5-OTTELU: Laura Salminen karsiutui jatkosta Budapestin avauspäivänä

26.4.2023 Laura Salminen ei selviytynyt jatkoon nykyaikaisen 5-ottelun maailmancupin karsintakilpailusta Budapestissa Unkarissa tiistaina. Salminen oli karsintaryhmänsä 22:s, kun karsintaryhmästä pääsi välieriin 15 parasta.

Mukana karsinnassa oli yhteensä 70 naista, jotka oli jaettu kahteen alkuerään. Näistä kaikkiaan 36 parasta selviytyi keskiviikon välieräkilpailuun. Finaali kisataan puolestaan lauantaina.

Karsinnan aloittaneessa miekkailussa Salminen oli oman karsintaryhmänsä 30:s voitettuaan 13 ja hävittyään 21 ottelua. Uinnissa Salminen teki ajan 2.20,85 ollen ryhmänsä 24:s. Kahden lajin jälkeen suomalainen oli ryhmässään 29:s ja lähti 1.16 ampumajuoksuun unkarilaista johtonaista Michelle Gulyasia perässä. 

Päätöslajissa Salminen oli ryhmänsä 14:s ja nosti sijoitustaan seitsemän sijaa 21:nneksi.

22-vuotias Tiitus Ämmälä on keskiviikkona mukana miesten karsintakilpailussa, jossa kisataan kolmessa ryhmässä. Kisa on Ämmälän ensimmäinen maailmancuptasolla.

Laura Salminen:

- Ei mennyt alkuerät hyvin. Miekkailu oli sen verran huono, ettei jatkokilpailuun ollut asiaa, vaikka uinti ja ampumajuoksu kulkivat normaaliin tahtiin.

« Takaisin