIE:n virallisissa kilpailuissa kaikissa vaiheissa.

Näiden puuttuessa miekkailija suljetaan pois kilpailusta. Käytäntö jossa henkilökohtaisissa MC-osakilpailuissa miekkailija on voinut otella ilman kansalaisuustunnuksia päättyy.

T.75 käsittelee tilannetta jossa miekkailijan varusteet muuttuvat vaarallisiksi tai eivät enää vastaa sääntöjä ja hänen on otettava varakappale käyttöön sekä miten varakappaleen puutteet käsitellään. Tämä on säilynyt ennallaan.  

Suomen viralliset kansalaisuustunnukset löydät täältä > ja tarkennuksia täältä >

Liiton toimisto auttaa mielellään kansalaisuustunnuksia koskevissa asioissa.

Keskeyttämisen merkitseminen erässä (DNF) (o.74 ja o.79)

Aikaisempaan tapaan miekkailija joka ei paikalla erän alkaessa poistetaan erästä. Lopputuloksissa hän näkyy ilman tulosta selitteellä DNS (Did Not Start).

Kauden 2019/2020 alusta erän aikana keskeyttäyt miekkailija poistetaan erästä. Lopputuloksissa hän näkyy selitteellä DNF (Did Not Finish)

Uloslyöntivaiheessa toimitaan kuten ennenkin: Mikäli miekkailija ei saavu paikalle, ei voi miekkailla tai ei miekkaile otteluaan loppuun, hänen vastustajansa katsotaan voittaneen ottelun. Keskeyttänyt miekkailija ei menetä tähän mennessä saavutettua sijoitusta. Lopputuloksissa hän näkyy selitteellä DNF (Did Not Finish).

« Takaisin