SM5L kauden 2020-2021 KickOff -leiri Varalan Urheiluopistolla

18.8.2020 SM5L kauden aloitustapahtuma pidettiin aurinkoisessa säässä Tampereella 15.-16.8.2020

Liiton kaikkien lajien kauden avausleiri järjestettiin ensimmäistä kertaa Varalan Urheiluopistolla viime viikonloppuna 15.-16.8.2020. KickOff -leiri oli suunnattu kilpamiekkailijoille ja 5-ottelijoille sekä heidän valmentajilleen. Myös tukijoukot olivat tervetulleita seuraamaan leiriä ja osallistumaan info- ja luento-osuuksiin. 

Leiri oli osa liiton huippu-urheilutoimintaa. Leirille osallistui yhteensä 22 kilpaurheilijaa, pääasiassa miekkailijoita. 5-ottelijoista paikalla oli olympiavalmennettaviin kuuluva Laura Salminen. Urheilijoiden ohella leirille osallistui 6 valmentajaa, yksi 5-ottelun ja 4 kalpamiekkailun puolelta. Liiton edustajina paikalla olivat HU-ryhmän pj. Mikko Salminen sekä valmennus- ja nuorisopäällikkö Minna Lehtola. 

KickOff -leiri sisälsi testauksen ja ohjattujen treenien lisäksi infoa tulevasta kaudesta sekä asiantuntijoiden luentoja. Leiri toteutettiin ns. ilman aseita. Leirin ohjelma painottui fyysisten ominaisuuksien testaukseen ja harjoittamiseen sekä miekkailussa tarvittavien ominaisuuksien ja lainalaisuuksien pohtimiseen ja harjoitteluun. 

Leirin lauantaipäivä toteutettiin Varalan Urheiluopiston testitiimin, Eeli Halosen ja Pauliina Savijoen, johdolla fyysisiä ominaisuuksia testaten. Testien tulokset, niistä yhteen vedetyt johtopäätökset sekä tulevassa harjoittelussa huomioon otettavia asioita käytiin laaja-alaisesti ja asiantuntevasti läpi. 

Leirin toiseen päivään virittäydyttiin Seppo Lauhion interaktiivisella luennolla, jossa käsiteltiin kiinnostavasti ja lähes runollisesti miekkailua urheilulajina. Seppo nosti esille asioita, jotka vaikuttavat miekkailussa menestymiseen. Yhdessä pohdittiin kalpamiekkailun geometriaa. Iltapäivällä Seppo veti Akseli Heinämaan avustamana lajinomaiseen omaharjoitteluun keskittyvän kokonaisuuden. 

Leiri onnistui aurinkoisen sään siivittämänä erinomaisesti ja sai osallistujat lähes yksinomaan peukuttamaan kokonaisuutta hyväksyvästi. Myös Varalan Urheiluopiston edustajat antoivat hyvää palautetta ja toivoivat jatkoa mallikkaasti alkaneelle yhteistyölle. 

Onnistuneesta leiristä kiitos kaikille osallistujille, urheilijoille ja valmentajille. Lisäksi erityiskiitos leirin järjestelyihin ja toteutukseen osallistuneille tahoille:

  • valmentaja Seppo Lauhio ja apuohjaaja Akseli Heinämaa
  • Varalan Urheiluopiston testaustiimi Eeli Halonen ja Pauliina Savijoki
  • Varalan Urheiluopiston valmennuksen kehittäjä Pekka Rindell, testauspäällikkö Marko Haverinen ja vastaanoton henkilökunta
  • SM5L valmennus- ja nuorisopäällikkö Minna Lehtola ja hallituksen jäsen/HU pj. Mikko Salminen

Ladattavat tiedostot:

« Takaisin