5-OTTELU: Tiitus Ämmälä debytoi nykyaikaisen 5-ottelun maailmancupissa

27.4.2023 Tiitus Ämmälä debytoi nykyaikaisen 5-ottelun miesten maailmancupissa keskiviikkona Budapestissa Unkarissa. Ämmälä oli karsintaryhmänsä 28:s, kun karsintaryhmästä pääsi välieriin 10 parasta. Kaikki ryhmät yhteenlaskettuna suomalaisen karsintasijoitus oli 82:s. Edellinen suomalaismies lajin maailmancupissa oli Ismo Salminen seitsemän vuotta sitten.

Mukana karsinnassa oli yhteensä 83 miestä, jotka oli jaettu kolmeen alkuerään. Näistä kaikkiaan 36 parasta selviytyi torstainvälieräkilpailuun. Finaali kisataan puolestaan lauantaina.

Ryhmän avanneessa uinnissa 200 metriä kulki aikaan 2.15.97 ja sillä hän oli ryhmän 27:s, Miekkailusta Ämmälä otti 10 voittoa ja 17 tappiota ollen ryhmänsä 25:s. 

Näin 22-vuotias Ämmälä starttasi päätöslajiin ampumajuoksuun sijalta 25, 1.56 ryhmän kärkimiehen Latvian Pavels Svecovsin perään. Päätöslajissa suomalainen oli ryhmän 27:s.

Tiiitus Ämmälä:

- Päivä alkoi ihan ok: oli jännittynyt fiilis ja kiva päästä ekaan maailmancupin kisaan. Pääsin juuri siihen ryhmään mihin halusin, koska C-ryhmämme alkoi uinnilla.

- Uinnissa uus ennätys ja erittäin tasaiset 50 metrin ajat.

- Miekkailu olis voinu olla parempaa, tyhmiä päätöksiä ja huonoa tilannekatsomusta. Sain kuitenkin osuttua olympiamitallistiin! 

- Laser-run olisi voinut olla kovempi. Himmasin liikaa juoksussa ja liian hätäistä ammuntaa.  Mutta ekasta maailmancupin kisasta hyvä fiilis jäi kuitenkin.

--

Toni Flink

« Takaisin