Miekkailu Suomessa –historiateos luovutettiin Puolustusvoimille kiitoksena pitkäaikaisesta erinomaisesta yhteistyöstä

27.5.2014

Urheilumiekkailun kehittymisessä Puolustusvoimilla ja sen palveluksessa olleilla sotilailla on ollut merkittävä vaikutus miekkailuseurojen perustamisiin ja toimintaan eri puolella Suomea useiden vuosikymmenien ajan. Itsenäisen Suomen ensimmäinen miekkailuseura perustettiin vuonna 1923 Helsingissä siellä palvelleiden upseereiden toimesta. Suomen Miekkailuliitto perustettiin vuonna 1931. Tällöin Puolustusvoimat ja Suojeluskunta kuuluivat yhteisöjäseninä Suomen Miekkailuliiton hallitukseen.

Kiinteä yhteistyö miekkailu-urheilun edustajien ja Puolustusvoimien välillä on jatkuvaa. Nykyisin Puolustusvoimat on edelleen ainut työyhteisö, jossa työntekijöiden miekkailuun osallistumista tuetaan. Tästä oiva esimerkki on mm. sotilasilmailu-5-ottelun maailmanluokan menestys vuosi toisensa jälkeen.

Kiitoksena erinomaisesta yhteistyöstä Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton puheenjohtajaKalle Laine, varapuheenjohtaja Terho Mustonen ja kirjoitustyöryhmään kuulunut Seppo Lauhio luovutti Miekkailu Suomessa -kirjan puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö kenraalimajuri Sakari Honkamaalle.

Lisätietoa Miekkailu Suomessa -kirjasta >

 

« Takaisin