2024 Hämeenlinna Trophyn tuloksia ja tunnelmia

18.6.2024 Kansainväliset Hämeenlinna 1952 Trophy -kilpailut järjestettiin toista kertaa. Kiertopalkinto meni jälleen ulkomaille, tällä kertaa Viroon.

Tulokset:

Women (pentathlon)
1 Mia Kotkin EST 1155
2 Kayla Bongers AUS 1132
3 Emma Ojansivu FIN HML5 569 
4 Ella Lindberg  FIN HML5 532 

Men (pentathlon)
1 Eetu Nurmi FIN HML5 1121
2 Leo Kallinen FIN HML5 837
3 Roope Lindeman FIN Lahden Kaleva 225 

Masters Men60+ (pentathlon)
1 Antti Simola FIN HML5 1397
2 Janne Saarikko FIN VeVe 933

 U15 MIX (tetrathlon)
1 Eda Yavuz FIN HML5
2 Iiris Kultanen FIN Lahden Kaleva 637
3 Unna Korhonen FIN HML5 531
4 Leo Valkama FIN LahdenKaleva 502

U13 MIX (triathle)
1 Viljami Kuusterä FIN HML5 426

U11 MIX (triathle)
1 Maisa Nuutinen FIN HML5 557
2 Elia Lindborg FIN HML5 402

Kaikki tulokset liitetiedostona.

Viisiottelu voimissaan Hämeenlinnassa – Trophyn kiertopalkinto virolaiselle

Nykyaikaisen viisiottelun alku Suomessa rakennettiin Hämeenlinnassa, Poltinahon kasarmeilla. Täällä on nyt myös viisiottelun tulevaisuus vahvassa kasvussa. Viime lauantain Hämeenlinna 1952 Trophy -kilpailu toi lajin lähelle kaupungin keskustaa Hämeensaareen.
Kansainväliset Hämeenlinna 1952 Trophy -kilpailut järjestettiin toista kertaa. KIertopalkinto meni jälleen ulkomaille, tällä kertaa Viroon. Kaksi vuotta sitten nimensä palkintoon sai ukrainalainen urheilija. Suomesta oli kuitenkin ilahduttavan runsas nuorten ottelijoiden osanotto eri seuroista.

– Viisiottelijoita alkaa olla muuallakin kuin Hämeenlinnassa ja Helsingissä. Lahden Kalevasta oli runsaasti osallistujia, joista kaksi ylsi jo palkintosijoille, toteaa Hämeenlinnan 5-ottelijoiden valmentaja Jouko Pakarinen.

Koko lauantain kestäneet kisat aloitettiin Like Liikuntakeskukseen rakennetulla esteradalla, joka sai samalla kilpailukasteensa kansainvälisella tasolla. Loput lajit käytiin Hämeenlinnan uimahallin tiloissa ja lähimaastossa. Hämeenlinnan 5-ottelijat käy kaupungin kanssa neuvotteluja Hämeensaaren saamisesta pysyvämmin ottelukayttöön. Uimahalli ja sen liikuntasali tarjoavat jo nyt hienot puitteet uinnille ja miekkailulle. Laserasein kilpailtava ampumajuoksu on helppo toteuttaa uimahallin kainalossa.

Tämänvuotinen Trophy-kisa käytiin 24 osanottajan voimin. Nuorimmat osanottajat olivat ikäsarjassa U11 ja vanhimmat mastersien yli 60-vuotiaiden sarjassa. Järjestävä seura Hämeenlinnan 5-ottelijat veivät voiton viidessä kuudesta sarjasta. Vain naisten sarjassa voitto ja kakkostila menivät muualle. Naisista paras ja samalla kiertopalkinnon voittaja oli Viron Mia Kotkin.

Jouko Pakarinen korostaa, että oma Trophy on tärkeä kilpailu seuran urheilijoille.

– Näistä kisoista kerätään kilpailukokemusta ulkomailla käytäviä kilpailuja varten. Urheilijat eri ikäryhmissä tottuvat sääntöihin, oppivat tiettyjä kisaruutineita ja ennen kaikkea pääsevät mittaamaan omaa osaamistaan ja kehittymistään eri osalajeissa, jotka ovat esterata, miekkailu, uinti ja ampumajuoksu.

Miesten sarjan voittaja, Hämeenlinnan Eetu Nurmi on omaksunut erittäin hyvin ratsastuksen tilalle viisiotteluun tulleen uuden lajin, esteratajuoksun, josta käytetään yleisesti englanninkielistä nimitystä obstacle run. Eetu voikin ottaa vakavasti tavoitteekseen vuoden 2028 olympiakisat Los Angelesissa

Teksti: Sulevi Pellinen
Kuvat: Jouko Pakarinen

Kuvatekstit:
Hämeenlinna 1952 Trophy -kiertopalkinto ojennettiin tänä vuonna Viron Mia Kotkinille.
Australian Kayla tähtää Hämeensaaressa ampumajuoksussa. Taustalla juoksee Hämeenlinnan 5-ottelijoiden Eetu Nurmi kohti miesten sarjan voittoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ladattavat tiedostot:

« Takaisin