Akseli Heinämaalle Olympiakomitean nuorten urheilijoiden tuki

27.10.2020

Kalpamiekkailija Akseli Heinämaa (2002) on valittu Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön (HUY) kesäolympia- ja paralympialajien nuorten urheilijoiden tukiohjelmaan.

Tukiohjelmaan valittiin yhteensä 22 nuorta urheilijaa. Tukea myönnettiin vuonna 2000-2003 syntyneille kesäolympia- ja paralympialajien urheilijoille, jotka jo ovat kansainvälisellä huipulla ja ovat menestyneet lajiensa kansainvälisissä kilpailuissa/turnauksissa sekä arvokilpailuissa.

- Kehitämme lajien tukijärjestelmää jatkuvasti, ja haluamme jatkossa ulottaa sitä myös sellaisiin potentiaalisiin nuoriin, jotka ikänsä puolesta eivät tällä hetkellä yllä lajitukien piiriin. Olemme tänä vuonna myöntäneet tällaista tukea kokeiluluontoisesti ensimmäisille kesälajien nuorille, ja päätämme toimintatavan jatkosta saatujen kokemusten perusteella, sanoo Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki.

Myönnetty tuki on suuruudeltaan 2000 €. Tuki käytetään ko. urheilijan valmennusprosessin tehostamiseen ja sen kohdentamisesta tehdään erillinen suunnitelma. 

Lämpimät onnittelut Akseli!

Pandemiatilanteen takia Olympiakomitean suunnittelemaa julkistamistilaisuutta ei järjestetä.

 

« Takaisin