Miekkailu- ja 5-otteluyhteisö korostaa reilun ja puhtaan urheilun periaatteita

25.8.2016

Viime aikojen ikävät dopinguutiset ovat värittäneet urheilu-uutisia jo melkoisen tovin. Urheiluyhteisön kannalta on kuitenkin selvää, että dopingaineiden käyttö ei kuulu reiluun urheiluun eikä niiden käyttöä voi hyväksyä.

Venäjän järjestelmälliseksi osoittautunut tulosten parantelu vilpillisin keinoin kuvaa dopingtestauksen mittavia haasteita; jos koko urheilujärjestelmä on pohjautunut epäurheilijamaisten käytäntöjen pohjalle, riittääkö silloin pelkkä menestyneen urheilijan testaaminen silloin tällöin kilpailujen yhteydessä?

Viimeisimpinä otsikoihin ovat nousseet Pekingin olympialaisten dopingtestien uusinta-analyysit, jotka käräyttivät taas lisää olympiamitalisteja palkintojakkaroilta. Näiden ikävien uutisen noustessa otsikoihin, on selvää, että asiaa pitää pohtia myös Suomessa. Reilun pelin periaatteiden korostaminen ja jatkuva läpikäyminen on ensiarvoisen tärkeää jo urheilun maineen ja uskottavuudenkin takia.

Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton antidoping työ ja linjaukset perustuvat reilun pelin ja puhtaan urheilun periaatteeseen ja niistä on luonnollisesti myös jokaisen urheilijan, valmentajan ja seuratoimijan oltava tietoinen. Liiton doping-linjaukset voi lukea liiton antidopingoghjelmasta >

Lisätietoa seuroilla ja urheilijoille löytyy osoitteesta: www.antidoping.fi
Sivuilta löytyy myös ajantasainen luettelo urheilussa kielletyistä aineista ja menetelmistä >

Risto Degerman
SM5L antidoping työryhmän puheenjohtaja

« Takaisin