OKM seuratuen haku upeutuu 18.12. klo 16:15

15.12.2020 Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Seuratuen avulla:

  • voidaan kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa.
  • voidaan vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.
  • voidaan ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina.

Uudet painopisteet:

  • matalan harrastuskynnyksen toiminnan järjestäminen
  • vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen tukeminen

Lisätietoa ministeriön sivuilta tästä >
Seuratukea haetaan sähköisesti Suomisport-palvelusta >. Hakemuksen lähettäminen edellyttää seuralta ajan tasaista yhdistysrekisteriotetta ja vahvaa sähköistä tunnistusta. 

Ministeriö painottaa hyvää perehdyttämistä hakuohjeisiin! SuomiSport hakulomakkeen ohjeistus ei ole täysin sama kuin hakuohjeet ministeriön verkkosivuilla. Esim. hakuohjeissa on tarkemmin määritelty, mitkä ovat valtioavustuskelpoisia kustannuksia ja mitä ehtoja on myöntöihin silloin, kun avustusta haetaan palkkaukseen. Erityisen tärkeää on huomioida lähettämisvaiheen vahva tunnistautuminen. Tähän tulee varata aikaa ja vaatii mahdollisesti kahden eri henkilön läsnäoloa hakemuksen lähettämisessä, jos hakemuksen kirjoittaja/hankkeen yhteyshenkilö itse ei ole seuran nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö.

« Takaisin