Miekkailu Suomessa -kirjaa ei valittu vuoden urheilukirjaksi

4.2.2014

Suomen Urheilumuseosäätiön asettama valintaraati on nimennyt teoksen Marko Yli-Hannuksela – Master Sporta Vuoden urheilukirjaksi 2013

Voittajateoksen on kirjoittanut Jarkko Ala-Huikku ja kustantanut SportCam Oy.  Ainutlaatuinen kirja on naapurin pojan ja mestaripainijan luoma henkilökuvaus saman urheilulajin maailmanmestarista.   Marko Yli-Hannuksela – Master Sporta avaa huippu-urheilun todellisuuden myös sitä tuntemattomalle lukijalle poikkeuksellisen avoimesti, pohjalaisen rehellisesti ja suurella sydämellä. Jarkko Ala-Huikku onnistuu upeasti säilyttämään sekä vaikuttavan subjektiivisuuden että kiihkottoman tarkastelevan otteen.

Vuoden urheilukirja -raati on lisäksi myöntänyt kunniamaininnan teokselle Kiven kovat. Harri Laihon, Juha Luotolan ja Tapio Nevan kirjoittaman teoksen on kustantanut Satakunnan Kansa. Kiven kovat kertoo jääkiekon sisäpiireistä tarinaa, joka kirjaksi koostettuna valottaa ammattiurheilun arkea – ja lopuksi myös juhlaa. Yksilöiden kokemuksista rakentuvat joukkueen vaiheet. Preesensissä etenevä kerronta ja osuvat näkökulman vaihdokset virittävät kirjallista draamaa.

Vuoden urheilukirja -palkintojenjaon yhteydessä Suomen Urheilumuseosäätiö luovuttaa Arto Teroselle ja Jouko Vuolteelle kunniakirjan toistaiseksi neliosaisesta kirjasarjasta Kiveenhakatut. Edesmenneiden urheilijoiden elämäntarinat tuovat esiin yksilön inhimillisyyttä julkisuudessa tunnetun urheilijakuvan takaa.

Suomen Urheilumuseosäätiön nimeämään Vuoden urheilukirja -palkintoraatiin kuuluvat Hilla Blomberg, Susanna Luikku, Kai Gardberg ja Mika Wickström.

Suomen Urheilumuseosäätiön asettama raati oli nimennyt Vuoden urheilukirja 2013 -loppukilpailuun kuusi teosta

Vuonna 1980 alkunsa saaneen Vuoden urheilukirja -kilpailun seuraava voittaja julkistetaan 3.2.2014. Palkintoraadin muodostavat Hilla Blomberg, Susanna Luikku, Kai Gardberg ja Mika Wickström. Vuoden urheilukirja -loppukilpailuun valitut teokset:

Kiven kovat
(Harri Laiho, Juha Luotola ja Tapio Neva, Satakunnan Kansa)

Liisankadulta maailman huipulle. Suomen Keilailuliitto 75 vuotta
(Esa Sulkava, Suomen Keilailuliitto)

Marko Yli-Hannuksela – Master Sporta
(Jarkko Ala-Huikku, SportCam)

Miekkailu Suomessa. En garde! Prêts? Allez!
(toim. Markku Varjo, AquaGeo)

Urheilukuvaus
(Vesa Koivunen, Docendo)

Vapaalasku
(Matti Verkasalo, Jarkko-Juhani Henttonen ja Kai Arponen, Kustannus Oy Vapaalasku)

 

MIEKKAILU SUOMESSA -kirjan voi ostaa tästä >

« Takaisin