Ilari Saarinen ja Ilkka Seppänen Saimaan Säilien kunniapuheenjohtajiksi

14.12.2015

Saimaan Säilien syyskokouksessa 7.12. joka oli samalla 60v- juhlakokous, hyväksyttiin hallituksen esitys kahden seuran miekkailijan palkitsemisesta.

Saimaan Säilien säännöt:

5 §

Kunniapuheenjohtajaksi voidaan seuran kokouksen päätöksellä kutsua seuran puheenjohtajana ansiokkaasti toiminut henkilö. Arvo on elinikäinen. Kunniajäseneksi voidaan hallituksen esityksestä seuran kokouksen päätöksellä kutsua henkilö, joka on erittäin huomattavasti edistänyt seuran toimintaa.

 

Saimaan Säilien toiminnanjohtajan Ilari Saarisen s. 1944 miekkailu-ura on kestänyt yli puoli vuosisataa ja jatkuu edelleen. 1957 alkanut miekkailuharrastus sai vuonna 2014 arvolleen sopivan palkinnon. Unkarin Debrecenissä järjestetyissä veteraanien MM-kisoissa Saarinen miekkaili pronssia yli 70-vuotiaiden miesten kalpasarjassa. Mitali on Suomen ensimmäinen arvokisamitali miesten veteraanisarjoissa.

Saimaan Säilien toiminnassa Ilari Saarinen on ollut kiistatta seuran merkittävin henkilö. Hän on toiminut seurassa eri tehtävissä lähes koko sen 60 –vuotisen historian ajan. Hän toimi puheenjohtajana v. 1982-1991, jonka jälkeen hän siirtyi sihteeri-toiminnanjohtajaksi, jossa toimii edelleen. Samalla hän on toiminut seuran päävalmentajana ja miekkailunohjaajana lähes koko miekkailu-uransa aikana sekä ollut seuratoiminnan ratkaiseva ylläpitäjä näiden vuosien aikana. Lukemattomia kertoja Saarinen on jaksanut viedä junioreita kisoihin ja leireille niin kotimaahan kuin ulkomaille.

Ilkka Seppäsen toiminta Saimaan Säilissä on myös hyvin merkittävä. Hän on toiminut seuramme puheenjohtajana kolmesti. Vuosina 1971-1982, 1994-2001 ja 2005-2011 eli yhteensä 25v.

Merkittävä seuratoiminnan vuotuinen tapahtuma on vuodesta 1971 alkaen ollut Asinsaaren miekkailuleiri. Saarisen, Seppäsen ja Niilo Alatalon alkuun laittama, viikon pituinen leiri järjestettiin Lappeenrannan kaupungin leirialueella Taipalsaarella vuonna 2015 jo 45. kerran. Ilari on ollut järjestämässä ja mukana leirillä joka kerta. Leirien järjestämiseen Asinsaaressa ryhdyttiin siksi, että Saimaan Säilien miekkailijat saisivat siellä monipuolisempaa valmennusta kuin mitä omat seuravalmentajat pystyvät harjoitussalilla antamaan. Valmentajia Asinsaareen on kotimaisten valmentajien lisäksi kutsuttu Venäjältä, Puolasta, Virosta ja Isosta Britanniasta. 1980-luvun puolivälistä alkaen päävastuu valmennuksesta on ollut virolaisilla valmentajilla. Tõnu Nurk, aikanaan Viron miekkailuliiton toiminnanjohtaja ja Viron olympiajoukkueen päävalmentaja on viime vuodet johtanut valmennusta. Mukanaan hänellä on ollut kaksi tai kolme muuta valmentajaa sekä ryhmä nuoria virolaisia miekkailijan alkuja leiriläisinä. Jüri ja Juhan Salm olivat leirillä mukana noin 11-12 -vuotiaina. Vartuttuaan aikuisiksi veljekset valmistuivat miekkailunohjaajiksi. Jüri Salm nimitettiin Viron Miekkailuliiton toiminnanjohtajaksi vuonna 2010. He ovat toimineet leirin valmentajina viime vuosina.

Lokakuussa 2007 Saimaan Säilät otti ensimmäisenä seurana Suomessa ohjelmaansa pyörätuolimiekkailun. Toiminnan käynnistäjinä ja ohjaajina toimivat Ilkka Seppänen sekä Ilari Saarinen. He kävivät hakemassa oppia lajiin Varsovassa järjestetyltä pyörätuolimiekkailuleiriltä, jossa Puolan maajoukkue valmistautui Pekingin paralympialaisiin.

Ilari Saarinen ja Ilkka Seppänen nauttivat laajaa arvostusta suomalaisen miekkailun piirissä. Saimaan Säilät on perinteikäs ja maineikas miekkailuseura joka on kahdesti, 1989 ja 2010 palkittu Suomen miekkailu - ja 5 - otteluliiton myöntämällä Katterin miekka palkinnolla. Ilarin luomat kontaktit ulkomaisiin miekkailutahoihin on nostanut mm. Asinsaaren leirin arvon ja tunnelman, korkealle suomalaisen nousevan polven terävimmän kärjen miekkailijoiden keskuudessa.

 

Ilari Saarinen on Saimaan Säilien Kunniapuheenjohtaja nro 1 ja Ilkka Seppänen Kunniapuheenjohtaja nro 2.

ONNEA POJAT!!!

« Takaisin