Tampereen valmentajaseminaari kiinnosti laajasti seurojen valmentajia ja ohjaajia

18.2.2020 Koulutuksessa käsiteltiin saksalaisen valmennuksen kehittymistä Beckin ajoista nykypäivään, urheilijan kehittymistä eri ikäkausina ja tämän päivän huipputason kalpamiekkailua ja sen asettamia vaatimuksia valmennukselle.

Kouluttajana toimi Walter Steegmüller Saksan Miekkailuliitosta. Walter on entinen Saksan maajoukkueen valmentaja, Saksan miekkailuliiton kalvan vastuuvalmentaja ja valmentajakouluttaja. 

Valmentajaseminaarit ovat osa liiton valmentaja- ja ohjaajakoulutusjärjestelmää ja niiden tarkoituksena on kehittää suomalaista valmennusosaamista sekä tuoda yhteen eri tasoiset valmentajat kehittämään osaamistaan ja oppimaan toisiltaan. 

- Walter Steegmüller nosti esiin koulutuksen sisällöissä runsaasti tärkeitä teemoja niin teoreettisesti kuin käytännössä. Ottelujen seuranta ja seurantatiedon hyödyntäminen ja urheilijan kehittyminen kohti huipputasoa olivat paljon esillä teoreettisissa osissa ja käytännön harjoitteissa oli otettu hyvin huomioon erilaiset valmennuksen tasot ja tavoitteet. Seminaarin oppien ja palautteen pohjalta on hyvä lähteä kehittämään valmennusta ja valmentaja- ja ohjaajakoulutusta, totesi liiton koulutustoiminnasta vastaava Tanja Tammimies tyytyväisenä.

- Erittäin hyvä seminaari, jossa osallistujat saivat kattavan yleiskatsauksen nykyvalmennuksesta. Eri maissa on tänä päivänä hyvin samanlaisia ongelmia, skaala vain on eri riippuen miekkailumaan koosta. Yhteistyö ja tiedon jako kasvattaa osaamista, ja valmennuskokonaisuuden kehittämisessä avainasemassa on yhteisön laaja ymmärrys valitusta linjasta (road map). Sain viikonlopusta myös hyviä vinkkejä ja ideoita henkilökohtaisen valmennuksen toteutukseen, toteaa Espoon Miekkailijoiden päävalmentaja Kimmo Puranen koulutuksen antia. 

- Seminaari oli tosi hyödyllinen valmennustöitäni varten. Steegmüllerin visionääriset ajatukset modernista miekkailusta ja sen valmentamisesta olivat vähintäänkin silmiä avaavia, ja parhaimmillaan uraauurtavia. Kiitokset seminaarin järjestämisestä Walterille, liiton koulutustyöryhmälle ja Kalpaveljille, summaa puolestaan Helsingin Miekkailijoiden valmentaja Teemu Seeve.

Liitto toteutti seminaarin yhteistyössä Kalpaveljien kanssa Tampereella 15.-16.2.2020.

Koulutukseen osallistuvat seuraavat jäsenseurat: Espoon Miekkailijat, Habda, Helsingin Miekkailijat, Kalpaveljet, Kuopion Miekkailijat, Miekka Miehet, Oulun Miekkailuseura, Porvoon Miekkailijat, Saimaan Säilät ja Turun Miekkailijat. 

« Takaisin