Hyvien käytänteiden jako: U17 kadettivanhempien yhteistyörinki

28.2.2018 ”Todella hyvää yhteistyötä vanhempien välillä ja fiksujen poikien kanssa oli mukava matkustaa” 

Kuluvan miekkailukauden alussa aloimme me viiden kadettipojan vanhemmat pohtia, miten järkiperäistää CC-kisoissa käymistä. Kisoja olisi taas useampi kiinnostava tulossa, mutta jokaiseen ei mitenkään voinut lähteä lasta viemään – aika ja raha kävisivät tiukoille. Päätimme organisoida yhteistyöringin, jossa aina joku vanhempi vuorollaan veisi pojat kisoihin. Pojat miekkailivat kaikki eri seuroissa – Habdassa, HFM:ssä, Kavessa, Espoon miekkailijoissa ja Turun miekkailijoissa – mutta mitäpä se haittasi? Pojat tunsivat kaikki toisensa ja yhteisillä matkoilla tutustuisivat vielä paremmin!

Käytännössä toimimme niin, että valitsimme kisat, joihin pojat halusivat mennä ja jaoimme ne keskenämme – yksi vanhempi otti Budapestin, yksi Bonnin, yksi Grenoblen ja yksi Bratislavan. Sovimme millä lennoilla mentäisiin ja jokainen perhe osti oman lapsensa lentolipun. Liput hankittiin hyvissä ajoin, niin että kaikki varmasti pääsivät samaan koneeseen. Sitten saattaja-aikuinen eli se vanhempi, joka matkaan lähtisi, buukkasi hotellihuoneet, järjesti mahdolliset muut kuljetukset kuten junaliput, vuokra-auton tai bussikuljetuksen. Nämä sekä omat matkakulunsa hän laskutti muilta joko ennen matkaa tai sen jälkeen – sen mukaan miten sovittiin. Saattaja-aikuisen matkakulut jaettiin siis tasan matkaan lähtevin poikien kesken.

Tämän järjestelmän avulla kaikki pojat pääsivät osallistumaan useampaan CC-kisaan. Samalla pojat hitsautuivat kiinteäksi kaveriporukaksi, mitä oli ilo seurata. Meille aikuisillekin matkat olivat antoisia, vaikka itse kylläkin tunsin välillä olevani jonkinlainen ”nukkehallitsija”, niin juostavasti ja taitavasti nämä nuoremme maailmalla liikkuvat ja asioivat.

Ensi kaudella U17 kadettikisat jatkuvat ja viiden pojan porukastamme mukana ovat yhä Aksu ja Petri. Olisi mukavaa pitää tämä hyväksi havaittu traditio hengissä eli jatkaa kadettivanhempien vuorottelurinkiä.  Myöskin U20 junnuihin siirtyvät pojat Julius, Matias ja Tuomas perheineen ovat kiinnostuneita vastaavista "miekkailun suurperhe" -järjestelyistä. 

Tulkaa mukaan niin suunnitellaan ensi vuotta heti kun kisakalenteri julkaistaan!

Anna Heinämaa - Pasi Kallio - Minna Kervinen - Tero Ojala - Mika Pirhonen 


Pojat Bonnissa Beethoven-talon edessä

Teksti: Anna Heinämaa
Kuvat: Mika Pirhonen ja Minna Kervinen

« Takaisin