Espoo Fencing Challenge 2020 - SUURI kiitos kisan tekijöille!

27.1.2020 Espoon Miekkailijoiden, Helsingin Miekkailijoiden ja Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton yhdessä järjestämä koko viikonlopun kestänyt tapahtuma keräsi edellisien vuosien tapaan runsaslukuisen osallistujajoukon. Järjestelyissä viikonlopun aikana oli 77 hengen talkoojoukko viikonlopun eri tehtävissä sekä 14 suomalaista tuomaria. Osa tuomareista oli myös valmistelemassa ja purkamassa ennen sekä jälkeen kilpailuohjelman.

Lauantaina oteltiin alle 17 vuotiaiden kadettien henkilökohtaiset ottelut. Osallistujia oli 34 valtiosta aina Filippiinejä myöten. Espoon Otahallissa oli sunnuntaina todella kuhinaa kun viritettiin peräti 33 aluetta joukkuekilpailun ja alle 14 vuotiaiden henkilökohtaisen kilpailun läpivientiä varten. Tunnelma nostatti entisestään, kun alle 17 vuotiaiden kadettien 30 poika- ja 21 tyttöjoukkuetta kohtasivat toisensa. Joukkueotteluiden aloitettua käynnistettiin alle 14 vuotiaiden tyttöjen ja poikien kansainvälinen turnaus. Kokonaisstarttimäärä kahden päivän aikana oli 597 ja henkilökohtaisia startteja oli 409.

Kisan aikataulu oli todella tiukka, mutta rutinoitunut tiimi pyöritti kisaa ja finaalivaiheeseen päästiin kumpanakin kisapäivänä aikataulun mukaisesti jopa siten, että viimeinen kisapäivä loppui 10 minuuttia edellä suunniteltua aikataulua. Osaavat vapaaehtoiset ovat luonnollisesti toteutuksen edellytys, mutta tässä kisassa myös kalusto oli tiukilla. Suomen nuorille, Suomen miekkailun tulevaisuudelle me nämä talkoot teemme. On todella hienoa kun voimme tarjota nuorisollemme tämän kansainvälisen kisakokemuksen täällä kotimaassa.

Tämän tason toteutus vaatii ydinryhmältä kuukausien ennakkovalmistelua ja suunittelua, painotuotteiden valmistelua, kaluston ja buffatarvikkeiden hankintaa sekä kaluston testausta ja korjausta, jotka tälläkin kertaa veivät lukuisia työpäiviä. Itse kisaviikonloppuna tekijöitä tarvitaan seuraavissa kokonaisuuksissa: asetarkastus, aluerakennus, hallin sisustus, ilmoittautumiset, info, kalustohallinta, tieto- ja esitystekniikka, kisatoimisto, alueiden tekninen ylläpito ja korjaus, palkinnot, tiedotus, valokuvaus & videonti, kahvila, tuomarilounge, kuljetukset, ensiapu, varustemyynti & -korjaus jne. Lisäksi kaikki pitää purkaa kilpailun päätyttyä nopeasti ja hyvässä järjestyksessä sekä kuljettaa alkuperäisille omistajilleen. Tämän vuoden Espoo Fencing Challenge -toteutuksessa oli mukana yhteensä 91 henkilöä ja osa henkilöstöstä teki melkein ympäripyöreitä vuorokausia. Mahtava tiimi koostui Helsingin ja Espoon Miekkailijoiden vapaaehtoisista vahvistettuna Saimaan Säilien ja Turun Miekkailijoiden partioilla. Yhteispeli sujui seurojen kesken todella upeasti ja hyvässä hengessä, vaikka tämän kokoinen organisaatio oli koottu vasta toista kertaa toteuttamaan näin suurta tapahtuma yhdessä. Kisa toteutettiin hyvällä fiiliksellä, jonka myös vieraamme huomasivat.

Kiitokset kaikille tukijoillemme Espoon kaupunki, Radisson Blu Otaniemi, Europcar ja Berner sekä UniSport Otaniemi. Tapahtuma onnistui jälleen sitoutuneen talkoojoukon avustuksella upeasti.

Erittäin kiitollisina ja ylpeinä ja koko Espoo Fencing Challenge -tiimiä lämpimästi kiittäen,

Terho & Lena

___________

Kuvassa kilpailun Directoire Technique (DT): EFC:n tuomaridelegaatti Matthias Henkelmann Saksasta sekä Lena Tallroth-Kock, Terho Mustonen ja Katri Savolainen.

Lisää kuvia ja videoita löytyy Espoo Fencing Challenge fb-sivuilta >
Kisatulokset löytyy tästä >

« Takaisin