Espoo Fencing Challenge 2019 - SUURI kiitos kisan tekijöille!

28.1.2019 Espoon Miekkailijoiden ja Helsingin Miekkailijoiden sekä Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliiton yhdessä järjestämä koko viikonlopun kestänyt Euroopan Miekkailuliiton alainen tapahtuma keräsi edellisien vuosien tapaan runsaslukuisen osallistujajoukon. Järjestelyissä viikonlopun aikana oli noin 70 hengen talkoojoukko viikonlopun eri tehtävissä.

Espoon Otahallissa lauantaina oteltiin alle 17 vuotiaiden kadettien henkilökohtaiset ottelut. Osallistujia oli 31 valtiosta aina Australiaa myöten. Sunnuntaina todellinen kuhina alkoi, kun viritettiin peräti 32 aluetta joukkuekilpailun ja alle 14 vuotiaiden henkilökohtaisen kilpailun läpivientiä varten.  Tunnelma nostatti entisestään, kun alle 17 vuotiaiden kadettien 23 poika- ja 18 tyttöjoukkuetta kohtasivat toisensa. Joukkueotteluiden aloitettua käynnistettiin alle 14 vuotiaiden tyttöjen ja poikien kansainvälinen turnaus. Kokonaisstarttimäärä kahden päivän aikana oli 463 ja henkilökohtaisia startteja oli 322.

Kisan aikataulu oli todella tiukka, mutta rutinoitunut tiimi pyöritti kisaa ja finaalivaiheeseen päästiin kumpanakin kisapäivänä aikataulun mukaisesti jopa siten, että viimeinen kisapäivä loppui 10 minuuttia edellä suunniteltua aikataulua. Osaavat vapaaehtoiset ovat luonnollisesti toteutuksen edellytys, mutta tässä kisassa myös kalusto oli tiukilla. Suomen nuorille, Suomen miekkailun tulevaisuudelle me nämä talkoot teemme. On todella hienoa, kun voimme tarjota nuorisollemme tämän kansainvälisen kisakokemuksen täällä kotimaassa.

Tämän tason toteutus vaatii ydinryhmältä kuukausien ennakkovalmistelua ja suunnittelua sekä kaluston testausta ja korjausta. Itse kisaviikonloppuna tekijöitä tarvitaan seuraavissa kokonaisuuksissa: asetarkastus, aluerakennus, hallin sisustus, ilmoittautumiset, info, kalustohallinta, tieto- ja esitystekniikka, kisatoimisto, alueiden tekninen ylläpito ja korjaus, palkinnot, tiedotus, valokuvaus & videonti, kahvila, tuomarilounge, kuljetukset, ensiapu, varustemyynti & -korjaus jne. Lisäksi kaikki pitää purkaa kilpailun päätyttyä nopeasti ja hyvässä järjestyksessä sekä kuljettaa alkuperäisille omistajilleen. Tämän vuoden Espoo Fencing Challenge -toteutuksessa oli mukana lähes 70 henkilöä ja osa henkilöstöstä teki melkein ympäripyöreitä vuorokausia. Mahtava tiimi koostui pääosin Helsingin ja Espoon Miekkailijoiden vapaaehtoisista. Yhteispeli sujui seurojen kesken todella upeasti ja hyvässä hengessä, vaikka tämän kokoinen organisaatio oli koottu vasta ensimmäistä kertaa toteuttamaan näin suurta tapahtuma yhdessä. Kisa toteutettiin hyvällä fiiliksellä, jonka myös vieraamme huomasivat.

Kiitokset kaikille tukijoillemme Espoon kaupunki, Radisson Blu Otaniemi, Europcar, Lumene ja Berner. Tapahtuma onnistui jälleen sitoutuneen talkoojoukon avustuksella upeasti.

Erittäin kiitollisina ja ylpeinä ja koko Espoo Fencing Challenge -tiimiä lämpimästi kiittäen,

Terho & Lena

___________

Kuvassa kilpailun Directoire Technique (DT):
Katri Savolainen, Lena Tallroth-Kock, Terho Mustonen sekä EFC:n tuomaridelegaatti Matthias Henkelmann Saksasta.

Lisää kuvia ja videoita löytyy Espoo Fencing Challenge fb-sivuilta >
Kisatulokset löytyy tästä >

 

« Takaisin