Minna Lehtola palkattu liiton valmennus- ja nuorisopäälliköksi 1.1.2019 alk.

3.12.2018 Vuoden 1994 MM-pronssimitalisti Minna Lehtola on toiminut vuoden 2018 alusta liiton osa-aikaisena valmennuspäällikkönä. Vuodenvaihteessa 2018-2019 työsuhde muuttuu kokoaikaiseksi ja työnkuva laajentuu myös liittotason nuorisotoiminnan puolelle

Saskia Halmisen siirryttyä kesällä 2018 toisiiin työtehtäviin liiton palkatun henkilöstön tehtävät oli järjestettävä uudelleen. Minna Lehtolan tuntiraameja lisättiin elokuussa 2018 ja syksyn aikana valmisteltiin valmennusjärjestelmän sisäänajovuoden rinnalla tulevaa vuotta 2019 ja mm. Tokio-projektin käynnistystä.

Lehtolan täyspäiväinen mukaan tulo liittotason toiminnoissa luo edellytykset liiton strategian mukaisten huippu-urheilutavoitteiden saavuttamiselle. Yhdessä huippu-urheilutyöryhmän kanssa Lehtola keskittyy jatkossa myös tulevien huippujen kehitykseen laajentamalla liittotason toimenpiteet myös nuorisopuolelle.

Valmennus- ja nuorisopäällikkö vastaa liiton operatiivisen huippu-urheilutoiminnan koordinoimisesta ja hän tukee valmennusryhmissä olevia urheilijoita sekä heidän valmentajiaan huippu-urheilun suunnittelussa niin, että urheilijoille saadaan parhaat mahdolliset olosuhteet urheilemiseen.

Minna Lehtola (51) on koulutukseltaan fysioterapeutti ja ennen liiton palvelukseen siirtymistä hän toimi Lohjan Sairaalan Fysiatria ja kuntoutus yksikön osastonhoitajana.

Lehtola edusti Suomea Atlantan Olympialaisissa 1996. Ateenan MM-kilpailuissa 1994 Lehtola sijoittui pronssille naisten kalvassa. Hänellä on taustaa myös 5-ottelusta.

“Minna palkkaus mahdollistaa liittotasoisen huippu- ja nuorisotoiminnan edelleen kehittämisen. Minnalla on juuri se oikea asenne, jolla kehitystä saadaan aikaan - positiivisesti ja yhdessä tekemällä askel askeleelta kohti tavoitteita. Palkkauksen myötä varmistetaan osaamisen jatkuvuus liiton toimistossa ja annetaan lääkkeitä työssä jaksamiseen. Palkkaus oli mahdollista toteuttaa rasittamatta muita toimintoja yhdistämällä seurakehittäjän ja osa-aikaisen valmennuspäällikön palkat sekä loppuosa kotiuttamalla sijoitustuottoja”, kommentoi liiton puheenjohtaja Terho Mustonen liiton kannalta historiallista päätöstä palkata liitolle toinen kokopäiväinen työntekijä.            

Minna Lehtola on erittäin motivoitunut aloittamaan vuoden alusta liiton valmennus- ja nuorisopäällikkönä. “Olen iloinen saamastani mahdollisuudesta työskennellä liiton huippu-urheilun ja nuorisotoiminnan parissa täysipäiväisesti. Näen tämän loistavana tilaisuutena antaa oman panokseni suomalaisen miekkailun ja 5-ottelun eteenpäin viemisessä. Tähänastiset kokemukseni valmennuspäällikkönä ovat olleet kannustavia ja olen vakuuttunut, että positiivisella ja tiivistyvällä yhteistyöllä pystymme entisestään kehittämään toimintaamme ja tukemaan urheilijoitamme heidän matkallaan kohti omia tavoitteitaan ja unelmiaan”, summaa Lehtola.

“Minna kanssa yhteistyö sujuu ja olen vakuuttunut että positiivisia tuloksia tulee syntymään usealla eri osa-alueella. Toivon koko meidän yhteisön lähtevän mukaan tähän jo liikkuvaan junaan. Päämäärä meillä kaikilla varmaan on sama (paremmat urheilulliset tulokset, terveet urheilijat, enemmän liikkujia, hyvin voivat seurat, motivoituneet ja koulutetut ohjaajat ja valmentajat, laajempi nuorisotoiminta jne.), mutta saavutamme tavoitteet nopeammin kun asiat tehdään yhdessä ja positiivisesti kehittäen. Olkaa siis yhteydessä aina kun mieleen tulee hyviä ja rakentavia ajatuksia ja ideoita. Tervetuloa Minna!”, summaa toiminnanjohtaja Lena Tallroth-Kock.

Lisätietoa:
Minna Lehtola, valmennus- ja nuorisopäällikkö 046 921 2290
Terho Mustonen, puheenjohtaja  050 302 6882
Lena Tallroth-Kock, toiminnanjohtaja 050 336 2464

« Takaisin