Hämeenlinnaan perustettu uusi 5-otteluseura; Nykyaikainen 5-ottelu Hämeenlinna 52 -seura on 24.10.2018 hyväksytty liiton jäsenseuraksi.

26.10.2018 Urheilutoiminnassa seura käyttää lyhyempää nimeä Hämeenlinnan 5-ottelijat sekä lyhennettä HMLN5O.

Nykyaikainen 5-ottetlu Hämeenlinna 52 -yhdistyksen perustamiskokous pidettiin 18.9.2018.

Tilaisuuden aluksi esiteltiin nykyaikaisen 5-ottelun uusiutunutta ilmettä, jonka jälkeen kokous järjestäytyi ja puheenjohtajaksi valittiin paikalle saapuneen Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton puheenjohtaja Terho Mustonen.

Yhdistyksen toimintaperiaatteena on edistää jäsentensä ottelutoimintaa ja lisäksi vaalia Hämeenlinnassa pidettyjen vuoden 1952 olympialaisten perinteitä. Hallitusvalinnan tavoitteena oli varmistaa yhdistyksen erityislajien (miekkailu, uinti, ratsastus, laser run) asiantuntemus hallitustyössä. Alkuvaiheessa joudutaankin tukeutumaan vahvasti paikallisten erityisseurojen ja liiton valmennusasiantuntemukseen.

Kokouksen jälkeen Terho Mustonen onnitteli uutta yhdistystä seuraavin sanoin:

”Suomen 5-ottelun kannalta on merkittävää, että juuri Hämeenlinnaan saatiin perustettua uusi 5-otteluseura. Hämeenlinnalla on hienot perinteet juuri 5-otteluun liittyen. Nyt on hyvä aika yhdistää voimat lajin kehittämiseksi. Samalla on mahdollisuus ottaa koko hyöty Ahveniston alueen Olympiapuiston kehittämisestä sekä yhdistää mm. Aulangon alueen suomat mahdollisuudet. Hämeenlinnalla on hyvät edellytykset nousta keskeiseksi 5-ottelupaikkakunnaksi. Tämä edellyttää, että nyt perustettu yhdistys Nykyaikainen 5-ottelu Hämeenlinna 52 onnistuu haastavassa tehtävässään. Kiitokset hankkeen puuhamiehelle Antti Simolalle, että ollaan tässä pisteessä. Seuraava suuri ponnistus on saada lajien harrastajia. Tähtäimenä on vuonna 2022 järjestettävät vuoden 1952 Olympialaisten muistokilpailut. Onnea ja menestystä!”

Seuran hallitus:
Antti Simola, puheenjohtaja
Jari Nurmi, varapuheenjohtaja
Tommi Lindroos, sihteeri
Päivi Kallio (miekkailu)
Hannu Lähteenmäki (juoksu)
Tommi Avelin (ratsastus)
Arto Terrimäki (perinne)
Janne Saarikko (5-ottelu)
varajäsenet: Suvi Kuosmanen, Merja Moliis ja Janne Pykälistö

Tervetuloa mukaan Suomen miekkailu- ja 5-otteluperheeseen!

KUVASSA: Terho Mustonen, Antti Simola, Tommi Lindroos, Janne Pykälistö, Suvi Kuosmanen, Merja Moliis, Päivi Kallio, Tommi Avelin, Jari Nurmi, Arto Terrimäki. Kuvasta puuttuvat lisäksi hallituksen jäseniksi valitut Janne Saarikko ja Hannu Lähteenmäki.

 

« Takaisin