Suomalainen urheilu loistaa tähtiseurassa; Kalpaveljet ja Oulun Miekkailuseura vastaanottivat nuorisoiminnan Tähtimerkit liiton seurapäivän yhteydessä

4.12.2018 Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.

Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta.  Osa-alueita on kolme: lapset ja nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat. Vihreä Tähtimerkki luovutetaan lasten ja nuorten, punainen  aikuisten ja sininen huippu-urheilun Tähtiseuralle. Kaikkien kolmen osa-alueen laatuseura  saa tunnustuksena täyden kolmivärisen Tähtimerkin

Sekä Kalpaveljien että Oulun Miekkailuseuran nuorisotoiminta on auditoitu ja heille on myönnetty nuorisotoiminnan Tähtimerkki. Molemmat seurat ovat käynnistämässä myös aikuistoiminnan kehittämisprosessin. 

Tähtiseura-ohjelma pohjautuu jatkuvan kehittämisen malliin. Tähtiseura-verkkopalvelussa seura voi tehdä omaa kehittämistyötään itsenäisesti ja vuorovaikutteisesti lajiliiton tai aluejärjestön seurakehittäjien ja auditoijien kanssa. Verkkopalvelu kehittyy jatkuvasti ja tavoitteena on, että tulevaisuudessa verkostoituminen myös muiden seurojen kanssa mahdollistuu sen avulla.

Seurojen kehittämistyökalu eli Tähtiseura-verkkopalvelu on helppokäyttöinen, seuralle maksuton ja se toimii myös mobiilisti. Palvelusta löytyvät seuratoiminnan kehittämiseen tarvittavat tehtävät ja työkalut.

LIITON TÄHTISEURAT (ent. Sinettiseurat)
Oulun Miekailuseura, nuorisotoiminnan Tähtiseura (2011)
Kalpa Veljet, nuorisotoiminnan Tähtiseura (2014)

Lue lisää Tähtiseuratoiminnasta >

« Takaisin