Haku Puolustusvoimien Urheilukouluun 2021

2.2.2021 Kesälajien urheilijoiden haku lokakuussa 2021 alkavaan varusmiespalvelukseen Puolustusvoimien Urheilukoulun IV/21 saapumiserään 28.2.2021.

VARUSMIESPALVELUS PUOLUSTUSVOIMIEN URHEILUKOULUSSA 

 

 

 

 

Puolustusvoimien urheilukoulu 

Urheilukoulu antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (ml naiset) mahdollisuuden toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteiseen harjoitteluun varusmiespalveluksen ohessa. 

Kesälajien (ml. miekkailu ja nykyaikainen 5-ottelu) urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen Kaartin jääkärirykmentissä, Santahaminassa lokakuussa 2021. 

Valmennus
Urheilukouluun valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukoulussa on valmennukselle aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana yhteistyössä Urhean ja lajiliiton kanssa. 

Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana.

Tukipalvelut
Urheilukoulun fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana. Hän on myös urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Hakeutuminen
Varusmiespalvelukseen Urheilukouluun hakeudutaan vapaaehtoisesti. Lokakuun saapumiserään hakevien kesälajien (ml. miekkailu ja nykyaikainen 5-ottelu) urheilijoiden, on jätettävä hakemuksensa 28.2.2021 mennessä. 

Urheilukouluun haetaan sähköisen asioinnin kautta: https://asiointi.puolustusvoimat.fi/

Hakeuduttaessa Urheilukouluun suorittamaan naisten vapaaehtoista asepalvelusta kirjallinen hakulomake on toimitettava aluetoimistoon 1. maaliskuuta mennessä. Lue lisää Naisten vapaaehtoinen asepalvelus - linkistä. 

Pääsykokeita emme tänä keväänä järjestetä koronapandemiasta johtuen. Pääsykokeiden sijaan järjestämme kaikille hakeneille urheilijoille puhelinhaastattelun viikoilla 13 ja 14. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä haastattelujen perusteella. Valinnat julkaistaan viikolla 20 ja varusmiespalvelus valituilla urheilijoilla alkaa 11.10.2021 Santahaminassa. 

Urheilukouluun voi hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.

Pääsyvaatimukset

  • Urheilijan tulee edustaa urheilulajissaan ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua.
  • Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu.

Urheilukoulun laji- ja urheilijavalinnat tehdään eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä soveltuvuustestien tulosten perusteella.

Lisätietoa: 
Puolustusvoimien urheilukoulun valmennuspäällikkö Jari Karinkanta, puh. 0299 421 815, jari.karinkanta@mil.fi

SM5L valmennuspäällikkö Minna Lehtola, puh. 046 921 2290, minna.lehtola@fencing-pentathlon.fi

Lue lisää >

Puolustusvoimien urheilukoulu - 40 vuotta kahden tulen välissä -blogikirjoitus 

Ladattavat tiedostot:

« Takaisin