URA-säätiön opiskeluapuraha Sofia ja Topias Tauriaiselle

11.12.2020 SM5L onnittelee kaikkia URA-apurahan saajia!

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi eilen 10.12.2020 pidetyssä etäjakotilaisuudessa 194 urheilijalle opiskeluapurahaa yhteensä 333000€ lukuvuodelle 2020-2021. Vuoden URAteko -tunnustuspalkinto jaettiin Eezy Unitedille. 

SM5L urheilijoista kaikille, jotka URA-säätiön apurahaa hakivat, sen myös saivat. 

 

 

 

 

 

Kaiken kaikkiaan apurahaa haki tänä vuonna ennätykselliset 505 urheilijaa. Nyt 49. kerran jaettava apuraha myönnettiin 51 eri urheilulajin edustajalle joko 3000€ (26 kpl) tai 1500€ (166 kpl). Apurahan saajien joukossa oli niin aktiiviurheilijoita (161), kuin myös jo huippu-urheilu-uransa lopettaneita urheilijoita (33). Apurahaa saaneet opiskelevat yliopistossa, amk:ssa, ammatillisessa oppilaitoksessa tai avoimessa yliopistossa koti- ja ulkomailla. Suuri osa apurahan saajista kuuluu urheiluakatemiaan.

Etäjakotilaisuus toteutettiin poikkeuksellisesti etänä. Tilaisuuden kuultiin opetus- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon tervehdys-sanat ja ex-olympiaurheilijoiden Susanna Rahkamon ja Petri Kokon inspiroiva ”Luovuutta ja systeemiälyä” puheenvuoro. Tarinassaan Susanna ja Petri avasivat urheilu-, opiskelu- ja työuraansa kannustaen kaikkia panostamaan siihen, mihin intohimoa on.

”Pane kaikki mitä olet, pienimpäänkin mitä teet.
Kuu mahtuu lampeen, koska se paistaa niin korkealta.”
- Fernando Pessoa-

Etätilaisuuden ”Virtuaalista sirkusta kotisohvalta” esityksestä vastasi Kate & Pasi -akrobaattiduo. Lisäksi kaikki tilaisuuteen osallistuneet apurahan saaneet urheilijat esittäytyivät URA-säätiön asiamiehen Jukka Tirrin osuuden aikana.

 

 

 

 

 

 

Urheilijoiden ammattienedistämissäätiö perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattiin valmistumista ja pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa päättäneiden urheilijoiden koulutus. Tarkoitustaan säätiö toteuttaa jakamalla vuosittain opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.

Lisää aiheesta Olympiakomitean tiedotteessa >

« Takaisin