Gunnar Gräsbeckin kuulumisia ja Nonlinear Pedagogy in Olympic Fencing

3.5.2024 "En näe itseäni lopettavan lajia missään vaiheessa, koska hienointa miekkailussa on juuri se, että siinä oppii jatkuvasti uusia asioita"

Aloitin miekkailun 11-vuotiaana vuonna 2004 Tapanilan Urheilukeskuksessa. Siitä eteenpäin olen koronaa lukuun ottamatta aina pysynyt miekkailun parissa, koska laji on intohimoni ja lähes ytimeni kaikessa mitä teen. En näe itseäni lopettavan lajia missään vaiheessa, koska hienointa miekkailussa on juuri se, että siinä oppii jatkuvasti uusia asioita ja aina voi yllättää jopa itsensäkin siinä, miten välillä laji sujuu kuin tanssi, ja sitten joskus häviää ottelun missä 20 vuoden kokemuskaan ei voi tuoda mitään loogista selitystä.

Tulevaisuuden kannalta toivon saavani väitöskirjan valmiiksi, tarkastettavaksi ja väitöstilaisuuden tämän vuoden aikana. On paljon dataa ja töitä sekä miekkailua kaiken ohella. Asiat menevät muuten hyvin, mutta valitettavasti korona ja viime vuoden projekti vei itseltäni neljä arvokasta miekkailu vuotta. Tavoitteenani on tehdä paluu kilpamiekkailuun ja keskittyä omaan työhöni kouluttajana ja saada suurin osan tutkimustyöstäni hoidettua.

Uskon, että tulevaisuus on valoisa!

 

Liiton toimisto oli yhteydessä Gunnar Gräsbeckiin ja pyysimme häneltä viimeisimmät kuulumiset. 
Gunnar ystävällisesti kirjoitti meille kaikille luettavaksi tiivistelmän väitöskirjaprosessistaan ja mikä on hänen tutkimuksensa ydin ja millainen on ollut siihen johtanut polku.

Lue Gunnarin teksti liitteenä olevasta PDF tiedostosta.

Oheisten linkkien kautta syventävää luettavaa ja Gunnarin esitys FROG 2022 konferenssissa.

Antologia: https://door.donau-uni.ac.at/view/o:3617

Artikkeli: https://www.researchgate.net/publication/374414083_Nonlinear_Pedagogy_in_Olympic_Fencing

Youtube esitys: https://www.youtube.com/watch?v=9A0LeRcN5Hk

 

Gunnar osallistuu 3.–5.5. järjestettävään Cali Grand Prix osakilpailuun Kolumbiassa.

Tsemppiä kisaan!

 

Ladattavat tiedostot:

« Takaisin