Inka Pallasvesa (EM), Ilkka Koski (TMÅF) ja Marko Kuhta (EM) vastasivat viikonlopun parhaista kv. tuloksista

8.12.2021 Viime viikonloppuna Suomalaisia nuoria kalpa- ja säilämiekkailijoita kilpaili sekä Kööpenhaminassa, Luxemburgissa että Sosnowiecissa.

Kadettimiekkailijat osallistuivat Kööpenhaminan U17 Cadet Circuit-kilpailuun. Suomen kalpatytöt ja -pojat ottelivat ansiokkaasti sekä henkilökohtaisessa että joukkuekisassa. Parhaista henkilökohtaisista sijoituksista Kööpenhaminassa vastasivat Inka Pallasvesa (17.) ja  Ilkka Koski (26.). Joukkuekisassa tytöt (Inka Pallasvesa, Emma Hämäläinen, Minea Ojala, Etti Tegelberg) saavuttivat 11. sijan ja pojat (Ilkka Koski, Einar Rantala, Peik Pahkala, Linus Laurén) 21. sijan.

"Viikonlopun kisoihin olin valmistautunu hyvin ja se näky myös tuloksissa. Alkuerissä mulla oli tosi hyvä flow päällä ja sen ansiosta olin alkuerien jälkeen toinen. Kuppi ottelussa mulla oli vähän vaikeuksia, mut sain käännytettyy sen voitoks. Mun tavotteet oli päästä 32:seen ja oon tyytyväinen et saavutin sen", iloitsi Inka Pallasvesa kilpailun hyvää tulostaan.

Myös Ilkka Koski oli tyytyväinen kisan jälkeen. "Kisa meni odotuksia paremmin ja olen tyytyväinen sijoitukseen vaikka 16cuppiin pääsyn jääminen harmittikon aluksi. Matka oli muutenkin hauska ja vaihtelua suomen kisoihin", kommentoi Ilkka matkan jälkeen.

Samana viikonloppuna juniorisarjojen U20 Maailman Cup-kilpailuihin osallistui suomalaisia miekkailijoita sekä kalvalla että säilällä. Luxemburgissa järjestetyssä kalvan henkilökohtaisessa kisassa miekkailleista suomalaisista parhaan tuloksen saavutti Marko Kuhta, ollen 47. Muiden (Joona Rantanen, Kasper Lehtinen, Robert Kykkänen, Pyry Pahkala) tiet nousivat pystyyn ennen 64. cup kierrosta. Puolan Sosnowiecissa käydyssä säilän U20 MC-kisassa Suomea edustivat puolestaan Sara Salminen ja Sami Vuento.

Marko Kuhta analysoi Luxemburgin U20 MC-kisaa seuraavasti: "Ensimmäiseksi Juniori maailman cupiksi 46. sijotus oli kohtalainen, mutta kuitenkin pettymys. Aseentarkastuksessa ja korona hommissa ei esiintynyt mitään suurempia ongelmia ja kaikki päästiin hyvin osallistumaan kilpailuihin.

Alkulohkoissa voitin 4 ottelua ja hävisin 2. Tulos ei ollut huono, mutta parilla korjauksella olisin voinut kevyesti voittaa ne kaksi 5-4 häviötä. Pääsin kuitenkin jatkoon, joka oli tietysti kilpailun lähtötavoite. Ensimmäinen pudotusottelu oli sveitsiläisen kaverin kanssa, joka oli ihan hyvä, mutta ottelu ei tuntunut kertaakaan erityisen tiukalta.

Seuraava vastustaja oli Puolan Socha, joka on oli ensimmäistä vastustajaa huomattavasti haastavampi. Ottelu alkoi hitaasti ja oli hyvin tasaista, kuitenkin toisen erän loppupuolella Socha onnistui saamaan hyvän johdon, jota hän kasvatti ottelun loppuun saakka. Vaikka hävisin ottelun reilusti se oli silti todella tiukka. Jälkeenpäin minulle selvästi selitettiin minkälaisen virheen ottelussa tein ja pyrin korjaamaan sen seuraavaa maailman cuppia varten.

Yleisesti puhuen kilpailutulos jäi kohtalaiseksi, mutta en todellakaan aijo tyytyä siihen. Seuraavissa kilpailuissa pyrin huomattavasti parempaan sijoitukseen."

Tulevana viikonloppuna 11.-12.12. nuoret miekkailevat Helsingissä Töölön Kisahallissa, jossa ratkotaan Suomen Mestaruudet kaikilla kolmella aselajilla (kalpa, floretti, säilä). Lisätietoa SM-kilpailuista tästä >