Ratsastuslupiin lisätty 90 cm lupa

22.3.2018 Mikäli haluat korottaa vanhan 80cm-lupasi 90cm-lupaan esim. osallistuaksesi Masters MM-kisoihin, täytä ratsastuslupa-anomus uudestaan.

5-ottelukilpailun ratsastus vaatii erillisen ratsastusluvan, jonka liiton toimisto myöntää. Ratsastuslupa on voimassa 2 vuotta. Ratsastuslupiin on nyt lisätty uusi luokka 90cm, joka on tarkoitettu erityisesti kansainvälisesti kisaaville Masters-ottelijoille, joiden maksimiestekorkeus kilpailuissa on 90cm. Lupaa voivat toki anoa myös ne, jotka haluavat korkeamman kuin 80cm luvan, mutta eivät vielä ole valmiita 100cm tasolle. Matalammilla luvilla pyritään madaltamaan kisakynnystä kokemattomammille ratsastajille.

Mikäli haluat korottaa vanhan 80cm-lupasi 90cm-lupaan esim. osallistuaksesi Masters MM-kisoihin, täytä ratsastuslupa-anomus uudestaan.

Osasyynä muutokseen on se, että UIPM on tiukentanut käytäntöjään kansallisten liittojen vastuusta ottelijoidensa ratsastustaitojen todentamisesta. Tämän matalamman luvan saaneilta kansainvälisesti kisaavilta tullaan myös edellyttämään erillistä kirjallista vahvistusta siitä, että ei aio hyödyntää saamaansa kansainvälistä ratsastuslupaa hypätäkseen isompia ratoja kuin kansallinen lupa antaa.

Lisää ratsastusluvista ->

« Takaisin