Ahos-apurahoja ja kehittämistukia haettavissa lokakuun 2024 loppuun asti

27.5.2024 Ahos-apurahaa voivat hakea esimerkiksi valmentajat, ohjaajat, yhdistys- ja seuratoimijat tai kouluttajat, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan paraurheilun ja soveltavan liikunnan teemoissa.

Osaamisen kehittämiseen jaettavia Ahos-apurahoja myönnetään kahdesti vuodessa. Kevään haku päättyy helmikuun loppuun mennessä ja syksyn haku lokakuun loppuun mennessä.

Ahos-apurahaa voivat hakea esimerkiksi valmentajat, ohjaajat, yhdistys- ja seuratoimijat tai kouluttajat, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan paraurheilun ja soveltavan liikunnan teemoissa. Ahos-apuraha ei ole tarkoitettu urheilijoiden omaan valmentautumiseen tai kilpailumatkoihin.

Ahos-apurahaa hallinnoivat Suomen Paralympiakomitea ja Suomen Punaisen Ristin Ahos-säätiö. Paralympiakomitea vastaanottaa hakemukset ja tekee esityksen, jonka pohjalta Ahos-säätiö päättää tuista.

Perinteisen Ahos-apurahan rinnalla jaetaan Ahos-kehittämistukea, jonka avulla voidaan tukea laajempia koulutus- ja kehittämishankkeita.

Ahos-kehittämistukea voivat hakea rekisteröidyt yhteisöt, kuten oppilaitos, urheiluseura, yhdistys tai kunta paraurheiluun tai soveltavaan liikuntaan liittyvissä koulutus- ja kehittämishankkeissa.

Ahos-säätiön tuella voidaan kattaa korkeintaan 80 % hankkeen hyväksytyistä kokonaiskustannuksista. Hakijalla on 20% omavastuu, joka osoitetaan tilintarkastusraportilla tai toiminnan tarkastajan lausunnolla.

Lisätietoa, hakulomakkeet ja raportteja Ahos-apurahan ja -kehittämistuen käyttökohteista täältä >

« Takaisin