FIE Annual Congress & 105 Anniversary 2018, Pariisi

10.12.2018 Viikonlopun yhteydessä pidettiin myös NFU-kokous

Paikalla 135 maata paikalla. Uudeksi jäsenmaaksi hyväksyttiin Amerikan Samoa. FIE:n jäsenmaita on nyt 153.

Suomesta FIE:n kokous- ja 105v juhlaviikonloppuun osallistuivat liiton edustajina puheenjohtaja Terho Mustonen ja toiminnanjohtaja Lena Tallroth-Kock. FIE on myös kutsunut mukaan valiokuntajäsenet Marja-Liisa Somerojan (Veteran Council) ja Jaana Pihkalan (Disciplinary Panel).

Vuoden 2018 FIE:n kongressi ja105v juhlallisuudet järjestettiin FIE:n puheenjohtajan erikseen rahoittamana kokonaisuutena.

Lue FIE:n tiedotus >

FIE kongressin tärkeimmät päätökset

Tulevat MM-kilpailujen järjestäjämaat

  •  2021 U17/U20 MM Kairo, Egypti
  • 2021 veteraanien MM Fort Lauderdale (Miami) USA
  • 2021 senioreiden MM-kilpailulle ei vielä ole ehdokasta…

2020 MM-kilpailut on päätetty jo aikaisemmin seuraavasti:

  • 2020 U17 ja U20 MM-kilpailut, Salt Lake City USA
  • 2020 veteraanien MM-kilpailut, Zagreb Kroatia

Sääntömuutokset:

FIE:n naiskomission esittämä 30% sukupuolikiintiö hyväksyttiin FIE:n hallituksen (Comex) nimeäminen neuvostojen (council) osalta, mutta ei maiden valitseminen komissiojäsenien (Commissions) osalta. FIE:n hallitusvalinnoissa 30% sääntö on jo voimassa, mutta komissiojäsenten valinnassa jatketaan 20% kiintiöllä.  

Floretin valkoiseen valoon ja säilän flessiin liittyvät sääntömuutosesitykset päätetiin testata muutamissa tulevan kauden junioreiden U20 MC-osakilpailuissa (kisat nimetään ennakkoon) ja varsinaiset päätökset tehdään vasta aikaisintaan 2020.

Kongressissa hyväksyttiin selvin äänin tunteita herättänyt FIE:n hallituksen esitys passivisuuteen (taisteluhaluttomuuteen) liittyen.  Muutos astuu voimaan kaudesta 2019-2020. Nyt hyväksytty sääntö, jossa otetaan käyttöön erilliset vain passiivisuuteen liittyvät varoituskortit, tuskin on lopullinen ratkaisu, mutta vie miekkailua toivottavasti toivottuun suuntaan. Passiivinen miekkailu televisioidussa Olympiafinaalissa vois olla kuolinisku miekkailulle osana olympialiikettä.   

Alueellisten mestaruuskilpailujen (EM) rankingkerroin putoaa yhteen (aikaisemmin 1,5)

Lisäksi päätettiin tehdä lukuisia ns. stilistisiä korjauksia ja poistettiin eri sääntöjen päällekkäisyyksiä. Myös sopimusaseiden ”ase linjassa” määritelmää muutetiin. Tarkempi tiedotus julkaistaan FIE:n päätöstiedotuksen jälkeen.

Tiedoksi

  • Kansainvälinen Olympiakomitea on hyväksynyt FIE:n esittämän (kongressin päätös 2017) Tokion karsintajärjestelmän. Lopullinen versio julkaistaan lähiaikoina.
  • FIE on Tokion jälkeen siirtymässä olympiadin mittaiseen kalenteriin, jossa järjestäjämaat ja ajankohdat on lyöty lukkoon. Tämä tulee merkittävästi helpottamaan maiden kansallisten kalenterien luontia.

Nordic Fencing Union -kokous 9.12.2018

Kalvan Nordic Challenge -kilpailusarjaa laajennetaan myös Oslon satelliitti kilpailuun, mikäli lopullinen kauden 2019-2020 FIE-kalenteri sen sallii. Alustava suunniteltu aikataulutus Tukholma 21.-22.9., Turku 28.-29.9. ja Oslo 5.-6.10. (myös naisten kalpa). Turun Kupittaan sat MC-osakilpailu on samalla myös kalvan PM-kilpailu ja kilpailun yhteydessä miekkailaan myös veteraanien PM-kilpailut.

Päätettiin että vuoden 2020 säilän PM-kilpailut järjestetään Suomessa kalvan U17 ja U20 PM-kilpailujen yhteydessä syksyllä 2020 (aikataulu riippuvainen FIE/EFC kalenterista).

Päätettiin NFU-maiden yhteistyöllä lähettää jo vuoden 2019 U17/U20 ja senioreiden EM- ja MM-kilpailuihin yhteinen fysioterapeutti kaikkien NFU-maiden urheilijoiden käyttöön.

Vuoden 2021 PM-kisojen osalta jatketaan valmistelua kaikkien aselajien ja ikäsarjojen yhteisistä PM-kilpailuista elokuun lopussa Haapsalussa.

Muut tapaamiset ja kokoukset

Suomen delegaation jäsenet osallsituivat viikonlopun aikana myös lukuisiin muihin keskusteluihin ja kokouksiin kv. asioiden (FIE ja EFC) edistämiseksi.  

« Takaisin