SM5L puheenjohtajavaalit 2019: Usea jäsenseura esittää Joonas Lyytistä liiton seuraavaksi puheenjohtajaksi

21.10.2019 Liiton puheenjohtaja toimikaudelle 2020-2021 valitaan liiton syyskokouksessa 23.11.2019. Määräaikaan mennessä muita puheenjohtajaehdokkaita ei esitetty.

Liiton jäsenseuroja oli pyydetty esittämään puheenjohtajaehdokkaansa 20.10. mennessä ja määräaikaan mennessä esitetyille ehdokkaille tarjotaan mahdollisuus osallistua haastatteluun, joka jaetaan liiton kanavissa.

Määräaikaan mennessä seuraavat jäsenseurat ovat esittäneet Joonasta liiton seuraavaksi puheenjohtajaksi:

  • Helsingin Miekkailijat
  • Helsingin Nykyaikaiset 5-ottelijat
  • Porvoon Miekkailijat
  • Tapanilan Erän miekkailujaosto
  • Ylioppilasmiekkailijat

Muita puheenjohtajaehdokkaita ei esitetty. Liiton säännöissä ei ole asetettu määräaikaa ehdokasasettelulle, joten uusia ehdokkaita voi esittää syyskokoukseen saakka. 

Liiton nykyinen puheenjohtaja Terho Mustonen ei ole käytettävissä kolmannelle puheenjohtajakaudelle.

Joonas Lyytisen esittämät tärkeimmät liiton kehityskohteet tulevalla puheenjohtajakaudella: 

Seuraavien vuosien aikana liiton keskeisimpänä tavoitteena pitäisin seurakentän vahvistamista ja harrastajamäärän saamista selvään kasvuun. Niin miekkailun kuin 5-ottelunkin tulevaisuuden kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että vähintään kaikissa suuremmissa kaupungeissa on lajeille omistautuneita seuroja tai lajijaostoja ja näissä vireää junioritoimintaa. Liiton pitää kaikin käytössä olevin keinoin tukea seuroja tämän tavoitteen saavuttamisessa niin, että yhdessä saadaan harrastaja- ja kilpailijamäärät jälleen kasvuun.

Konkreettisia tähän tähtääviä toimenpiteitä olisivat muun muassa

  • Vähintään yhden uuden seuran perustaminen vuosittain kaupunkeihin tai alueille, joilla tällä hetkellä ei ole miekkailutoimintaa
  • Junioritoiminnan laajentamista nykyistä nuorempiin ikäluokkiin, esim. 6–8-vuotiaisiin
  • Liiton ja sen jäsenseurojen viestinnän ja markkinoinnin tehostamista niin, että tieto miekkailusta harrastusmahdollisuutena tavoittaa potentiaaliset harrastajat nykyistä paremmin
  • Liiton tuella luoda seurojen välistä aktiivista yhteistyötä toiminnan laadun ja määrän kehittämiseksi

Koko Joonaksen esittely >

Ladattavat tiedostot:

« Takaisin