Puolustusvoimien Urheilukoulun 2020 haku päättyy

28.2.2020 – 28.2.2020 VARUSMIESPALVELUS PUOLUSTUSVOIMIEN URHEILUKOULUSSA SANTAHAMINASSA HELSINGISSÄ

Puolustusvoimien urheilukoulu 

Urheilukoulu antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (ml naiset) mahdollisuuden toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteiseen harjoitteluun varusmiespalveluksen ohessa. 

Kesälajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen IV/20 saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä, Santahaminassa 12.10.2020. 

Valmennus
Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukoulussa on valmennukselle aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana yhteistyössä Urhean ja lajiliiton kanssa. 

Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana.

Tukipalvelut
Urheilukoulun fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana. Hän on myös urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Hakeutuminen
Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu Suomessa/ulkomailla.

Urheilukouluun voi hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.

Lokakuun saapumiserään hakevien kesälajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu keväästä syksyyn (mm. miekkailu ja 5-ottelu) on jätettävä hakemuksensa 28.2.2020 mennessä. 

Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä 30.3.-1.4.2020. 

Lue lisää >

« Takaisin