Heikki Rajala 1938-2015

30.10.2015 Suomen Nykyaikaisen 5-otteluliiton hallituksen puheenjohtajana 1985 – 95 toiminut rakennusneuvos Heikki Rajala menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen 10.10.2015 Lahdessa.

Heikki Rajala syntyi 3.7.1938 ja valmistui Tampereen teknillisestä korkeakoulusta rakennusinsinööriksi. Hänen uraansa siivittivät määrätietoisuus ja päättäväisyys, ja hän toimi useiden yritysten johtotehtävissä, mm. rakennusyhtiö B&K:n toimitusjohtajana sekä Polarin hallituksessa.

Heikki Rajalan määrätietoisuus näkyi myös hänen puheenjohtajakaudellaan ja hän osallistui voimakkaasti liiton kehittämiseen. Hänen aikanaan Suomi haki ja sai järjestettäväkseen vuoden 1990 miesten maailman-mestaruuskisat, jotka järjestettiin Lahdessa. Ponnistus oli liiton voimavaroihin suhteutettuna valtava, mutta kisat vietiin läpi organisoidusti ja tyylikkäästi. MM-kisat olivat pienelle liitolle myös taloudellinen piristysruiske, minkä ansiosta liiton omistukseen jäi mm. useampi kyvykäs estehevonen.

Heikki Rajala harrasti itse purjehdusta ja hän toimi Lahden purjehdusseuran kommodorina 2004 – 2007 vastaten mm. Päijännepurjehdusten järjestelyistä. Hän oli myös intohimoinen kokki ja kulinaristi, mihin liittyi myös tarkka pöytäetiketin vaaliminen.

Muistan Heikki Rajalan isona persoonana, jonka läsnäolo huokui positiivista energiaa. Hän seurasi lajia myös delegaatiomme johtajana useissa kansainvälisissä kisoissa. Iso mies piti sielläkin tarkasti huolta siitä, etteivät pöytätavat päässeet unohtumaan.

Pekka Santanen

« Takaisin