Puheenjohtajan kesäterveiset

2.7.2020 Lue puheenjohtaja Joonas Lyytisen mietteet lomakauden kynnyksellä.

Suomi palaamassa uuteen normaaliin, kansainvälinen aloitus saattaa kestää   

Pitkästä koronakeväästä on selvitty lomakauteen. Vaikka pandemian aiheuttama harjoittelu- ja kilpailutauko oli meille kaikille raskasta aikaa, miekkailu ja 5-ottelu selvisivät kuitenkin verrattain vähin vaurioin kevään haasteista. Monet seurat saivat vielä touko-kesäkuussa hienosti harjoitustoiminnan käyntiin ja harrastajat takaisin lajin pariin. Suurimmista seuroistamme Helsingin Miekkailijat, Kalpaveljet ja Oulun Miekkailuseura saivat OKM:n erityistä koronatukea ja myös monilajiseurat Kyrkslätt IF, Lahden Kaleva ja Tapanilan Erä ovat tukiseurojen joukossa.

Vaikka Suomessa tällä hetkellä pandemiatilanne on rauhoittunut ja olemme palaamassa uuteen normaaliin arkeen, monin paikoin maailmassa tilanne on edelleen vaikea. Jotkut urheilun suurvallat, kuten Yhdysvallat ja Venäjä eivät ole saaneet epidemiaan hallintaan. Tästä johtuen normaalin kansainvälisen kilpailutoiminnan käynnistäminen tulee kestämään vielä pitkään. Tällä hetkellä kansainvälinen miekkailuliitto FIE ei vielä ole julkaissut kilpailukalenteriaan ensi kaudelle ja alkaa näyttää todennäköiseltä, että esimerkiksi ensi syksyksi kaavailtuja miekkailun satelliitti-MC-kilpailuja ei tulla järjestämään.  Ruotsin vaikea epidemiatilanne puolestaan tulee hankaloittamaan lähialueyhteistyötä ja aiheuttaa epävarmuutta esimerkiksi tulevien pohjoismaiden mestaruuskilpailujen ylle. Kansainvälinen 5-otteluliitto UIPM on jo peruuttanut syksyn MM-kilpailut ja luultavasti myös FIE peruuttaa veteraanien MM-kilpailut. Siirrettyjen arvokilpailujen kohtalo selvinnee alkusyksystä.  

Monien rajojen pysyessä kiinni vielä jonkin aikaa, kannattaa keskittyä kansallisiin kilpailuihin sekä kääntää katse sinne minne on mahdollista matkustaa. Ensi syksynä voikin olla hyvä aika lähteä porukalla käymään esimerkiksi miekkailukisoissa Virossa (tietoomme tulleet Viron kilpailut on merkitty toimintakalenteriimme otsikon Muu kv. kalpa alle).

Panostetaan syksyn alkeiskurssien markkinointiin

Kevään pitkä harrastustauko ja koronaeristys saanee aikaan sen, että ihmisillä on syksyn tullen runsaasti patoutunutta tekemisentarvetta ja uusia harrastuksia haetaan aktiivisesti. Liiton jäsenseurojen kannattaakin olla tässä tilanteessa aktiivisia alkeiskurssien tarjoamisessa ja markkinoinnissa. 

Perinteisten kanavien lisäksi kannattaa harkita esimerkiksi sosiaalisen median käyttämistä alkeiskurssien markkinointiin. Kohtuullisen pienelläkin summalla pystyy kohdennetusti tavoittamaan huomattavan määrän oman alueen väestöstä. Liiton sivuilla on kooste seurojen kursseista - varmistathan että seurasi tiedot ovat oikein (muutostoiveet toiminnanjohtajalle sähköpostitse).  Liiton alkusyksyn Facebook/Instagram kampanja miekkailun ja 5-ottelun aloittamisesta sekä seurojen alkeiskursseista toteutetaan edellisvuosia laajempana! 

Hyvää kesää kaikille miekkailu- ja 5-otteluperheen jäsenille. Syksyllä taas pitkän tauon jälkeen tavataan kisoissa!

Joonas Lyytinen, puheenjohtaja
Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto

------------------

Kuva: Tero Koski

« Takaisin