URA-apurahan 2019-2020 saajien joukossa upeasti neljä SM5L miekkailijaa

10.12.2019 Onnittelut Tatu Nuotio, Jaakko Paavolainen, Anna Salminen ja Topias Tauriainen

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) myöntämien opiskeluapurahojen jakotilaisuus pidettiin 10.12.2019 Musiikkimuseo FAME:ssa. URA jakoi apurahoja nyt jo 48. kerran. 

Lukuvuoden 2019-2020 apuraha myönnettiin yhteensä 130 urheilijalle. Apurahan saajien joukossa on lukuisia maailmanmestareita esimerkiksi salibandysta, muodostelmaluistelusta ja cheerleadingista sekä jo uransa lopettaneita huippu-urheilijoita yhteensä 49 eri lajista ja 13 eri urheiluakatemiasta. Apurahan suuruus on 1500 tai 3000 euroa koko lukuvuodelle.

Suomen MIekkailu- ja 5-otteluliiton urheilijoista 3000€ URA opiskeluapurahan saivat kalpamiekkailijat Tatu Nuotio (Helsingin yliopisto - Pk-seudun UA  - Habda), Jaakko Paavolainen (Helsingin avoin yliopisto - Pk-seudun UA - HFM), Anna Salminen (Aalto-yliopisto - Pk-seudun UA  - Habda) ja Topias Tauriainen (Aalto-yliopisto - Pk-seudun UA - EM). 

Tilaisuudessa palkitiin myös Yhdenvertaisista kaksoisuramahdollisuuksista Vuoden URAteko-tunnustus Spesialle. Järvenpään ammattiopisto Spesia alkoi syksyllä 2019 ensimmäisenä erityisoppilaitoksena Suomessa tarjota urheiluvalmennusta osana opintoja. Tavoitteena on tarjota yhdenvertaiset kaksoisuramahdollisuudet myös vammaisopiskelijoille ja -urheilijoille. 

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kaksoisuraa ja edistää heidän kouluttautumistaan ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista. Perustamisestaan lähtien URA-säätiö on jakanut vuosittain opiskeluapurahoja aktiiviurheilijoille ja jo uransa päättäneille urheilijoille. 

Lämpimät onnittelut kaikille apurahan saaneille SM5L miekkailijoille sekä muiden lajien urheilijoille!

Kaikki URA-apurahan 2019-2020 saajat lajeittain tästä >

Ladattavat tiedostot:

« Takaisin